БМВ 524тд

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

БМВ 524тд

Мнение от speedy86 » 07 Яну 2010, 19:29

Здравейте колеги нов съм във форума искам да попитам някой ако може да ми помогне от скоро имам БМВ 524тд но от една седмица започнаха проблемите първо един ден не искаше да запали,след дълги и мъчителни опити запали но лампичката с дюзата на таблото след като запаля отново светва разходомера и оборотомера не работят а като колата е запалена изменя оборотите сама,същият номер го прави и в движение като и подавам газ не реагира а ускорява когато сама си реши,моля ви колеги някой ако може да помогне нека го направи,несъм чел из форума може да има писано по този въпрос но колата ми трябва спешно и за по-лесно реших да пусна тема

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Re: БМВ 524тд

Мнение от Zubcho » 08 Яну 2010, 9:41

И за колко 2000лв я купи таз? Има тема за От А до Я за ТДС, която важи почти за всичко при 524тд. Чети и се наслаждавай.

Симптомите са като за плочка на ГНП и преебано табло или кабели.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd e46
Мечтае да кара: 645i cabrio

Мнение от Azereus » 09 Яну 2010, 0:17

колегата Zubcho неможе да не нахрани. Не сме всички толкова богати като тебе. Дали колата ще е 3000 или 10000 никой не е застрахован с плочка. А верига и турбина се познава дали са наред още при покупката. Аз си купих ТДС за 4000 лева, ремонтирах си плочката за 200 лв и колата заспа! Сега като карам 318 ис почнах да сменям като носни кърпи дебитомери, бобини и тн... но комент! По темата - 524тд държи на тормоз доста повече от ТДС. Това с подаването на газта без реакция наистина е свързано с плочката. Но не бързай да я отписваш. Виж състоянието на кръглата букса на ГНП, почисти я и я напръскай с контактен спрей. Ако не се оправи ми пиши на ЛС да те насоча към човек да ти оправи плочката. Имам и умна дюза продава се на тънка ценичка. Плочка втора ръка просто не си заслужава, а нова е безумно скъпа. Поздрави и успех!
В ръка чаша държеше, чашата пълна и равна с люта бяла ракия и още върла магия! :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 09 Яну 2010, 0:29

Виж датчика на коляновия вал.Ако тои не работи ще е в авариен режим и ще взема заместващ сигнал от обер дюзата,но оборотомера няма да бачка,а лампата задьлжително свети
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

Потребител
Аватар

Мнение от speedy86 » 09 Яну 2010, 22:05

Колега ако е датчика на коляновия вал какво се прави сменя се датчика или само се чстят грешки?
Sorry ама не разбирам нищичко

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 09 Яну 2010, 23:02

Сменя се датчика и се чистят грешките

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 10 Яну 2010, 10:47

Тук сгреши и аз нямам много пари, но въпроса е да гледаш преди да купиш и да си закараш колата на правилния човек да я види преди да си я вземеш. Не да искаш да купиш нещо за без пари и после да почваш да пишеш във форума за проблеми, които са описани в цяла тема с 20 подточки
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 524 91г. и325тд. мерц.123 и520i
Мечтае да кара: е38 и нещо м пауьр

Мнение от zaharin3 » 11 Яну 2010, 1:07

я виж компютьрния отсек да не пльива като при мен преди година.намира се зад дясно предно бомбе
та дупката за оттичане ми се беше запушила и един дьжд и ме питаи в центьра кво шоу беше.
пьрво вдигна леко обороти после едни форсирания нечувани гасне обе збьрка се тоя комп.ама аз мернах язовира в дупката на компютрите та го свалих и разглобих.изсуших го в нас на топло.бяха дали на контакт много писти с водата.добре че нищо му няма та карам доволно още.
там са два три компа та наи ниския го хвана водата.
може и плочка да ти е проблемна умната дюза .тоя датчик може да прави мизерии при коляновия вал.виж свещите щом пали трудно.филтьр горивен.
трьгни от по простите работи та накрая вече за плочка.
виж течове на нафта .излишната тече ли след нафт.помпа.
ае я погледни кабела на умната дюза.че ако е сваляна често преебват кабела разни талиби.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318-жената,e34 520-аз

Мнение от shumanski1 » 11 Яну 2010, 20:23

с на мене ми прави същия дерт,а и колата е същата. днес ми я закачиха за диагностика и показа грешка 144.

та и при мене е проблем плочката :censored: , инфо при кой,каде и за колко може да се ремонтира. и някаква гаранция има ли. че в момента парите са кът а на 18-и ми предстой операция на коляното с пластики :banghead: , така че ремонта може да почака но ако има инфо благодарско

поздрави
Изображение

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 11 Яну 2010, 20:32

shumanski1 написа:с на мене ми прави същия дерт,а и колата е същата. днес ми я закачиха за диагностика и показа грешка 144.

та и при мене е проблем плочката :censored: , инфо при кой,каде и за колко може да се ремонтира. и някаква гаранция има ли. че в момента парите са кът а на 18-и ми предстой операция на коляното с пластики :banghead: , така че ремонта може да почака но ако има инфо благодарско

поздрави

Не се ремонтира твоята :!:
Изображение
by ''kompleksa''

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318-жената,e34 520-аз

Мнение от shumanski1 » 11 Яну 2010, 20:58

ivan. написа:
shumanski1 написа:с на мене ми прави същия дерт,а и колата е същата. днес ми я закачиха за диагностика и показа грешка 144.

поздрави

Не се ремонтира твоята :!:

що така ме разачорава бре адаш. мотора ми е 2,4тд с електронна помпа. измисли някакъв вариант, знам че си един малък бог
Изображение

Назад към E34