Таблото отново работи
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Таблото отново работи
От две години насам, като стане зима и таблото ми умираше тотално. Не работеше нищо освен няколко лампички.
Таблото е от по-новите, без батерии. Колата е 94та м50б20 с ванос.
С много скептицизъм купих един кондензатор от 100мф/16в и два по 220мф/16в. По чужди сайтове пишат и за 1000мф кондензатор и 22мф кондензатори но такива при мене не видях.
Разпробих пласмасовите държачи на платката за да я извадя и смених кондензаторите. Тази сутрин, като го монтирах в началото не работеше. След 10 минтути започна да показва каквото си поиска, стрелките скачаха нагоре надолу и след още 2-3 минути се оправи напълно и така два часа не отказа нито веднъж. Дано да е за постоянно това, иначе ще трябва ново (старо) табло.
Таблото е от по-новите, без батерии. Колата е 94та м50б20 с ванос.
С много скептицизъм купих един кондензатор от 100мф/16в и два по 220мф/16в. По чужди сайтове пишат и за 1000мф кондензатор и 22мф кондензатори но такива при мене не видях.
Разпробих пласмасовите държачи на платката за да я извадя и смених кондензаторите. Тази сутрин, като го монтирах в началото не работеше. След 10 минтути започна да показва каквото си поиска, стрелките скачаха нагоре надолу и след още 2-3 минути се оправи напълно и така два часа не отказа нито веднъж. Дано да е за постоянно това, иначе ще трябва ново (старо) табло.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Таблото отново работи
_65536_kb_sec_ написа:да не си обърнал кондензаторите?
Не, не съм ги обърнал, внимавах много, но нещо пак не ще да работи като хората - темп. на водата седи само в синия сектор. Другите уреди си работят, но точно най-важния не. Утре, може и да работи. Мистерия.
И да използвам, да попитам: друго табло може ли да се сложи на мойта брица, например от 525ца с показанията на борд компа?
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
имам табло 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
И като стана въпрос за табла, не разбрах някой откри ли вече начин за да работят пикселите на таблото ? То моето не,че сега е много зле, все пак е зима и времето е студено и се вижда всичко, ама ще дойде пак лято и ще трябва да слизам рано сутрин пак докато Слънцето не е напекло още и да засичам километрите . Имам и друг проблем от ..днес. Сутрин като запаля автомобила и стрелката за разходомера не работи, Като загря до синьото тогава се оправи .На връщане пак по същият начин - като го чукна отгоре се оправя. Освен това като запаля първоначално фаровете и цялото табло вътре премигва осветлението му и тогава светва напълно .Някакви идеи?
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
Явор написа:имам табло
Бе ти много работи имаш, ама аз имам жена и деца да храним ...
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
всички храним 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
Е, нищо не става от таблото. Явно кондензаторите не са проблема. Смених го с друго, което за сега работи.
Ключ битте
Ключ битте
9 мнения
• Страница 1 от 1