Смяна на хидравличната течност на сервото
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Diavollo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 520i
Здравейте колеги,
Решил съм да си сменям хидравличната течност на серво уптавлението. Искам да попитам как точно се сменя самата течност. Като източа теността от казанчето, как да източа и остатъка в системата? За да сменя маслото необходимо ли е да свалям казанчето или с помпичка се източва? хайде някой да каже най-лесния вариант за смяна...
На капачката на моето казанче пише CHF 7.1 only - лесно ли се намира по магазините? Ако някой наскоро е купувал нека пише от къде (от София съм).
Очаквам коментарите Ви!
Поздрави,
Diavollo
Решил съм да си сменям хидравличната течност на серво уптавлението. Искам да попитам как точно се сменя самата течност. Като източа теността от казанчето, как да източа и остатъка в системата? За да сменя маслото необходимо ли е да свалям казанчето или с помпичка се източва? хайде някой да каже най-лесния вариант за смяна...
На капачката на моето казанче пише CHF 7.1 only - лесно ли се намира по магазините? Ако някой наскоро е купувал нека пише от къде (от София съм).
Очаквам коментарите Ви!
Поздрави,
Diavollo
Всичко, което не ме убива ме прави по-силен!!!
защо мислиш да го сменяш ? какво и е на хидравликата ? вие ? питам те защото моята виеше ....и и долях течност и се опрай вече две години няма проблем ...трябва да е на маккс течноста
Re: Смяна на хидравличната течност на сервото
Хидравличното масло се сменя и то заедно с казанчето (в него има вграден филтър)
- Diavollo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 520i
Ами решил съм да го сменям, защото прочетох, че на всеки две години трябва да се сменя. Иначе и моята виеше, ама като долях и се оправи. По-интересно е защо се налага да се долива, като няма видим теч? Е то доливането е около 80 гр на година.
Мисля си, че ако го сменя ще няма да се налага да доливам и ще спре да вие за след две години
Мисля си, че ако го сменя ще няма да се налага да доливам и ще спре да вие за след две години

Всичко, което не ме убива ме прави по-силен!!!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
мисля че от помпата + смяна на дифтунгите ще стане най добре

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Здравейте,
Писал съм някога по този въпрос подробно, ама кога... не помня
Накратко:
В помпата влизат два маркуча. Единият е отгоре (по-скоро малко в страни), а другият е от долу (и пак малко в страни).
Отвиваш долния болт и чакаш с една кофичка предварително сложена от долу и спрял на равно място.
А, забравих! - първо с една спринцовка извади (изсмучи
) това което е в казанчето.
Задължително си купуваш нови дифтунги!
Два броя, ако отвиеш само въпросния болт. Ако решиш да вадиш и други маркучи, то всеки болт е с по две дифтунги.
Ако не ти се дават пари на Дару за "ориджинъл", то отиди при ПАПЕ или подобна фирма и си купи медни. Важно: същият външен и вътрешен диаметър и една идея по-дебели от тези дето си ги свалил (те са алуминиеви).
Стягаш докато "замаже". Ще го усетиш на ръката си.
ВАЖНО: Не връщаш! Ако се наложи да разхлабваш отново, задължително НОВИ дифтунги!!!
В тази връзка е добре да си купиш резервни.
Някои "майстори" ще ти кажат: "Нагорещи ги старите дифтунги на една свещ до червено, цопни ги в една вода и стават като нови. Слагаш ги и нямаш проблеми."
Аз ще отговоря: "Вятър и мъгла!"
Моето масло е ATF и нямам филтър. Дъното на казанчето има странна форма. Може би нещо като утайник...
Трудно се чисти... Може би ако си перфекционист трябва да си купиш ново казанче... не знам колко струва и дали си заслужава.
Успех!
Поздрави,
Д
Писал съм някога по този въпрос подробно, ама кога... не помня

Накратко:
В помпата влизат два маркуча. Единият е отгоре (по-скоро малко в страни), а другият е от долу (и пак малко в страни).
Отвиваш долния болт и чакаш с една кофичка предварително сложена от долу и спрял на равно място.
А, забравих! - първо с една спринцовка извади (изсмучи

Задължително си купуваш нови дифтунги!
Два броя, ако отвиеш само въпросния болт. Ако решиш да вадиш и други маркучи, то всеки болт е с по две дифтунги.
Ако не ти се дават пари на Дару за "ориджинъл", то отиди при ПАПЕ или подобна фирма и си купи медни. Важно: същият външен и вътрешен диаметър и една идея по-дебели от тези дето си ги свалил (те са алуминиеви).
Стягаш докато "замаже". Ще го усетиш на ръката си.
ВАЖНО: Не връщаш! Ако се наложи да разхлабваш отново, задължително НОВИ дифтунги!!!
В тази връзка е добре да си купиш резервни.
Някои "майстори" ще ти кажат: "Нагорещи ги старите дифтунги на една свещ до червено, цопни ги в една вода и стават като нови. Слагаш ги и нямаш проблеми."
Аз ще отговоря: "Вятър и мъгла!"
Моето масло е ATF и нямам филтър. Дъното на казанчето има странна форма. Може би нещо като утайник...

Трудно се чисти... Може би ако си перфекционист трябва да си купиш ново казанче... не знам колко струва и дали си заслужава.
Успех!
Поздрави,
Д

- fANTONa
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 520
Diavollo написа:Здравейте колеги,
Очаквам коментарите Ви!
Поздрави,
Diavollo
кажи ми модел, година, кубатура на колата и ще видя в каталога какъв стандарт ти дават. Добре е хидравликата да се сменя на 2-3 години (както и повечето течности в колата)
БМВ
7 мнения
• Страница 1 от 1