След теч на спирачна течност...

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

След теч на спирачна течност...

Мнение от dokie » 27 Окт 2009, 0:40

От теч на спирачна течност (уплътненията на казанчето - вече сменени) цялата боя под казанчето е станала като найлонова торбичка (моя си е грешката, че не се усетих по-рано). Притеснява ме, че през зимата ще ръждяса или изгние всичко под казанчето, а искам да си я запазя колицата за по-дълго здрава...
Смятам да смъкна отлепеното подобие на боя и да измия с Меглио и вода, но се чудя после какво да предприема - след като изсъхне... да нанеса ли шегрен или да намажа с грес - да запече и като се насложи и прах върху нея - да предпазва от влагата. Проблема с шегрена е, че там минава и едната от тръбичките за спирачките и също така няма и много пространство - а и няма да мога да подготвя толкова добре мястото и да не започне гние и под самия шегрен...
Грес-та се нанася по-лесно и мисля, че може да свърши тази работа...
Кажете си мнението по въпроса или ако има по-добър и изпитан начин за справяне с проблема - ще съм благодарен да споделите.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Re: След теч на спирачна течност...

Мнение от ddddk » 27 Окт 2009, 11:49

Изображение

Ако не се чете добре от картинката, ще напиша на кратко за това бързо и лесно решение.

Става дума за спрей на Loctite. Продуктите на Loctite са с номера вместо имена.
Номерът на спрея е 7803.

От къде да го купиш?
Е, това вече е интересен въпрос.
В зависимост от къде си мога да те насоча към няколко фирми... евентуално... ако се спреш на този вариант.

Поздрави,
Д
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 27 Окт 2009, 12:10

Само да вметна, ако ви се случи да изцапате боята със спирачна течност е необходимо хубаво да полеете веднага на това място с ВОДА.

ентусиаст
Аватар

Мнение от dokie » 27 Окт 2009, 14:55

ddddk написа:Изображение

Ако не се чете добре от картинката, ще напиша на кратко за това бързо и лесно решение.

Става дума за спрей на Loctite. Продуктите на Loctite са с номера вместо имена.
Номерът на спрея е 7803.

От къде да го купиш?
Е, това вече е интересен въпрос.
В зависимост от къде си мога да те насоча към няколко фирми... евентуално... ако се спреш на този вариант.

Поздрави,
Д

Сподели каква е стойността на продукта и ако не е много за мен може и да се насоча към него - колкото до намирането му - ако има някъде по столицата може и това да споделиш...
Благодаря!

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 27 Окт 2009, 15:00

http://www.loctite.bg/cps/rde/xchg/henk ... B_HTML.htm

ще трябва да питаш за цената. До сега не съм ползвал този продукт. :|

Поздрави,
Д
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от dokie » 04 Ное 2009, 1:35

Нещо не мога да го намеря този продукт, сега отново писах на дистрибутори запитвания - да се надявам да дадат този път някакъв отговор.
Кажете все пак - удачно ли е да го мия участъка с обезмаслител и дали няма да му улесня оксидирането така?
Ако го почистя добре, обработя с преобразувател за ръжда (въпреки че още не е избила) и запечатам с лак (примерно) дали ще се получи добър ефект (не говоря за визуален)?

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 04 Ное 2009, 16:41

dokie написа:Нещо не мога да го намеря този продукт, сега отново писах на дистрибутори запитвания - да се надявам да дадат този път някакъв отговор.
Кажете все пак - удачно ли е да го мия участъка с обезмаслител и дали няма да му улесня оксидирането така?
Ако го почистя добре, обработя с преобразувател за ръжда (въпреки че още не е избила) и запечатам с лак (примерно) дали ще се получи добър ефект (не говоря за визуален)?

Аз мисля че това ще е напълно достатъчно :yes: Действай колега ,че се скапва времето и няма за кога :idea:

Георги Пенчев
Изображение

Назад към E34