Въпрос за алтернатор ( по-точно дали ми зарежда ? )
Модератор: Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ta6aka2000
- кандидат ентусиаст
-
Въпрос за алтернатор ( по-точно дали ми зарежда ? )
Колеги с големия борд комп. съм, и като си пусна функция номер 9 ( от скритите ), която трябва да мери тока от алтернатора ми показва 13:20 13 и нещо си
Въпроса ми е това нормално ли е ? питам понеже или не зарежда като хората, или акумулатора е заминал

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- ta6aka2000
- кандидат ентусиаст
-
Re: Въпрос за алтернатор ( по-точно дали ми зарежда ? )
_65536_kb_sec_ написа:поне не е като моя да показва 20,30 40![]()
![]()
![]()
Защо ти показва такива стойности бре Стоянски ?? и според теб нормално ли е толкова да показва моят ?? май с мултицет трябва да замеря

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
На борд не съм го гледал, но на мултицет - 14,2, когато зарежда и няма мърдане.... нито на високи, нито на ниски.
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

Желателно е да е от 13,80 V (с включени всички консуматори) до 14,30 V (без никакви допълнителни консуматори и на високи обороти). Най-добре да го мериш с мултицет.
Обвързването с БМВ стана случайно... и явно ще е трайно!
- ta6aka2000
- кандидат ентусиаст
-
атоматик написа:Желателно е да е от 13,80 V (с включени всички консуматори) до 14,30 V (без никакви допълнителни консуматори и на високи обороти). Най-добре да го мериш с мултицет.
Измерих го с мултицет и без включени консумативи 13,8V и 28.9A ?? Това нормално ли е

Колега, скоро си смених алтернатора с чисто нов оригинолен. При включени всички консуматори, дава 13,9 на ниски обороти, на високи 14,00. Без много консуматори 14,00 на ниски и високи обороти.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
ta6aka2000 написа:атоматик написа:Желателно е да е от 13,80 V (с включени всички консуматори) до 14,30 V (без никакви допълнителни консуматори и на високи обороти). Най-добре да го мериш с мултицет.
Измерих го с мултицет и без включени консумативи 13,8V и 28.9A ?? Това нормално ли е
задели си 50 лева и ходи го занеси на ремонт, днеска на един приятел толкова са му взели за лагери четки регулатор и тн без демонтаж и монтаж, защото на М30 просто е безмислено да го оставиш в сервиза да го свалят, при положение че на 2 болта, и е супер достъпен.

- ta6aka2000
- кандидат ентусиаст
-
Postman написа:С тези стойности няма нужда от ремонт.
Дано

това като ОФФ си споделям

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Принципно на няколко БМВ-та + моето като тръгна да се скапва алтернатора започна много леко да присветва контролната лампа , не да свети постоянно и силно а много леко примигваше ,като най-вече се забелязваше вечерта в тъмното.За пореден път се убедих ,че така са мислени и произвеждани тези коли ,че много рядко идва нещо като гръм от ясно небе така ,че автомобила да аварира.
Георги Пенчев
Георги Пенчев
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Penchev написа:Принципно на няколко БМВ-та + моето като тръгна да се скапва алтернатора започна много леко да присветва контролната лампа , не да свети постоянно и силно а много леко примигваше ,като най-вече се забелязваше вечерта в тъмното.За пореден път се убедих ,че така са мислени и произвеждани тези коли ,че много рядко идва нещо като гръм от ясно небе така ,че автомобила да аварира.
Георги Пенчев
И аз подкрепям мнението ти, но с условието че човек си гледа какво се случва по таблото...
Аз искам да се похваля че съм доволен от моита кочина, и другия месец превантивно ще си направя един ремонт на алтернатора + малко тампони по задното окачване, все пак искам да съм на 100% сигурен в колата си.

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
на е34-ката ми показва 13.9-14.2
на е36-цата 13.2-13.8
и двете движат за ся
на е36-цата 13.2-13.8
и двете движат за ся

Колеги, който е сменял наскоро алтернатор с нов да каже колко струва. Моя вече пети път отказва и все на едно място се къса спойка. Проблемът е дребен, но ми омръзна да давам по 50 лева.
Обвързването с БМВ стана случайно... и явно ще е трайно!
атоматик написа:Колеги, който е сменял наскоро алтернатор с нов да каже колко струва. Моя вече пети път отказва и все на едно място се къса спойка. Проблемът е дребен, но ми омръзна да давам по 50 лева.
1020лв. с отстъпката от Вари-2000
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2