е 34 не ми духа парното
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е34
Re: е 34 не ми духа парното
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
Забравих да добавя,възможно е да има въздух в охладителната с-ма , имал съм такъв проблем.
Да не пускам нова тема........какви са признаците на неработеща ел.водна помпа?
Номер 1 на схемата.

by ''kompleksa''
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
При мен при напълно загряла кола изключа ли помпата топлото става хладко с тенденция към студено... особено при силна вентилация... няма я циркулацията явно и изстива радиаторчето...
При мен дори се чува как жужи - когато дам на студено или дръпна буксата спира... можеш и да я пипнеш точно под клапите - работи и на загасен двигател и контакт... че иначе няма да я усетиш. Така дори и на загасен автомобил си ми грее топло вътре
При мен дори се чува как жужи - когато дам на студено или дръпна буксата спира... можеш и да я пипнеш точно под клапите - работи и на загасен двигател и контакт... че иначе няма да я усетиш. Така дори и на загасен автомобил си ми грее топло вътре

- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
ето един малак тест
http://vbox7.com/play:26eabbab
колата е без виско,ел перката е изключена принудително,спряна е на място и е оставена малко над работната температура.външна температура 9г.това смятам че говори достатъчно за топлообмена на парното.

http://vbox7.com/play:26eabbab
колата е без виско,ел перката е изключена принудително,спряна е на място и е оставена малко над работната температура.външна температура 9г.това смятам че говори достатъчно за топлообмена на парното.

- ///MILEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX
dokie написа:При мен при напълно загряла кола изключа ли помпата топлото става хладко с тенденция към студено... особено при силна вентилация... няма я циркулацията явно и изстива радиаторчето...
А как се пуска тая помпа

- dokie
- ентусиаст
-
///MILEN написа:А как се пуска тая помпа
Тя не се пуска допълнително - климатроника я контролира... когато "прецени", че трябва да вкара топло я стартира, като му дадеш да духа по-студено отколкото е в купето и я спира...
За по-сигурно дай врътката на топло докато щракне и тогава трябва да работи постоянно. Буксата й отпред е при клапаните една с 2 жички...
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Има и една друга далавера която тези дни разбрах, ако малкото вентилаторче отзад на панела за управление не върти, термодатчика му става топло и познайте какъв студ духа през духалките 
За момента търся такова моторче, че моето върти само ако аз му дам начална скорост, а отваряне няма...

За момента търся такова моторче, че моето върти само ако аз му дам начална скорост, а отваряне няма...

- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
Това моторче подава въздух към термодатчика,но той от своя страна коригира температурата само когато на управлението на климатроника е задаено автоматично да се управлява (AUTO).Само тогава климатроника сам определя какъв въздух да пуска в копето.Няма как да го направят постоянно само да си определя какъв въздух да пуска,защото хора различни-на един топло на друг студено 

- dokie
- ентусиаст
-
VINCHUN написа:Това моторче подава въздух към термодатчика,но той от своя страна коригира температурата само когато на управлението на климатроника е задаено автоматично да се управлява (AUTO).Само тогава климатроника сам определя какъв въздух да пуска в копето.Няма как да го направят постоянно само да си определя какъв въздух да пуска,защото хора различни-на един топло на друг студено
Тук не става въпрос за субективното усещане за топлина/студ, а за конкретна температура в градуси, която определя за централната зона и на базата на зададената му информация от врътките преценява къде какво да пуска. Аз на АУТО не пускам никога - докато загрее колата вътре духа само топло - сгрее ли се купето започва да прохлажда през духалките, отварям да се охлади и пак започва топлото от парното... дори ми прави впечатление, че когато достигне необходимата температура (зададената) променя и силата на духане на вентилатора.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Колегата да си провери системата дали е обезвъздушена , има теми доста по този въпрос в търсачката.
Следващия момент е спомагателната помпа на клапанния блок. Клапаните на парното с готините се скапват като им се разкъсват гументите уплътнители и започва постоянно да духа топло,поради свободно протичащата охладителна течност в посока към отоплителя.
Георги Пенчев
Следващия момент е спомагателната помпа на клапанния блок. Клапаните на парното с готините се скапват като им се разкъсват гументите уплътнители и започва постоянно да духа топло,поради свободно протичащата охладителна течност в посока към отоплителя.
Георги Пенчев
dokie написа:При мен при напълно загряла кола изключа ли помпата топлото става хладко с тенденция към студено... особено при силна вентилация... няма я циркулацията явно и изстива радиаторчето...
ел. помпата я проверих,точно както си го описъл-чувам я ,че работи;
водната помпа е нова;
клапите са нови и проверени-работят правилно;
Но под 1500 оборота струята на въздух става студена.
Каде ли ми е проблема

by ''kompleksa''
- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
Запушени магистрали на радиатора на парното може би??? 

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2