Изхвърли ми маслото-проблема решен

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Изхвърли ми маслото-проблема решен

Мнение от arr0gance » 19 Дек 2009, 15:35

Добър ден на всички колеги,преди да започна извинявам, се че пиша в този подфорум,но тук мисля че сте по компетентни откъм тдс-ите.Става дума за м51 или 325тдс.Преди моменти се случи нещо много тъпо и странно .На отиване всичко е било в ред,но на връщане незнам точно къде се е случило "нещото".От шофьорската страна при двигателя всичко беше в масло,по горивния филтър имаше,по мап сензора даже на пластмасата която е над горивния филтър,на самия капак имаше капки от изпръскано,колекторите отстрани и те,но към самия двигател нямаше,т,е под колекторите всичко беше чисто,но в самата дупка всичко плуваше в масло.Отдено от всичко двигателя придоби "дизелско тропане и чукане" днес преди да тръгна двигателя си мъркаше,погледнах маслото,долях малко и тръгнах.В софия малко я сръчках,но никъде не чух да тропа,даже след като забелязах проблема пак не се чуваше в купето да трака,и немога да кажа къде е станало.Ако някой има някакви идеи от къде може да го изпуска т'ва масло да сподели
п.п маслото изглежда,че излиза под налягане защото на места е на пръски и не е капало отгоре надолу,а отдолу нагоре.

Мерси предварително на всички. :wave:
Последна промяна arr0gance на 30 Дек 2009, 18:35, променена общо 1 път
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 34 TDS '94 Е 46 320 Д
Мечтае да кара: M5

Re: Изхвърли ми маслото

Мнение от Pesho_1 » 19 Дек 2009, 17:37

Ми на тдс-а от лявата му страна са тръбите за масления радиатор дали той нещо не се е спукал или някоя от тръбичките му и от там да пръска като създаде налягане помпата!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 20 Дек 2009, 10:34

Да и аз това погледнах че има много метални тръбички,и най-вероятно е някоя от тях,но докато не налея масло и не я запаля,немога да разбера.Маслото беше навсякъде изчистих всичко с обезмаслител но всички тръби/чки са здрави и не виждам просто от къде ще да е.
Другото е,може ли това тракане което споменавам да е от повдигачите,понеже е нямало масло да качи до тях и да ги напълни :paranoid:
Мерси Пешо,и аз мислих че тия тръбички са свързани с маслото по някакъв начин,но не бях сигурен!Жив здрав

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Pesho_1 » 20 Дек 2009, 11:29

Ми най-вероятно е от това 4е не могат да се напълнят с масло заради теча но пък и толкова бързо да изгуби масло!!!
Нз колега запали я и я огледай хубаво то ще си покаже от каде е!
поздрави!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 20 Дек 2009, 13:15

Ами незнам на 160-180км/ч какво налягане е,но предполагам,че не е малко и ако е избило тогава маслото ще изхвърчи доста бързо.Като оставих колата да поизтине,и извадих щеката маслото пипаше полувината от най-долния край до разграфеното минимално ниво,т,е незнам колко литра е изхвърлило,но щом маслото неможе да стигне до повдигачите да ги напълни незнам,явно не е малко.Даже незнам кога е станало, но се моля да е било в софия на 2км от нас.По късно ще налея масло и ще проверя по щеката и в маслото дали има стружки/стърготини/частици и тем подобни.И аз така мисля да я напълня с масло да я натисна докато изпръска и от там да си правя изводите.
Мерси пак,че вкарваш идеи,че аз събирам информация от всякъде и всичко би ми помогнало.Жив здрав,и леко по завойте, че се паузалуа :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Pesho_1 » 20 Дек 2009, 18:12

Ам колега ти сигурен ли си че е моторно масло това защото ако не е изгубило много въпреки че не знаеш кога и каде е станало може да е маслото от хидравлика виш и нейното количество колко щото може повдигачите да клопат от старо масло!
Ам май всичко е на научкване за сега! Запали я и я огледай внимателно колега!
Поздрави!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от sniper74 » 20 Дек 2009, 18:26

ако си сигурен че е моторно масло то най малкото имаш за смяна сегменти или което е по лошият вариант счупен сегмент което говори много лошоооо
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 20 Дек 2009, 18:36

Аз съм обеден,че е моторно масло,защото никое друго масло в колата не е черно като катран,отделно на пръчката се вижда че няма,отделно я поясни за сегментите,задължително ли е да се сменят....?

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E34

Мнение от sniper74 » 20 Дек 2009, 19:07

след като нещата са така както ги описваш то не че е необходимо а е задължително
този проблем се получава при износен или счупен сегмент
буталата създават налягането а сегментите го задържат
когато това налягане няма какво да го задържа то минава покрай буталото влиза в картера и издухва маслото
това е колега съжалявам за злата прокоба ама си за основен ремонт
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 20 Дек 2009, 19:38

Един приятел - майстор, беше правил наскоро един такъв проблем на тдс, не успях да го открия и да го питам, но беше нещо дребно... дали не беше някакъв запушен маркуч за вакум... но не съм сигурен ще се опитам да го открия...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 20 Дек 2009, 20:54

sniper74 написа:след като нещата са така както ги описваш то не че е необходимо а е задължително
този проблем се получава при износен или счупен сегмент
буталата създават налягането а сегментите го задържат
когато това налягане няма какво да го задържа то минава покрай буталото влиза в картера и издухва маслото
това е колега съжалявам за злата прокоба ама си за основен ремонт

Няма значение,каквото и да е ще го оправям малко по малко,мерси че ми изясни въпроса за сегментите,че бях на тъмно :yes:

крив кюнец написа:Един приятел - майстор, беше правил наскоро един такъв проблем на тдс, не успях да го открия и да го питам, но беше нещо дребно... дали не беше някакъв запушен маркуч за вакум... но не съм сигурен ще се опитам да го открия...

Ако случайно попаднеш на него,кажи какво е било,и как се е оправяло,ще съм много благодарен.

Живи здрави!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325tds touring,e46 328ci...
Мечтае да кара: МИГ–29
Детайли за колата: И двете с чип...

Мнение от sebulba1 » 21 Дек 2009, 6:22

Здравей колега.Пробвай да изчистиш мрежата под капака за клапаните.Служи за нещо като филтър на отдушника.Като се затлачи и почва да се създава налягане в картера и избива масло през пръчката.Това е най лесният вариант.Аз имах същият проблем.На по високи обороти ставаше всичко в масло,но за жалост при мен мотора си беше за ремонт.След такъв всичко вече е о.к. На самата тръба където влиза пръчката за маслото има една дупчица,от където влиза въздух.Запуши я със силикон и няма да ти омаслява,но не забравяй,че при този вариянт няма да ти показва вярно количеството на маслото.Махаш силикона.Оставяш 5-10 мин и тогава го гледаш.Това не е никакво решение на проблема.Просто временно,докато не направиш ремонт. Но първо опитай процедурата с почистването на отдушника.Успех и дано при теб е по малкият дявол.

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 21 Дек 2009, 7:30

И аз мисля, че е тоя отдушник, дори вчера ми мина през акъла, но не смях да го напиша тъй като не съм сигурен.
И все си мисля, че в споменатия от мен случай се беше запушило... може би беше отдушника...

Аватар

Мнение от ivan. » 21 Дек 2009, 10:51

Tурбото как ти е колега :?:
Изображение
by ''kompleksa''

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 21 Дек 2009, 11:27

sebulba1 написа:Здравей колега.Пробвай да изчистиш мрежата под капака за клапаните.Служи за нещо като филтър на отдушника.Като се затлачи и почва да се създава налягане в картера и избива масло през пръчката.Това е най лесният вариант.Аз имах същият проблем.На по високи обороти ставаше всичко в масло,но за жалост при мен мотора си беше за ремонт.След такъв всичко вече е о.к. На самата тръба където влиза пръчката за маслото има една дупчица,от където влиза въздух.Запуши я със силикон и няма да ти омаслява,но не забравяй,че при този вариянт няма да ти показва вярно количеството на маслото.Махаш силикона.Оставяш 5-10 мин и тогава го гледаш.Това не е никакво решение на проблема.Просто временно,докато не направиш ремонт. Но първо опитай процедурата с почистването на отдушника.Успех и дано при теб е по малкият дявол.

Пръчката си беше до долу пъхната като видях проблема,отделно нямаше масло по долната част на колекторите,и ако не се лъжа докато колата работеше извадих пръчката и масло не излизаше от там,отделно съм вадил преди пръчката и не изкарва въздух/масло,даже и от капачката не пръска/ше като я отварях,тая мрежа ще я търся да я изчистя.

ivan. написа:Tурбото как ти е колега :?:

Не съм сигурен колега,тъй като след като забелязах проблема я карах до 1к обороти чак до нас,но моменти преди това доста я сръчках и си работеше.

п.п купих някакво масло,сложих го след малко слизам да видя до къде е стигнало и паля да вида какво и от къде.
Мерси на всички включили се! :wave:

Следваща

Назад към E34