ел стакло

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

ел стакло

Мнение от klz97 » 26 Дек 2009, 18:42

здравеите колеги, предно десно стакло не иска да се вдига автоматино а трябва да го държа за да се затвори, а другите си работят на какво се далжи :dunno: благодаря предварително. :bchug:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Re: ел стакло

Мнение от predel » 26 Дек 2009, 18:55

Убеден ли си, че и задните така правят? Аз мисля, че напълно автоматично ти е само щофьорското а другите се свалят автоматично а се дигат с постоянно натиснат бутон :) Провери и пиши ;)
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 27 Дек 2009, 10:13

predel написа:Убеден ли си, че и задните така правят? Аз мисля, че напълно автоматично ти е само щофьорското а другите се свалят автоматично а се дигат с постоянно натиснат бутон :) Провери и пиши ;)

и при мен е само шафьорското :)
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 27 Дек 2009, 11:12

И тази тема е обсъждана 6361 пъти. Само шофьорското се вдига само, а другите не. Има модели (мноооого рядко обаче), при които се вдигат всички стъкла. Аз лично не съм виждал такива. Колеги от форума твърдят, че имало.

Пощальоне заключвай.

Поздрави

И.А.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 27 Дек 2009, 17:14

Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraininski » 27 Дек 2009, 18:55

а некой ме беше зарибявал с некъв алармаджия дето ги правел и другите да се дигат - дедлока е ясен но иде реч да се дигат от копчетата както и шофьорското

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 27 Дек 2009, 19:18

kraininski написа:а некой ме беше зарибявал с некъв алармаджия дето ги правел и другите да се дигат - дедлока е ясен но иде реч да се дигат от копчетата както и шофьорското

И както ти ги направи така,мамата си трака после.Не можеш да дигнеш никое.Оставете си ги както са си заводски и не правете експрименти.
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraininski » 27 Дек 2009, 23:01

аз за тва не съм
ма принципно кво толко сложно - сичко е софт и релета ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 28 Дек 2009, 18:35

един пич от япония беше разработил решение допулнителен модул които прави тази функция за всички стъкла около 50-100$ струваше обаче.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 28 Дек 2009, 19:58

а моите нито могат да се свалят сами, нито да се качват... с 4-те ел.стъкла съм. ДОкато държа натиснато-сваля, пусна ли го-спира. От какво може да е?

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 28 Дек 2009, 20:02

dj_ennsy_1 написа:а моите нито могат да се свалят сами, нито да се качват... с 4-те ел.стъкла съм. ДОкато държа натиснато-сваля, пусна ли го-спира. От какво може да е?

Пробвай много рязко и бързо да го натиснеш и пуснеш ( шофьорското ) :D

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 28 Дек 2009, 22:24

dj_ennsy_1 написа:а моите нито могат да се свалят сами, нито да се качват... с 4-те ел.стъкла съм. ДОкато държа натиснато-сваля, пусна ли го-спира. От какво може да е?

Пробвай това което е написъл колегата. :yes:
Здравейте колеги,

Трябва да се извърши една неприятна манипулация:

вадите блокчето с бутоните от средната конзола. Разкачате буксите. С тънка отверка плоска мнооогооо внимателно отваряте (разглобявате) блокчето и мнооогооо внимавате да не изпаднат пружинките и пластинките някъде безвъзвратно. Затова е по-добре тази дейност да се върши в къщи на кухненската маса. Аз като го отварях докато кажа "само да не изпадне нещо" и ... всичко се разлетя :banghead: :mhihi:

След като сте отворили вземате ВД40 и пръскате вътре нааавсякъде "яко докато ви покапе по чорапа". Последното е шега разбира се. Просто ще се удивите колко боклук има вътре, а пък уж е затворено.

Забърсвате добре от вън и монтирате обратно.

Добре е да се пръсне и на буксите преди монтажа.

Същата процедура се прави и на копчетата, намиращи се на задните врати. От там също с едно натискане се сваля съответното стъкло до долу.

Първо го направих на моята кола, после на една друга и ефекта се потвърди. Просто иска почистване.

А, пък преди на почистите ще ви направи впечатление, че клемите (пластинките) са нагорели. Всъщност това е по-големия проблем от боклуците и е добре да се почисти нагара.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 28 Дек 2009, 23:08

КОпчетата са почистени-като нови, още като взех колата. Не е от там проблема-копчето или работи или не. Има модул който отговаря за това-при подаване на импулс да имитира задържането на бутона-както е при Е36, Е39 и нагоре...

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 29 Дек 2009, 10:37

dj_ennsy_1 написа:КОпчетата са почистени-като нови, още като взех колата. Не е от там проблема-копчето или работи или не. Има модул който отговаря за това-при подаване на импулс да имитира задържането на бутона-както е при Е36, Е39 и нагоре...

Значи, колега при мен от извесно време има следната аномалия:

Много трудно улучвам момента на импулса... какво искам да кажа: ако натисна за много кратко време и пусна, то нищо не става, а ако задържа повече, то стъклото минава в ръчен режим и като пусна копчето стъклото спира.

Играя си по 3-4 пъти докато хвана момента на пускане на копчето, та да тръгне само стъклото.

Може да пробваш и ти с различно време на задържане на копчето...

Явно този модул, за който си писал се такова с времето и трябва да се пипа и там. И дали е цял електронен модул или е само някакво реле или контактор със закъснение или и аз не знам... най-добре да се изкажат ел.специалистите във форума.

Поздрави,
Д
Изображение

Назад към E34