Къде да изчистя дюзите?
Модератор: Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Къде да изчистя дюзите?
Здравейте колеги, дайте акъл къде да ида да поизчистя дюзите на М50Б25! Понасъбрах предложения, но мисля, че най-добре ще е да взема акъл от форума. 

Внимание - тежък десен крак !!!
- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
Re: Къде да изчистя дюзите?
Аз имам същия въпрос само че съм с м20б25.

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
Отивате и си копувате дезолит от дару кар или друг бмв дилър!
Сипвате по силничък бензин четете как се разтваря за колко литра е и ползвате!
Ефекта е доста осезаем!Два дезолита,30 литра бензин карате до преди да угасне и така!Ако не помогне повтаряте процедурата!
Нв носете дюзите на ултра звук ,защото после ще си купите нови!Ефекта е пагубен за дюзите!!!
Поздрави!
Ефекта е доста осезаем!Два дезолита,30 литра бензин карате до преди да угасне и така!Ако не помогне повтаряте процедурата!
Нв носете дюзите на ултра звук ,защото после ще си купите нови!Ефекта е пагубен за дюзите!!!
Поздрави!
BMW Service Team
IAV написа:Отивате и си копувате дезолит от дару кар или друг бмв дилър!
Поздрави!
Пробвал съм с обикновени добавки ( Redex и др. ), но ефект няма. Ше зема да пробвам с препоръчаното от теб и ще пиша как е! Благодаря!
Внимание - тежък десен крак !!!
- IAV
- младши ентусиаст
-
Използвал съм я не веднъж ефект винаги е имало!Само внимавай да не я разредиж много!
BMW Service Team
- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
Мога да ви преповъчам два сервиз в София за почистване на дюзи - изпитани. Единият е Топ Мотор на хладилника, а другият Пан Сервиз на Околомръсното до Царско село 

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Колко време след чистенето с ултразвук се хвърлят дюзите? Питам понеже като купих колата преди 2 години ги чистих .. като 2 от дюзите -4 пъти докъто заработят нормално... струваше ми 5лв на дюза.
Колата се кара всеки божи ден... за сега дюзите работят добре.
Колата се кара всеки божи ден... за сега дюзите работят добре.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Послушайте IAV , Дезолита и аз съм тествал и е продукт без аналог !
Никога не съм чистил дюзи , вярно е ,че съм сменял през 10-20 К км горивен филтър и отвреме на време третирам с този продукт . Досега в мен откакто е колата са минали поне 35 000 литра бензин през дюзите за близо 350 К км което за нашата страна би следвало вече да са в боклука а всичко работи точно (да чукна на дърво)
Георги Пенчев
Никога не съм чистил дюзи , вярно е ,че съм сменял през 10-20 К км горивен филтър и отвреме на време третирам с този продукт . Досега в мен откакто е колата са минали поне 35 000 литра бензин през дюзите за близо 350 К км което за нашата страна би следвало вече да са в боклука а всичко работи точно (да чукна на дърво)
Георги Пенчев
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Penchev написа:Послушайте IAV , Дезолита и аз съм тествал и е продукт без аналог !
Георги Пенчев
Пенчев брат колата ти по тая сметка гори 1/1 л/км ...

А иначе за дезолита... Явно доста добре си внушават колегите които го ползват... Това е единствената удобрена от БМВ добавка... Но ефекта от нея е един : Елиминира по някакъв начин конденза в резервара... Друго нищо не прави... Ефект върху дюзите нулев... Препоръчва се от БМВ наистина добавката и то предимно за дизелови мотори...
- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
Значи сипах 1 литър спирт за горене(или така наречения син спирт) на около 10 литра.Колата не палеше,свещите бяха зацапани и много зле.Ден следкато сипах спирта,колата запали от раз и работеше добре на околи 3-4-5 цилидъра,но пукаше и губеше цилдри нон стоп.Преди няколко часа свалих свещите отново и трябва да кажа,че бяха започнали да се изчистват.Преди бяха силно черни и матови.Сега са разводнени и леко са започнали да падат мръсотииите.В момента ги чистя с телена четка(просто нямам шкурка под ръка) и ги бърша с тоалетна хартия.Следкато ги изчистя всичките ще ги сложа в бензинова баня за ден,да им падне още каквото може да падне и ще ги върна обратно в двгто.Сипах 20 литра бензин преди малко утре ще сипя още един литър и ще я оставя да поработи така,да видим на колко цилидъра ще работи и за колко време.
Ето свещите преди "чистенето ми":

Ето ги след това:

Извинявам се за лошото качество на снимките Никона ми е счупен и ги снимах с гсм-а.
Стоян ме отвори за спирта и съм му благодарен отново. Мисля,че скоро трябва да се поизчистят дюзите.
Ето свещите преди "чистенето ми":

Ето ги след това:

Извинявам се за лошото качество на снимките Никона ми е счупен и ги снимах с гсм-а.
Стоян ме отвори за спирта и съм му благодарен отново. Мисля,че скоро трябва да се поизчистят дюзите.

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
ако ще и динамит да сипете дюзите няма да се отпушат ако един път вече са запушени,добавките помагат да не се запушват,премахват конденза в резервоара,свързват се с някой съединения които се отлагат по бензиновата система и тнт.сиреч те са за профилактика и предпазване,не ремонтират
на голфа тествах всички видове добавки,карах 5,6 хиляди километра,нямаше никакъв ефект,след това дадох дюзата да я отпушат с ултразвук и нещата заспаха,проблема беше че на 4000 оборота спираше,нямаше равномерен празен ход и по време на движение понякога леко придърпваше,слагах лики моли,редекс,стп,ударни дози,тези които ги даваха за 70литра аз ги слагах на 10,все тая,накрая ми я отпушиха и вече 20 000км няма грижи.яд ме е че си давах парите напразно при всяко едно зареждане
иначе няма спор че вършат работа...стига да не е късно вече за тях.

на голфа тествах всички видове добавки,карах 5,6 хиляди километра,нямаше никакъв ефект,след това дадох дюзата да я отпушат с ултразвук и нещата заспаха,проблема беше че на 4000 оборота спираше,нямаше равномерен празен ход и по време на движение понякога леко придърпваше,слагах лики моли,редекс,стп,ударни дози,тези които ги даваха за 70литра аз ги слагах на 10,все тая,накрая ми я отпушиха и вече 20 000км няма грижи.яд ме е че си давах парите напразно при всяко едно зареждане

- IAV
- младши ентусиаст
-
SaSo написа:Penchev написа:Послушайте IAV , Дезолита и аз съм тествал и е продукт без аналог !
Георги Пенчев
Пенчев брат колата ти по тая сметка гори 1/1 л/км ...![]()
За смешното е готино както и да е ... 3500л са минали човека се е объркал...
А иначе за дезолита... Явно доста добре си внушават колегите които го ползват... Това е единствената удобрена от БМВ добавка... Но ефекта от нея е един : Елиминира по някакъв начин конденза в резервара... Друго нищо не прави... Ефект върху дюзите нулев... Препоръчва се от БМВ наистина добавката и то предимно за дизелови мотори...
Само да ти кажа ,че за дизелови мотори препоръчат Disesel Spulung които вече те не продават!!!
А ефект има!И разхода ми беше свалила едната от колите !Дори и на икономаизера на таблото се виждаше.Ако искате вярваите ако искате недеите!
С ултарзвук се ебава мамата на покритието на дюзите и после са за кофата -почват да пикаят!
Поздрави на всички!
Последна промяна IAV на 26 Яну 2010, 14:08, променена общо 1 път
BMW Service Team
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
За Дезолита с две ръце. Тестван неколкократно и не не си въобрзяваме, а ефекта е съвсем осезаем. Да на опаковката пише за корозия, но важното е, че работи!
Между другото в Балканстар пък продават пак Дезолит, но не К, а мисля В. Склонен съм да проверя колко струва при тях и да се тества.
Между другото в Балканстар пък продават пак Дезолит, но не К, а мисля В. Склонен съм да проверя колко струва при тях и да се тества.
- IAV
- младши ентусиаст
-
NeoPrint написа:За Дезолита с две ръце. Тестван неколкократно и не не си въобрзяваме, а ефекта е съвсем осезаем. Да на опаковката пише за корозия, но важното е, че работи!
продават го ако не бъркам на по големи разфасовки!
BMW Service Team
- iosifff
- Потребител
-
- Кара: 525TDS
- Мечтае да кара: BMW M1 2012
Penchev написа:
Георги Пенчев
Пенчев брат колата ти по тая сметка гори 1/1 л/км ... За смешното е готино както и да е ... 3500л са минали човека се е объркал...
Колега май, че ти не си наясно със сметките, какво толкова не разбра: за 350К км(350 000км) харчи 35 000литра- това не прави ли 10/100 л/км
Георги Пенчев
Пенчев брат колата ти по тая сметка гори 1/1 л/км ... За смешното е готино както и да е ... 3500л са минали човека се е объркал...
Колега май, че ти не си наясно със сметките, какво толкова не разбра: за 350К км(350 000км) харчи 35 000литра- това не прави ли 10/100 л/км
Iosifff
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2