Проблем автоматик - ПОМАГАЙТЕ
Модератор: Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- d_kehaiov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: х5 феис
- Мечтае да кара: нещо по..бързоооо
Проблем автоматик - ПОМАГАЙТЕ
Вчера ми се случи следното нещо. Карам си аз и изведнъж автомата на колата (740 и е32) мина в нещо като авариен режим и остана на 1 скорост (3-та или 4-та ако съдя по оборотите).Спирам колата пак давам на контакт и проблема се решава.
Днес си карам без проблеми 100 км и после на един светофар колата изгасна.Давам пак на контакт обаче стартера изобщо го няма и така 4-5-6 пъти като автомата беше на режим Д . После се сетих на изгасена кола да размърдам скоростите и после пак дадох на контакт и колата тръгна сякаш нищо не е било.
Та въпроса ми е някой може ли да каже нещо по въпроса.Ще съм благодарен за всяко мнение на колегите във форума.
Взех колата с идеята да я направя перфектна от колега от форума който беше сменил 1 камара части и аз на свой ред смених още една камара части около 3000-3200 лв. Колегата от който я взех каза че кутията била обслужена.Някакви идеи ???????
Днес си карам без проблеми 100 км и после на един светофар колата изгасна.Давам пак на контакт обаче стартера изобщо го няма и така 4-5-6 пъти като автомата беше на режим Д . После се сетих на изгасена кола да размърдам скоростите и после пак дадох на контакт и колата тръгна сякаш нищо не е било.
Та въпроса ми е някой може ли да каже нещо по въпроса.Ще съм благодарен за всяко мнение на колегите във форума.
Взех колата с идеята да я направя перфектна от колега от форума който беше сменил 1 камара части и аз на свой ред смених още една камара части около 3000-3200 лв. Колегата от който я взех каза че кутията била обслужена.Някакви идеи ???????
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Проблем автоматик - ПОМАГАЙТЕ
много просто - автоматика никога НЯМА да завърти стартера на която и да е скорост освен на N и на Р.
а това за предавките покарай повечко и сподели дали отново го прави, изписва ли съобщение на чек контрола или не и тн.
А всъщност за да е останала на една скорост, когато това се е случило какво изписваше на таблото индикатора, и също така в някой сервиз откачали ли са жилото от лоста до кутията, да не би то да вкарва разни грешни режими?
а това за предавките покарай повечко и сподели дали отново го прави, изписва ли съобщение на чек контрола или не и тн.
А всъщност за да е останала на една скорост, когато това се е случило какво изписваше на таблото индикатора, и също така в някой сервиз откачали ли са жилото от лоста до кутията, да не би то да вкарва разни грешни режими?

- 6inline
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Disco 300Tdi
Акумулаторът как е?
На Д никога няма да запали!
На Д никога няма да запали!
'...engage your brain before difflocks...'
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- крив кюнец
-
Ако колата изгасне по време на движение то кутията минава в авариен режим и това е нормално, но ако мине в авариен режим без да е изгаснала, тогава е проблем. Палене на D,2,3,4 нестава.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
крив кюнец написа:Палене на D,2,3,4 нестава.
и на R не става, както казах по горе...

- d_kehaiov
- кандидат ентусиаст
-
Верно ве колеги , то това ми е първият автомат и предвид че ми се случи на натоварен светофар е нормално да не се сетя че на Д позиция няма да запали.
А иначе когато стана проблема изписа( ще го напиша на български) ГЕТРИБЕ ПРОГРАМ * или + (едно от двете)
Акумълатора е стар но пали добре според мен
Ако е за ремонт колко излиза един такъв
Благодаря
А иначе когато стана проблема изписа( ще го напиша на български) ГЕТРИБЕ ПРОГРАМ * или + (едно от двете)
Благодаря
d_kehaiov написа:... А иначе когато стана проблема изписа( ще го напиша на български) ГЕТРИБЕ ПРОГРАМ * или + (едно от двете)
Акумълатора е стар но пали добре според мен ...
Този надпис точно показва, че автоматика е в авариен режим ...
Съветвам те ако се съмняваш в акумулатора да го смениш. Колата е пълна с електроника и не търпи никакви компромиси с тоците
Освен това независимо какво ти е казал продавача смени масло и филтър на кутията (най-малкото като свалите картера ще се ориентираш до някъде за състоянието и)
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
d_kehaiov написа:Верно ве колеги , то това ми е първият автомат и предвид че ми се случи на натоварен светофар е нормално да не се сетя че на Д позиция няма да запали.
Благодаря
Значи хубаво че си осъзнал че не пали на скорост.
От там нататъка ако пак се появи проблема (Trans Program Fail е англииския вариант на съобщението) пробвай да си видиш нивото на маслото в кутията, и долей при нужда, и пробвай да смениш акумулатора с нов или поне да почистиш с ножче клемите.
А ремонта е крайна мярка според мене и под 1000лв за смяна на всичките части които се износват реално е нормално + ревизия на мозъка (миене чистене и тн)
Последна промяна cod-cdbp на 12 Яну 2010, 23:38, променена общо 1 път

- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е55
ако си слагал скоро аларма или си пипал по тоците нещо мога да ти кажа от къде е проблема
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg
- d_kehaiov
- кандидат ентусиаст
-
относно тоците сложих батерия от другото ми бмв е46 дизел оригинален от 2001-2002 обаче като бяха големите студове падна така ,че направо умря. Не можеше да ми командва даже централното и отзад под седалката се чуваше да чука едно реле за което ми обясниха ,че прави така когато няма никакъв ток
- d_kehaiov
- кандидат ентусиаст
-
Днес ходих да проверявам нивото на маслото на ск.кутия и казаха че е наред.Направи ми впечетление начина на проверка а именно - запалване на колата , вдигане на стенд и отвиване на пробката на ск.кутия . Потече масло и майстора каза че е добре. Така ли се проверява нивото ? Някой ако знае нещо по върпоса да сподели.
Също така като се опита да изтрие грешките изобщо не можа да се свърже със софтуера на колата/Пробва с 2 лаптопа и един голям тестер с общо 3 различни програми и не успя.
Само да споделя че сервизът е Даскалов в село Басарбово Русенско.Не знам колко са компетентни там. Някой ако знае да сподели.
Акумулатора май е за смяна , обаче може би ще продавам колата и ми писна да наливам пари в нея.
Също така като се опита да изтрие грешките изобщо не можа да се свърже със софтуера на колата/Пробва с 2 лаптопа и един голям тестер с общо 3 различни програми и не успя.
Само да споделя че сервизът е Даскалов в село Басарбово Русенско.Не знам колко са компетентни там. Някой ако знае да сподели.
Акумулатора май е за смяна , обаче може би ще продавам колата и ми писна да наливам пари в нея.
Последна промяна d_kehaiov на 13 Яну 2010, 22:25, променена общо 1 път
- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
d_kehaiov написа:Акумулатора май е за смяна , обаче може би ще продавам колата и ми писна да наливам пари в нея.
смени акумулатора колега, почти 100% от там ти е грижата, или вземи поне друг за проба ако има от къде
Така ли се проверява нивото ?
Toчно така се проверява маслото

Видя ли какъв цвят е?
смени акумулатора колега, почти 100% от там ти е грижата, или вземи поне друг за проба ако има от къде
Аз не мога да свържа слаб акумулатор с проблема на колегата,нали все пак колата е била в движение когато е минала в авариен режим-по тая логика по-вероятно е динамото

Вчера ми се случи следното нещо. Карам си аз и изведнъж автомата на колата (740 и е32) мина в нещо като авариен режим и остана на 1 скорост (3-та или 4-та ако съдя по оборотите).Спирам колата пак давам на контакт и проблема се решава.
Колега това еднократно ли се е случило или всеки път?
Някакви други проблеми с автомата-като например пробуксуване,ритане,забавяне при превкл. от R -D или обратно?
От много неща може да е,за да не се гадае отговори на въпросите,които ти зададох

by ''kompleksa''
- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
ivan. написа:смени акумулатора колега, почти 100% от там ти е грижата, или вземи поне друг за проба ако има от къде
Аз не мога да свържа слаб акумулатор с проблема на колегата,нали все пак колата е била в движение когато е минала в авариен режим-по тая логика по-вероятно е динамото![]()
при мен това getriebeprogramm светваше 5 км след като съм тръгнал, а проблема 100% беше в тънък
кабел, с който алармата прекъсваше запалването. Така че един такава дреболия на пръв поглед
може да доведе големи неоткриваеми проблеми след това. Добре че свързах новата аларма с
"проблема" в кутията навреме.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2