Питане за джанти 16 цола
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- bg20010
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740 li
Питане за джанти 16 цола
Моля някой да ми помогне относно размерите на едни джантета 16 цола.Значи тех. характеристики:
5/120,7.5Jx16,ET20,отвор 72.6 мм.
Аз ги взех за БМВ Е39,но се оказа,че стават само за по-старите БМВ-та защото ЕТ-о е малко
и се оказва,че трябва да се разделя с тях,а като се има предвид идеалното им състояние не ми се ще да го правя.
Моля да ми кажете за кои модели става,защото търсих и не намерих инфо?
Аз ги взех за БМВ Е39,но се оказа,че стават само за по-старите БМВ-та защото ЕТ-о е малко

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Re: Питане за джанти 16 цола
ЕТ-то никък не е малко - става за 5-ца и 7-мица, само от централния отвор зависи дали ще трябват втулки или не...
- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
На Е39 централния отвор мисля, че беше 74,5 мм, ЕТ и всичко останало е еднакво, значи при това положение за да станат на Е39, трябва да разстържеш и да увеличиш диаметъра на централния отвор до необходимите 74,5 мм !
- bg20010
- кандидат ентусиаст
-
georgipass написа:На Е39 централния отвор мисля, че беше 74,5 мм, ЕТ и всичко останало е еднакво, значи при това положение за да станат на Е39, трябва да разстържеш и да увеличиш диаметъра на централния отвор до необходимите 74,5 мм !
А как може да се направи това пристъргване?

Последна промяна bg20010 на 21 Дек 2009, 21:54, променена общо 1 път
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
При стругар. Не е сложно! Пуска по една тънка стружка и за около 10-15 минути си готов.
- bg20010
- кандидат ентусиаст
-
Много благодаря за бързата реакция и отговора.Пуснал съм ги за продажба и ако никой не ги вземе или бартероса направо ги нося при стругар,остава ми да намеря някой свестен такъв. 

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
ако си от софия, едно момче има платена обява във "Купува-продава"/платените са в отделен раздел/ което се занимава само с джанти, драсни му 2-3 реда да го питаш каков може да направи за теб
ако имаш пробле с ориентацията, драсни едно лс за да не правим реклама

ако имаш пробле с ориентацията, драсни едно лс за да не правим реклама

bg20010 написа:Моля някой да ми помогне относно размерите на едни джантета 16 цола.Значи тех. характеристики:
Аз ги взех за БМВ Е39,но се оказа,че стават само за по-старите БМВ-та защото ЕТ-о е малкои се оказва,че трябва да се разделя с тях,а като се има предвид идеалното им състояние не ми се ще да го правя.
Колега,това със стругаря не е много препоръчително....
По-добрия вариянт е това да стане на ФРЕЗА..,или координатна машина , защото един детайл ,( в случая , джанта) свали ли се веднъж от струга мноооооооооого трудно можеш да го центроваш пак.Това означава че отвора / централния / , ще се разстърже ексцентрично спрямо оста на джантата , ако това стане означава че НИКОГА вече няма да може да се балансира тази джанта както си трябва, дори и баланса да занули.
Тази операция не е за всеки !!!
Ако майстора не я центрова с индикаторен часовник , забрави да стане - 1000% гаранция.
Трябва ти отвор с размер 74,5мм. 0,4 мм. освобождение е достатъчно за да не затегне в главината ,когато джантата се окисли след време..
Всички други данни отговарят за Е39, само това трябва да се промени...
- bg20010
- кандидат ентусиаст
-
prokuror написа:bg20010 написа:Моля някой да ми помогне относно размерите на едни джантета 16 цола.Значи тех. характеристики:
Аз ги взех за БМВ Е39,но се оказа,че стават само за по-старите БМВ-та защото ЕТ-о е малкои се оказва,че трябва да се разделя с тях,а като се има предвид идеалното им състояние не ми се ще да го правя.
Колега,това със стругаря не е много препоръчително....
По-добрия вариянт е това да стане на ФРЕЗА..,или координатна машина , защото един детайл ,( в случая , джанта) свали ли се веднъж от струга мноооооооооого трудно можеш да го центроваш пак.Това означава че отвора / централния / , ще се разстърже ексцентрично спрямо оста на джантата , ако това стане означава че НИКОГА вече няма да може да се балансира тази джанта както си трябва, дори и баланса да занули.
Тази операция не е за всеки !!!
Ако майстора не я центрова с индикаторен часовник , забрави да стане - 1000% гаранция.
Трябва ти отвор с размер 74,5мм. 0,4 мм. освобождение е достатъчно за да не затегне в главината ,когато джантата се окисли след време..
Всички други данни отговарят за Е39, само това трябва да се промени...
Много благодаря за перфектното обяснение,но в такъв случай ги пускам за продан за собствениците на Е34 и Е32,защото доколкото разбирам само за тях стават

- bg20010
- кандидат ентусиаст
-
Или в краен случай може да се направи така:

- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
мммммм супер,винаги съм искал гумите да ми излизат от калниците(макар и да съм ги рязал) 

Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
bg20010 написа:Или в краен случай може да се направи така:
Това иска едно СО и една кофа кит и ще стане смърт

- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
dj_ennsy_1 написа:bg20010 написа:Или в краен случай може да се направи така:
Това иска едно СО и една кофа кит и ще стане смърт
А това е направено така некадърно,че няма на къде!Калник не се реже така,стой толкова грозно като се китоса,че не е истнина.Ако се прави раздуване на калник,първо се сваля,и после се реже почти до горния край на калника,за да е симетрична раздувката,прави се и отпред за да изглежда като хората.Виждал съм как се прави и става адски красиво.Това ми казвано и показвано от тенекиджия.

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- ivanko_90
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с поза (както е модерно)
- Мечтае да кара: е28
14 мнения
• Страница 1 от 1