Печка вебасто тече вода от ауспуха
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Печка вебасто тече вода от ауспуха
След 300 зора успях да си монтирам печката, която купих миналата седмица от форума.
Става дума за вебасто от е30. Запали от първия опит за моя голяма изненада
но я спрях малко след това.
При втората проба запали трудно, връщаше дим понякога през смукателния маркуч и след 1-2 минути работа започна от ауспуха да капе вода или антифриз. За 10ина минути направи прилична локвичка около една педя диаметър, която ме съмнява да е конденз. Не са много колегите със печки, но моля някой да сподели дали им капе от ауспуха вода докато работи печката а ако някой знае как се ремонтира ако е развалена - една каса вируална бира печели моментално.
Става дума за вебасто от е30. Запали от първия опит за моя голяма изненада

При втората проба запали трудно, връщаше дим понякога през смукателния маркуч и след 1-2 минути работа започна от ауспуха да капе вода или антифриз. За 10ина минути направи прилична локвичка около една педя диаметър, която ме съмнява да е конденз. Не са много колегите със печки, но моля някой да сподели дали им капе от ауспуха вода докато работи печката а ако някой знае как се ремонтира ако е развалена - една каса вируална бира печели моментално.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Печка вебасто тече вода от ауспуха
само че я кажи за кой ауспух става въпрос, защото ако си я вързал към тоя на мотора нормално да има конденз в тоя студ

Ауспуха на печката се има предвид.
Предполагам или някое уплътнение пропуска или самата горивна камера има пукнатина.
Ще се разглабя, това е ясно.
Предполагам или някое уплътнение пропуска или самата горивна камера има пукнатина.
Ще се разглабя, това е ясно.
здравейте аз имам същия проблем с моита само че вместо вода си тече нафта.Кагато я включа препушва леко и след това започва да тече нафта от аспуха ако някой може да помогне ще сам му благодарен
Ей, как я съживи таз тема. При мен се оказа, че уплътнението на помпата е прецакано, както и пласмасата на самата помпа. Сега печката залежава в гаража и чака да я закарам на стругар, да изработи някъв фланец, да та мога да вържа маркучите за вода.
---
А при теб, колега, предполагам че нафтата не успява да се запали. Ако е така, то проблема е или в свещта или не и достига ток. Пробвай да запалиш печката, докато двигателя работи. Ако запали значи не достига ток и ще трябва допълнителен акомулатор.
---
А при теб, колега, предполагам че нафтата не успява да се запали. Ако е така, то проблема е или в свещта или не и достига ток. Пробвай да запалиш печката, докато двигателя работи. Ако запали значи не достига ток и ще трябва допълнителен акомулатор.
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Привет Колеги,
да питам, колко горе-долу излиза поставянето на тази екстра?
да питам, колко горе-долу излиза поставянето на тази екстра?
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- BMario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 524 тд
- Мечтае да кара: самолет
- Детайли за колата: невзрачна
Сервиза на "Webasto" в София се намира в квартал Враждебна срещу ОМВ-то на Ботевградско шосе,но цените се понасят само с Валидолче
,но за установяване на повреда взимат двайсетина лева.

Искаш ли да направиш нещо,намираш начин.Не искаш ли-намираш причина и то важна!
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Общо взето не си е занимавка да си монтираш печка. Главобола е толкова голям, че като я подкараш и вече си пуснал обява в продава 

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Zubcho написа:Общо взето не си е занимавка да си монтираш печка. Главобола е толкова голям, че като я подкараш и вече си пуснал обява в продава
Ако си перфекционист - да. Определено, много трудно ще го докараш като фабрично монтирана печка, ако нямаш абсолютно всички компоненти. Маркучи за вода, кабели, модули, втори акумулатор и тн. Моя монтаж ми отне един цял ден, като най-голямата заигравка е горивопровода, след това - водните съединения и накрая окабеляването. Не знам как да я вържа към бордовия комп, но печката си има таймер, както и втори акумулатор и трябва но ... и за там трябват кабели и модули разни, които ги нямам. Разправия си е.
10 мнения
• Страница 1 от 1