Попълване на драскотини в бронята?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 01 Яну 2010, 19:05

Колеги, имам дълбоки драскотини по лайсната на задната броня (освен другите поражения по колата). Който знае, кажете с какво и как се попълват и заличават?
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Re: Попълване на драскотини в бронята?

Мнение от Zubcho » 01 Яну 2010, 19:11

Купи си нова лайсна. Струва 12-15лв. чисто нова (Китайска).Порови в нета хубаво и ще си намериш. Не се занимавай да я ремонтираш изобщо.

Поздрави

И.А.

П.П.

Те тука ги има лайсните само се разходи на долу да си намериш която ти трябва

[url]http://www.avtosklad.bg/Брони+и+основи/BMW/3/6.html[/url]
Последна промяна Zubcho на 01 Яну 2010, 19:40, променена общо 2 пъти
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 01 Яну 2010, 19:39

Там, където гледах предните лайсни по 11-12лв там задните бяха 4-5 пъти по-скъпи... затова малко шкурка (мисля бе на 800), малко алуминиев кит (тоя с частиците) и един черен спрей за 5лв. и имаш за всичките лайсни... после обаче стой малко мат и можеш полира отгоре с нещо допълнително при желание.

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 01 Яну 2010, 20:54

и мен ме интересува това нещо на мойта кола броните са правени и изглежда мн хубаво но пак се появиха тук таме леки драскотинки

Потребител
Аватар

Мнение от fil_82 » 02 Яну 2010, 2:30

недеи да я боядисваш със спрей от 5 лева - издържа 5 месеца и бобелява става много грозно сега се 4удя ко да я прая моита

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 02 Яну 2010, 2:31

fil_82 написа:недеи да я боядисваш със спрей от 5 лева - издържа 5 месеца и бобелява става много грозно сега се 4удя ко да я прая моита

шкуриш и пак със спрей от 5лв :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 02 Яну 2010, 13:10

fil_82 написа:недеи да я боядисваш със спрей от 5 лева - издържа 5 месеца и бобелява става много грозно сега се 4удя ко да я прая моита

Колега вземи си боя от някой магазин за бои.Там могат да ти напълнят спреи и е много качествен. :yes: Виж резултата.Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от dokie » 02 Яну 2010, 14:34

Ако не я изтъркате цялата пластмаса на лайсната с шкурка може да падне самата боя и затова да сивее...
Аз взимам черен спрей мат за пластмаса... още ново пръснат стои малко по-сив от старите ми лайсни... но след малко полиране стана като тях... мисля си ако взема не матов и покрия отгоре с лак дали няма да стане още по-черно и лъскаво...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от skylord » 02 Яну 2010, 15:04

Вижте сега оригиналните са с грапав ефект - има такива грундове за подготовка, но мен лично по ме кефи да е гладка лайсната - първо си ги правих металик - купуват се спрейове според номера на боята, но след това трябва да се сложи лак за да изпъква металика иначе няма смисъл и понеже е пластмаса лесно се напуква - най-лесно става с матов спрей като преди това се полира хубаво със водна шкурка и се нанесат поне 2 ръце... така съм и в момента пръснах си всички лайсни отне ми няколко часа с подготовката и вече към 8 месеца не са мръднали :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 02 Яну 2010, 18:03

Благодаря за всички отговори! Наистина лайсните за задната броня нови вървят по 40-50 лв парчето. Ще се опитам с шкурката и спрея. Проверих обаче в нета, че има много видове кит, включително и такъв за пластмаса. Видях, че dokie препоръчва кит с алуминиеви частици. Сигурни ли сте, че такъв е най-подходящ? Освен това с кита трябва да се третират само дълбоките драскотини или всички грапавини преди да се пръсне??
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от dokie » 02 Яну 2010, 18:48

Оу чак да препоръчвам... просто на моята лайсна с такъв е работено (а и не е нещо по-скъп) и ми хареса как се получи... то и малките драскотини пак можеш да ги покриеш с кит... но после при шлайфането колко ще остане... иначе ако имаш познат майстор може да ти я направи съвсем перфектно (като чисто нова)... но като знам, че вероятно скоро пак ще я закача/ме закачат някъде по столицата... то няма и смисъл.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 02 Яну 2010, 19:19

dokie написа:Ако не я изтъркате цялата пластмаса на лайсната с шкурка може да падне самата боя и затова да сивее...
Аз взимам черен спрей мат за пластмаса... още ново пръснат стои малко по-сив от старите ми лайсни... но след малко полиране стана като тях... мисля си ако взема не матов и покрия отгоре с лак дали няма да стане още по-черно и лъскаво...

Аз я направих с боя и лак стои по лъскаво но е доста добре.
Изображение

Назад към E34