520 M50 и разхода на гориво
Модератор: Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
520 M50 и разхода на гориво
Здравйте, пускам този пост, защото докато четох из форума доста често попадах на теми свързани с разхода на гориво при бензиновите мотори. Едни се хвалят, че колите им горят 10-11 на сто, а други се оплакват от разход 16-20 на сто. За това реших да споделя личния си опит.
Преди месец си купих БМВ 520 Е34 М50 първата седница разхода му бе 13 на 100 градско, после изведнъж стана 20 на 100
Отидох при едни мои приятели от "ProTeam" да видят какъв е проблема. Пича закачи куплунга на Ламбда сондата към един компютър и вика "за нова сонда си" 160 лв от BOCH. Купих новата сонда, смениха я и сега разхода в града ми е от 10 до 12 на 100 в зависимост от задръстванията.
Та пича от ProTeam ми обясни, че след като се прецака ламбда сондата, компютарът започва да работи в авариен режим, който ти позволява да се прибереш, а високият раход е заложен в този авариен режим за да се пази двигателя, (при бедна смес се получавали детонации, които са много кофти за мотора)
Та ако имате висок разход на гориво, проверете си ламбда сондата:!:
----
Преди месец си купих БМВ 520 Е34 М50 първата седница разхода му бе 13 на 100 градско, после изведнъж стана 20 на 100

Отидох при едни мои приятели от "ProTeam" да видят какъв е проблема. Пича закачи куплунга на Ламбда сондата към един компютър и вика "за нова сонда си" 160 лв от BOCH. Купих новата сонда, смениха я и сега разхода в града ми е от 10 до 12 на 100 в зависимост от задръстванията.

Та пича от ProTeam ми обясни, че след като се прецака ламбда сондата, компютарът започва да работи в авариен режим, който ти позволява да се прибереш, а високият раход е заложен в този авариен режим за да се пази двигателя, (при бедна смес се получавали детонации, които са много кофти за мотора)

----
Последна промяна Vinsent на 21 Апр 2005, 18:01, променена общо 3 пъти
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
..като изключим факта че се открива топлата вода .. впрочем на мене винаги ми е било чудно като каже някой - гори ми 20/100 ,ама нали е БМВ .. ам то явно че нещо не е наред ..
6 мнения
• Страница 1 от 1