Лесно ли се сваля ГНП-то?
Модератор: Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Лесно ли се сваля ГНП-то?
Здравейте колеги,та въпроса ми е дали лесно се сваля ГНП-то на Е34,каква е процедурата на самото сваляне(ако може и снимков материал),след смяната на всички видове О-пръстени и гумени уплътнения какво ще следва,че четох някъде за някакви стендове и прочие.

Re: Лесно ли се сваля ГНП-то?
sandokan написа:Здравейте колеги,та въпроса ми е дали лесно се сваля ГНП-то на Е34,каква е процедурата на самото сваляне(ако може и снимков материал),след смяната на всички видове О-пръстени и гумени уплътнения какво ще следва,че четох някъде за някакви стендове и прочие.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
да,ако си се решил да го правиш-повярвай,че никой няма да те моли,за да ти помогне-снимки нямам ,ама 3д специално за теб
П.с. още като ти чета питането-съветвам те да си платиш в супер дизел или кадето и да е

by ''kompleksa''
- rahoGabroveca
- младши ентусиаст
-
- Кара: ЛЯСТОВИЦА С РАМКА
Сандо,кво да ти кажа,за"би брат ми тая работа,че кат гледам тоя ентусиазъм не е на добре,ще си имаш проблеми ...
върви дет се вика-на Майстор

rahoGabroveca написа:Сандо,кво да ти кажа,за"би брат ми тая работа,че кат гледам тоя ентусиазъм не е на добре,ще си имаш проблеми ...
А БЕ ако ти е градски -ще го насочим,ма как го четем-не струва

by ''kompleksa''
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Сваля се лесно да.Аз я свалям за около час спокоина работа,ако бьрзам 35-40 мин.
Не всеки иска сьвет ,и темата е дали лесно се сваля,но ако нямаш технически познания,несе захващаи,а и камоли смяна на гарнитури и О-прьстени.Рискуваш да си счупиш помпата с кеф.
ГНП се стендова и след куплиране се настроива цикловата порция и аванса
Не всеки иска сьвет ,и темата е дали лесно се сваля,но ако нямаш технически познания,несе захващаи,а и камоли смяна на гарнитури и О-прьстени.Рискуваш да си счупиш помпата с кеф.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- rahoGabroveca
- младши ентусиаст
-
- Кара: ЛЯСТОВИЦА С РАМКА
presko79 написа:Сваля се лесно да.Аз я свалям за около час спокоина работа,ако бьрзам 35-40 мин.
той не е ти, по това дето е написал става ясно, че човека хал-хабер си няма..
presko79 написа:Сваля се лесно да.Аз я свалям за около час спокоина работа,ако бьрзам 35-40 мин.
Лесно е .....да......ама за автора е проклучение...
Такива спесстени са...............

едно време на лични обяснявах на един колега-кое как и защо

by ''kompleksa''
rahoGabroveca написа:presko79 написа:Сваля се лесно да.Аз я свалям за около час спокоина работа,ако бьрзам 35-40 мин.
той не е ти, по това дето е написал става ясно, че човека хал-хабер си няма..
чЕЛ недочел иииииииии ама се винтилира,аман......идва един и ми обяснява:''чел ли си бмв форума,не става така''................аз го питам:кое и как не става ?
....той ми отговаря:един човек с твоето име го пише,че не е така.................от тук съм без коментар
Най-якото е,че не става въпрос за пари и такива ми работи ........та той чел и ми цитира моите ми мисли

by ''kompleksa''
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
Ванка ,честно да ти кажа нищо неразбрах от последните ти постове
.Би ли пояснил

presko79 написа:Ванка ,честно да ти кажа нищо неразбрах от последните ти постове.Би ли пояснил

......................................................................................................
нА лични си пишем и се обясняваме............ок...
след година същия,забравил кой е питал

by ''kompleksa''
Колеги,аз хабер че си нямам си нямам,но и пари нямам та просто питах дали лесно се сваля ако мога с някоя чужда помощ да я сваля,но щом е трудно нека си тече,да тече да тече колко ще изтече
.Ванка нито след време ще те уча нито нищо,просто исках помощ а като ти гледам мненията можеш и да помогнеш даже
.И все пак ви благодаря за барзите отговори. 

- сваляш всмукателните колектори;
-отвиваш тръбичките м/у дузите и гнп;
-разхлабваш планката в задната част на помпата;
-отвиваш(на ръка) буксата на гнп;
- изваждаш буксата на авансатора;
-отвиваш двете гайки на шпилките,държащи гнп за корпуса;
-демонтираш стойката на оптегача за пистовия ремък;
-демонтираш и самия оптегач;
-под нея излиза гайката,държаща гнп-то (оста му) към ангренажа;
-търсиш на заем приспособление,което да задържи зъбнотото колело,след отвиване на гайката към оста на гнп и неговото изваждане;
Центроваш коленовия вал на 1-ви цилиндър гмт,със шпилка с вътрешен 8мм и външен 12мм =клин,поставя се под стартера,в специален отвор,..трябва да въртиш на ръка ,по посока на въртене на мотора-докато съвпадне
.
от тук следва само развиване и демонтаж-развиване на гайки
Предполагам,че само до тук имаш доста неизвестни,но все пак гнп е в ръцете ти,при смяна на гумички и о-ръстени също има тънкости......................
.................АКО искаш мога да продължа и колегите ще ме поправят,там където сбъркам,........дотук от описаното не си и на половината работа
............................
-отвиваш тръбичките м/у дузите и гнп;
-разхлабваш планката в задната част на помпата;
-отвиваш(на ръка) буксата на гнп;
- изваждаш буксата на авансатора;
-отвиваш двете гайки на шпилките,държащи гнп за корпуса;
-демонтираш стойката на оптегача за пистовия ремък;
-демонтираш и самия оптегач;
-под нея излиза гайката,държаща гнп-то (оста му) към ангренажа;
-търсиш на заем приспособление,което да задържи зъбнотото колело,след отвиване на гайката към оста на гнп и неговото изваждане;
Центроваш коленовия вал на 1-ви цилиндър гмт,със шпилка с вътрешен 8мм и външен 12мм =клин,поставя се под стартера,в специален отвор,..трябва да въртиш на ръка ,по посока на въртене на мотора-докато съвпадне
.
от тук следва само развиване и демонтаж-развиване на гайки

Предполагам,че само до тук имаш доста неизвестни,но все пак гнп е в ръцете ти,при смяна на гумички и о-ръстени също има тънкости......................
.................АКО искаш мога да продължа и колегите ще ме поправят,там където сбъркам,........дотук от описаното не си и на половината работа

by ''kompleksa''

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
BaHka написа:По нашия край е към 200-250 лв монтаж - денонтаж и профилактиката.
150 лв в Габрово
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2