Много ли е скъпа и претенциозна поддръжката на БМВ 520и 90те

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Много ли е скъпа и претенциозна поддръжката на БМВ 520и 90те

Мнение от LARY » 15 Апр 2005, 3:15

Исках да си купя такава кола, но всичките ми приятели ме убеждаваха,че частите са зверски скъпи и се отказах временно, ама сега пак се запалих по тия пусти БМВта! И реших да питам тук, където му е мястото!

Също така какви са специфичните неща при тези БМВта, които се чупят често, или са много скъпи и като се счупят веднъж се ръсиш здраво?
Кои са по-важните неща, които трябва да се гледат при покупката на БМВ?

Предварително благодаря!

младши ентусиаст
Аватар

м

Мнение от Boce » 15 Апр 2005, 4:53

ПО добре си земи Е36 по-нова година по-евтино ще излезе....
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от LARY » 15 Апр 2005, 10:13

Е да, ама на мен ми трябва нещо по-голямо. Пък и Е36 май са доста по-скъпи! Така че си остава Е34!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aleko » 15 Апр 2005, 10:19

еми за това е истината 525спринцовка :idea:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 15 Апр 2005, 11:05

скъпо кво зна4и скъпо ????? определно нее евтина подръжката но нее невазможна благодарение на форума наи ве4е ,и хилядите у4асници в него можеш да намериш една 4аст която струва 5 ле или 500 лв много е относително
когато си копуваш такава кола наи ве4е се гледа мотора там му е маиката ходовата 4аст грубо казано е 800 цялата с работа 4исто нова ,но така е адцки трудно да ти обесним наи ве4е се 4упят ходовите 4асти благодарение на прекрасните ни пътища

когато се спреш на определн модел примерно 520 м50 мотор питаи за него ли4но и щ е полу4иш бая компетентен отговор но така на изуст няма да стане
2-- когато си готов да сия вземеш която и да е била кола кажи хоря спях се на еди кои си модел помогнете и може да се уговорите с някои които може да доиде стеб да я погледне и да направите заедно едно кръг4е и да ти каже батка тука тва тропа тва 4ука гарантирам 4е мом4етата от форума които си карат колите от 1 година и пове4е до болка познават колите си от саответния модел достатъ4но му е да застане до нея и да 4уе мотора за да ти каже какво муе ,всеки от тях има уникален звук
дано да сам бил полезен
но определно нее толко скъпо да я подържаш
ИзображениеИзображение
Изображение

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 15 Апр 2005, 11:34

Определено най-скъпото е горивото, ма както казват във форума не мое да имаш лъв и да го храниш със сено 8) Разход под 11-12 не очаквай независимо от приказките на продавачите освен ако не си вземеш 518 или дизел.
Части можеш да си намериш и по евтини от на АУДИ и Фолксваген, а определено не се чупи толкова :mhihi:
А фъна който имаш със моща и задното няма да го намериш в друга марка :D
May the BMW force be with you!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e63 3.0 i, Х1 е84 35 i
Мечтае да кара: м5

Мнение от popai » 15 Апр 2005, 19:38

супер си е е 34 ката, ако ти харесва си я вземай, подръжката е нормална нищо безбожно скъпо няма, окачването е много здраво и просто,

Потребител
Аватар

Мнение от LARY » 15 Апр 2005, 20:42

Много мерси момчета!

А може ли някой да ми каже къде има свестни магазини за части, където са хубави частите и е по- евтино, и евентуално някакъв телефон, да разпитам за цените и да си направя сметката!

Аз преди съм карал Мазда 626 и Нисан примера Дизел, така че едва ли ще ми се види много солено. То всъщност имате ли представа по-скъпа ли е поддръжката отколкото на японска кола?

Всъщност искам да запитам къде си правите срещите и кога ще е следващата и ако си харесам кола направо ще се опитам да я докарам та да я видите, пък после ще черпя! Иначе съм се спрял на 520i от 90-та или 91-ва. Бях си харесал една много запазена машина с всички екстри и кожа, ама са я продали! Сега пак ще търся!

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 15 Апр 2005, 20:49

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Потребител
Аватар

Мнение от LARY » 15 Апр 2005, 20:51

Или всъщност някой ако знае сайт, в който ги има цените на частите ще съм безкрайно благодарен!!! Но и телефони на разни магазинчета имат почти същото значение.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 15 Апр 2005, 23:04

LARY написа:Или всъщност някой ако знае сайт, в който ги има цените на частите ще съм безкрайно благодарен!!! Но и телефони на разни магазинчета имат почти същото значение.

скиваи са ако ще си коуваш кола едвали е нужно да гледаш цените по саитовете предполагам не си си сервизирал колите от саитовете ,всеки един от нас си пазарува разли4но и от разли4но хора кво те интересува за тиа коли,ходова 4аст ти казах 4е цялата е нова ама 4истак нова за 800 кинта може и да не ти се налага да я правиш скоро амортесиорите са ти около 400 може и много по евтино носа4и 4 броия при е 34 са по 120 кинта пар4ето може и 140 щанги манги пак ..........абе с 2 думи сека 4аст по колата от долу тие над 100 кинта хубава и да е ка4ествена ако мислиш да си копуваш такава кола които и да е модел от бмв един савет от мене ако мислиш да се стискаш и да си копуваш кофти 4асти по добре недеи си зима не убиваи колата и себеси наи ве4е колите са стари и имат нужда да се сменя по нещи4ки лошо няма адцки с абалгодарни квото им смениш все се отбалгодарява като спасява друго да се строши кола като всяка друга по евтина е за подръжка от форд скорпио ако щеш ми вярваи

просто вапроса ти е адцки относителен колко е скъпи 4астите квото и да си земеш след като се с4упи нещо драскаш тука и питаш трябвами едикаквоси и ще те засипят от 4асти има толко хора дето продават коли на 4асти тук 4е нее истина

успех от мене
ИзображениеИзображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от LARY » 16 Апр 2005, 0:41

Много мерси!!!

IBIZA Killer
Аватар

Мнение от bawareca » 16 Апр 2005, 9:16

dizelboy написа:........абе с 2 думи сека 4аст по колата от долу тие над 100 кинта хубава и да е ка4ествена ако мислиш да си копуваш такава кола които и да е модел от бмв един савет от мене ако мислиш да се стискаш и да си копуваш кофти 4асти по добре недеи си зима не убиваи колата и себеси наи ве4е колите .............

Само едно уточнение от мене: Един носач за 120 кинта не е по-качествен с нищо от един носач за 90 кинта , само дето е по-скъп :!: Може да попитате при "ВАРИ2000" за цените на оригиналните с отстъпката за членове на клуба и тогава пак може дискутираме 8)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 16 Апр 2005, 9:40

bawareca написа:
dizelboy написа:........абе с 2 думи сека 4аст по колата от долу тие над 100 кинта хубава и да е ка4ествена ако мислиш да си копуваш такава кола които и да е модел от бмв един савет от мене ако мислиш да се стискаш и да си копуваш кофти 4асти по добре недеи си зима не убиваи колата и себеси наи ве4е колите .............

Само едно уточнение от мене: Един носач за 120 кинта не е по-качествен с нищо от един носач за 90 кинта , само дето е по-скъп :!: Може да попитате при "ВАРИ2000" за цените на оригиналните с отстъпката за членове на клуба и тогава пак може дискутираме 8)

няма проблеми сило радвамсе 4е се вклю4и да дадеш по компетентно мение даже трябваше много по рано да се вклю4иш за да не пиша излишно
ИзображениеИзображение
Изображение

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 16 Апр 2005, 22:01

LARY написа:Аз преди съм карал Мазда 626 и Нисан примера Дизел, така че едва ли ще ми се види много солено. То всъщност имате ли представа по-скъпа ли е поддръжката отколкото на японска кола?

Имам и точно за това смятам че няма да ти е скъпо 8)
May the BMW force be with you!

Следваща

Назад към E34