Помощ за откирване на модул.
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
Помощ за откирване на модул.
Здравейте колеги. Моля за малко помощ относно откриването на един модул. Имам проблем с миенето на стъклото - като дръпна лостчето пръска постоянно и не иска да се изключи. И така докато свърши водата в казанчето. Мното е кофти особенно когато карам зад тир или кола в дъждовно време. За да спра постоянното пръскане трябва да изгася колата и да завъртя ключа в позиция за вадене. И реших да тръгна от наи-елементарните вероятности - първо разглобих казанчето и помпичката и ги почистих, но нищо. Колега от форума ми показа кое е релето на чистачките/жълто под седалката, за което му благодаря/, но след подмяната му отново никва промяна. Помислих си, че нещо в самото лостче е проблема защото всички други функции си работят, та смених и него. Пак никакъв резултат. Отидох в един сервиз за консултация и там едното момче ми каза, че и преди е правил кола /е36/ с подобни проблеми и е сменял целия модул на чистачките. Та въпроса ми е как изглежда тоя модул и къде да го открия? Около подпиралката за левия крак до съеденителя??
Номер 5 от схемата го дават WIPER-WASH-CONTROL UNIT, но на мен ми прилича точно на релето от под седалката.

Номер 5 от схемата го дават WIPER-WASH-CONTROL UNIT, но на мен ми прилича точно на релето от под седалката.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Помощ за откирване на модул.
При Е34 това е комфор модула който върви в комплект с релейния модул и няколко релета отпред при бушоните. Като за начало със стара четка за зъби и спирт измии платката на комфорт модула и релетата по нея, после релейния модул и ако проблема продължава виж кое е релето за чистачките отпред и виж да го смениш евентуално.

- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
аз имам подобен проблем ,обаче това реле - само прилича на реле при мен вътре е с интегрална схема и няколко съпротивления.Но при мен като го сложа на която и от степените да бутна лоста с изключение на най бързата ,чистачките пръдват на средата на стъклото и до там!Мислех че е механизъм но уви!
Но се оказа че колата ми е рядък модел без комфорт модул!Имам само модул за централно (на който някой хасковски алармаджия му е видял сметката и вече не работи) ,а чистачките минават през едно пбикновено реле и въпросното"чудо"!
Успех!
Но се оказа че колата ми е рядък модел без комфорт модул!Имам само модул за централно (на който някой хасковски алармаджия му е видял сметката и вече не работи) ,а чистачките минават през едно пбикновено реле и въпросното"чудо"!
Успех!
BMW Service Team
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
IAV написа:аз имам подобен проблем ,обаче това реле - само прилича на реле при мен вътре е с интегрална схема и няколко съпротивления.Но при мен като го сложа на която и от степените да бутна лоста с изключение на най бързата ,чистачките пръдват на средата на стъклото и до там!Мислех че е механизъм но уви!
Успех!
Колега имам такъв модул който стои, ако искаш мога да ти го дам, въпросния комфорт модул де

- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
Има развитие по темата:
Благодарение на колегата _65536_kb_sec_ стигнах до реле в двигателния отсек, което се оказа проблемно. Иде реч за Номер 14 от схемата:

Minirelais Schliesser schwarz и след кратка консултация с речника на гоглето - малко черно реле за затваряне на верига?
И след като го махнах всичко си заработи на 6+, сложих го и пак проблем. И за сега го отстраних докато не намеря друго такова за проба.
Благодарение на колегата _65536_kb_sec_ стигнах до реле в двигателния отсек, което се оказа проблемно. Иде реч за Номер 14 от схемата:

Minirelais Schliesser schwarz и след кратка консултация с речника на гоглето - малко черно реле за затваряне на верига?
И след като го махнах всичко си заработи на 6+, сложих го и пак проблем. И за сега го отстраних докато не намеря друго такова за проба.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
7 мнения
• Страница 1 от 1