Къде да изчистя дюзите?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Къде да изчистя дюзите?

Мнение от zbet » 25 Яну 2010, 14:17

Здравейте колеги, дайте акъл къде да ида да поизчистя дюзите на М50Б25! Понасъбрах предложения, но мисля, че най-добре ще е да взема акъл от форума. :)
Внимание - тежък десен крак !!!

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Re: Къде да изчистя дюзите?

Мнение от BULL3T » 25 Яну 2010, 14:19

Аз имам същия въпрос само че съм с м20б25.
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 25 Яну 2010, 14:58

Отивате и си копувате дезолит от дару кар или друг бмв дилър!
Сипвате по силничък бензин четете как се разтваря за колко литра е и ползвате!
Ефекта е доста осезаем!Два дезолита,30 литра бензин карате до преди да угасне и така!Ако не помогне повтаряте процедурата!
Нв носете дюзите на ултра звук ,защото после ще си купите нови!Ефекта е пагубен за дюзите!!!

Поздрави!
BMW Service Team

Потребител
Аватар

Мнение от zbet » 25 Яну 2010, 15:21

IAV написа:Отивате и си копувате дезолит от дару кар или друг бмв дилър!
Сипвате по силничък бензин четете как се разтваря за колко литра е и ползвате!
Ефекта е доста осезаем!Два дезолита,30 литра бензин карате до преди да угасне и така!Ако не помогне повтаряте процедурата!
Нв носете дюзите на ултра звук ,защото после ще си купите нови!Ефекта е пагубен за дюзите!!!

Поздрави!

Пробвал съм с обикновени добавки ( Redex и др. ), но ефект няма. Ше зема да пробвам с препоръчаното от теб и ще пиша как е! Благодаря!
Внимание - тежък десен крак !!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от IAV » 25 Яну 2010, 15:52

Използвал съм я не веднъж ефект винаги е имало!Само внимавай да не я разредиж много!
BMW Service Team

ентусиаст
Аватар
Кара: колело

Мнение от bace_martu » 25 Яну 2010, 19:01

Мога да ви преповъчам два сервиз в София за почистване на дюзи - изпитани. Единият е Топ Мотор на хладилника, а другият Пан Сервиз на Околомръсното до Царско село ;)

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 25 Яну 2010, 19:25

Колко време след чистенето с ултразвук се хвърлят дюзите? Питам понеже като купих колата преди 2 години ги чистих .. като 2 от дюзите -4 пъти докъто заработят нормално... струваше ми 5лв на дюза.
Колата се кара всеки божи ден... за сега дюзите работят добре.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 25 Яну 2010, 19:34

Послушайте IAV , Дезолита и аз съм тествал и е продукт без аналог !
Никога не съм чистил дюзи , вярно е ,че съм сменял през 10-20 К км горивен филтър и отвреме на време третирам с този продукт . Досега в мен откакто е колата са минали поне 35 000 литра бензин през дюзите за близо 350 К км което за нашата страна би следвало вече да са в боклука а всичко работи точно (да чукна на дърво)

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 26 Яну 2010, 0:19

Penchev написа:Послушайте IAV , Дезолита и аз съм тествал и е продукт без аналог !
Никога не съм чистил дюзи , вярно е ,че съм сменял през 10-20 К км горивен филтър и отвреме на време третирам с този продукт . Досега в мен откакто е колата са минали поне 35 000 литра бензин през дюзите за близо 350 К км което за нашата страна би следвало вече да са в боклука а всичко работи точно (да чукна на дърво)

Георги Пенчев

Пенчев брат колата ти по тая сметка гори 1/1 л/км ... :mhihi: :mhihi: За смешното е готино както и да е ... 3500л са минали човека се е объркал...

А иначе за дезолита... Явно доста добре си внушават колегите които го ползват... Това е единствената удобрена от БМВ добавка... Но ефекта от нея е един : Елиминира по някакъв начин конденза в резервара... Друго нищо не прави... Ефект върху дюзите нулев... Препоръчва се от БМВ наистина добавката и то предимно за дизелови мотори...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 26 Яну 2010, 1:21

Значи сипах 1 литър спирт за горене(или така наречения син спирт) на около 10 литра.Колата не палеше,свещите бяха зацапани и много зле.Ден следкато сипах спирта,колата запали от раз и работеше добре на околи 3-4-5 цилидъра,но пукаше и губеше цилдри нон стоп.Преди няколко часа свалих свещите отново и трябва да кажа,че бяха започнали да се изчистват.Преди бяха силно черни и матови.Сега са разводнени и леко са започнали да падат мръсотииите.В момента ги чистя с телена четка(просто нямам шкурка под ръка) и ги бърша с тоалетна хартия.Следкато ги изчистя всичките ще ги сложа в бензинова баня за ден,да им падне още каквото може да падне и ще ги върна обратно в двгто.Сипах 20 литра бензин преди малко утре ще сипя още един литър и ще я оставя да поработи така,да видим на колко цилидъра ще работи и за колко време.

Ето свещите преди "чистенето ми":

Изображение Изображение

Ето ги след това:

Изображение Изображение

Извинявам се за лошото качество на снимките Никона ми е счупен и ги снимах с гсм-а.

Стоян ме отвори за спирта и съм му благодарен отново. Мисля,че скоро трябва да се поизчистят дюзите.
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 26 Яну 2010, 4:10

ако ще и динамит да сипете дюзите няма да се отпушат ако един път вече са запушени,добавките помагат да не се запушват,премахват конденза в резервоара,свързват се с някой съединения които се отлагат по бензиновата система и тнт.сиреч те са за профилактика и предпазване,не ремонтират :mhihi:

на голфа тествах всички видове добавки,карах 5,6 хиляди километра,нямаше никакъв ефект,след това дадох дюзата да я отпушат с ултразвук и нещата заспаха,проблема беше че на 4000 оборота спираше,нямаше равномерен празен ход и по време на движение понякога леко придърпваше,слагах лики моли,редекс,стп,ударни дози,тези които ги даваха за 70литра аз ги слагах на 10,все тая,накрая ми я отпушиха и вече 20 000км няма грижи.яд ме е че си давах парите напразно при всяко едно зареждане :mhihi: иначе няма спор че вършат работа...стига да не е късно вече за тях.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от IAV » 26 Яну 2010, 9:21

SaSo написа:
Penchev написа:Послушайте IAV , Дезолита и аз съм тествал и е продукт без аналог !

Георги Пенчев

Пенчев брат колата ти по тая сметка гори 1/1 л/км ... :mhihi: :mhihi: За смешното е готино както и да е ... 3500л са минали човека се е объркал...

А иначе за дезолита... Явно доста добре си внушават колегите които го ползват... Това е единствената удобрена от БМВ добавка... Но ефекта от нея е един : Елиминира по някакъв начин конденза в резервара... Друго нищо не прави... Ефект върху дюзите нулев... Препоръчва се от БМВ наистина добавката и то предимно за дизелови мотори...

Само да ти кажа ,че за дизелови мотори препоръчат Disesel Spulung които вече те не продават!!!
А ефект има!И разхода ми беше свалила едната от колите !Дори и на икономаизера на таблото се виждаше.Ако искате вярваите ако искате недеите!
С ултарзвук се ебава мамата на покритието на дюзите и после са за кофата -почват да пикаят!

Поздрави на всички!
Последна промяна IAV на 26 Яну 2010, 14:08, променена общо 1 път
BMW Service Team

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 26 Яну 2010, 13:43

За Дезолита с две ръце. Тестван неколкократно и не не си въобрзяваме, а ефекта е съвсем осезаем. Да на опаковката пише за корозия, но важното е, че работи!
Между другото в Балканстар пък продават пак Дезолит, но не К, а мисля В. Склонен съм да проверя колко струва при тях и да се тества.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от IAV » 26 Яну 2010, 14:10

NeoPrint написа:За Дезолита с две ръце. Тестван неколкократно и не не си въобрзяваме, а ефекта е съвсем осезаем. Да на опаковката пише за корозия, но важното е, че работи!
Между другото в Балканстар пък продават пак Дезолит, но не К, а мисля В. Склонен съм да проверя колко струва при тях и да се тества.

продават го ако не бъркам на по големи разфасовки!
BMW Service Team

Потребител
Аватар
Кара: 525TDS
Мечтае да кара: BMW M1 2012

Мнение от iosifff » 26 Яну 2010, 20:42

Penchev написа:
Послушайте IAV , Дезолита и аз съм тествал и е продукт без аналог !

Георги Пенчев

Пенчев брат колата ти по тая сметка гори 1/1 л/км ... За смешното е готино както и да е ... 3500л са минали човека се е объркал...

Колега май, че ти не си наясно със сметките, какво толкова не разбра: за 350К км(350 000км) харчи 35 000литра- това не прави ли 10/100 л/км
Iosifff

Следваща

Назад към E34