Колко км. вдига на 2ра скорост 520 24V
Модератор: Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- popai
- младши ентусиаст
-
- Кара: e63 3.0 i, Х1 е84 35 i
- Мечтае да кара: м5
Колко км. вдига на 2ра скорост 520 24V
На 2 ра скорост колко километра Ви вдигат 5ците за 24 клапановите 520, преди да изключи регулатора, ако може да споделите че ми е интересно... 

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Мисля че е някъде около 90, но когато съм "стъпил до ограничител" обикновено не следя спидометъра а оборотомера. Все пак не е приятно както си се изрязъл и ъъъъъъъъъъъ(колата набива муцуната)

- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Мойта спираше на 90 км/ч до момента в който не си строших втората предавка.Сега стрелката спира на 102 км/ч
Георги Пенчев

Георги Пенчев
- nikinenov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 335d, F30 320d
един невинен въпрос - а не е ли малко вредно да ги вдигате тези км на втора (специално за двигателя имам предвид).
След като си вдигнал 100 на втора после енджина ОК ли е?
Аз имам слабо сърце пък и ми пука за колата та затова питам защото никога не бих го направил
Аз имам слабо сърце пък и ми пука за колата та затова питам защото никога не бих го направил
Only a month ago, I stepped out of the Ferrari 430 and thought that maybe in 200 years, someone, somewhere, using materials that don't currently exist, will make something better. But in fact, I only had to wait four weeks. The M5 is that good.
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
nikinenov написа:един невинен въпрос - а не е ли малко вредно да ги вдигате тези км на втора (специално за двигателя имам предвид).
Не се плаши, ДВГто е доста издръжливо. За мене казват: да не си кола в ръцете му. А мойта вече годиняса при мен и още е ОК. Отделно има ограничител дето изключва на около 6400 оборота (според мен това е доста под критичните за ДВГ М50) и колкото и да даваш газ тя колата не върви повече.

GaD написа:аха вече знам що падам от 6-таците, щото им е къса втора и абе въобще повечето скорости..
:от:
Ланчията се дърви ди 105 и на 5-та с 210 съм с 6000 а ръмжи до 6900.
А каква е Ланчата?Колата на баща ми -Алфа 164ТС също прави над 100 на 2-ра...Наистина явно им е доста къса 2-рата на Е34...
But does a human form display to those who dwell in realms of day
- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
А но колко удря ограничителя на М50/52В20(ако има разлика) щото Дъ Босс вика 6400об па на мен ми се струват повече (без там разни чипове мипове):?:
Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Моя ограничител изключва на 6500 мин-1 точно.
Страшно за двигателя няма,защото и преди и сега тя стига 6,5К и спира,разликата е в скоростите (сега съм с някакви незнайни).
Двигателите са толкова добре балансирани,че няма проблем да се карат на обороти.Едно време с нормалните скорости си карах по пловдивската магистрала с 6200 мин-1 (210 км/ч) почти по цялата дължина от около 190 км! Маслото си седи там където трябва,двигателя и той
Сега обаче в това отношение е по-добре - с 210 км/ч си пътувам на едва 5000 мин-1 а 5500 са еквивалентни на 230 км/ч.Питам се къде ли ще отиде стрелката на скоростомера при 6000 мин-1
Георги Пенчев
Страшно за двигателя няма,защото и преди и сега тя стига 6,5К и спира,разликата е в скоростите (сега съм с някакви незнайни).
Двигателите са толкова добре балансирани,че няма проблем да се карат на обороти.Едно време с нормалните скорости си карах по пловдивската магистрала с 6200 мин-1 (210 км/ч) почти по цялата дължина от около 190 км! Маслото си седи там където трябва,двигателя и той

Сега обаче в това отношение е по-добре - с 210 км/ч си пътувам на едва 5000 мин-1 а 5500 са еквивалентни на 230 км/ч.Питам се къде ли ще отиде стрелката на скоростомера при 6000 мин-1

Георги Пенчев
обороти
Абе и аз се спичам в тези обороти. Напоследък доста често като се одърви някоя Калибра забравям да гледам оборотомера и.... добре че са го измислили де. Дано да е в допустимите граници, че ми е жал за колицата. Иначе Форд-а 1.3 на газ на втора прави някъде между 110 и 120 (отделен въпрос, че повече от 140 не може, но и да можеше си е самоубийство
) След като направих този тестинг и колата влезе в бокса за основен ремонт
. Оборотомерът е до 7к и беше изпълнен 

- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
То секви "лайнарки" правят 100+ на втора и кво
На батчет ми старата сиера 2000 16в правеше некъде 100-110 на втора и пак я сцепвах.То си е да скорости дифове и тем подобни шитове....

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2