Какъв пробег е необходим, за да заредя акумулатора
Модератор: Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
Какъв пробег е необходим, за да заредя акумулатора
При тези минусови температури, достигащи -24 в Габрово и предимно късите разстояния вчера ми завъртя доста вяло стартера 
Добре че всичко е на 6 и си пали от четвърт, защото едва ли щеше да издържи 5-6секунди на стартер акумулатора или повторно завъртане. Понеже нямам зарядно, а не ми и се разправя да го свалям и разнасям по познати реших да му направя снежен поход 50-60км, 30 от тях с вратите на пред. От 3-та нагоре не съм слагал и оборотите под 2200 почти не са слизали.
ТА как мислите дали съм го заредил на 80-100%
Факт е че днес завътря нормално, но пак къси разстояния, студ, след седмица сигурно пак ще омалее
Забравих да спомена акумулатора е бош силвър 70Ампера на 3години. Мерена е за оттечки и колко зарежда-всичко е в норми-просто къси разстояния и студ.
Изобщо може ли да се пресметне колко време, оттам км, скорост, обороти е необходима, за да е сигурен човек че алтернатора е заредил на макс батерията?
Благодаря за мненията

Добре че всичко е на 6 и си пали от четвърт, защото едва ли щеше да издържи 5-6секунди на стартер акумулатора или повторно завъртане. Понеже нямам зарядно, а не ми и се разправя да го свалям и разнасям по познати реших да му направя снежен поход 50-60км, 30 от тях с вратите на пред. От 3-та нагоре не съм слагал и оборотите под 2200 почти не са слизали.
ТА как мислите дали съм го заредил на 80-100%
Факт е че днес завътря нормално, но пак къси разстояния, студ, след седмица сигурно пак ще омалее

Забравих да спомена акумулатора е бош силвър 70Ампера на 3години. Мерена е за оттечки и колко зарежда-всичко е в норми-просто къси разстояния и студ.
Изобщо може ли да се пресметне колко време, оттам км, скорост, обороти е необходима, за да е сигурен човек че алтернатора е заредил на макс батерията?
Благодаря за мненията
Re: Какъв пробег е необходим, за да заредя акумулатора
По-скоро правилния въпрос е:
Какъв пробег, с какви обороти на двигателя (скорост/предавка) с какъв алтернатор, с какви включени консуматори по време на движение и при каква околна температура е необходим, за да заредя акумулатор с капацитет ...
Много са условията и не вярвам да получиш еднозначен отговор, но според мен 40-50 км. градско (Софийско) на фарове и музика държат акумулатора жив ако все пак си е читав а не пътник
Какъв пробег, с какви обороти на двигателя (скорост/предавка) с какъв алтернатор, с какви включени консуматори по време на движение и при каква околна температура е необходим, за да заредя акумулатор с капацитет ...
Много са условията и не вярвам да получиш еднозначен отговор, но според мен 40-50 км. градско (Софийско) на фарове и музика държат акумулатора жив ако все пак си е читав а не пътник
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
30км, извънградско или от сорта с около 2000rpm е оптималния вариант, така пише в някой дебели книги.

- sniper74
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
най добрия пробег е до най близкия магазин за акумолатори 

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО
Едно стартиране се възстановява за 5 мин. работа на генератора. Но цялостно зареждане 

Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Най-добре на руско зарядно. Тия немските са хубави ама много пара искат в Практикер.
6 мнения
• Страница 1 от 1