Към знаещите-М50б20 не стига норамална работна температура?
Модератор: Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е34
Към знаещите-М50б20 не стига норамална работна температура?
Здравейте колеги имам следния проблем и се нуждая от малко помощ преди да премина към смяна на всичко.
Проблема....температурата тръгна да минава средата...(12:02 -12:03)веднага изгасих мотора,навън беше студено,парното не работеше(явно въздушна възглавница).
Решение....теч от едно маркуче предполагам и от там е дръпнало въздух (беше изтекло около 2 литра вода).
Долях водата и обезвъздуших.Обаче колата не иска да достигне норамалната си температура (11:59 както винаги си е било).смених термостата....това с водата и обезвъздушаването се повтори,но сега стрелката достига само ~11:56,което според мен не е нормално.Колкото и напрежение да давам температурата не мърада повече от ~11:56. От каде според вас е проблема? Датчик за температурата или....???
p.s.Когато стрелката сочи средата това на колко градуса отговаря????
Благодаря предварително!!!
Проблема....температурата тръгна да минава средата...(12:02 -12:03)веднага изгасих мотора,навън беше студено,парното не работеше(явно въздушна възглавница).
Решение....теч от едно маркуче предполагам и от там е дръпнало въздух (беше изтекло около 2 литра вода).
Долях водата и обезвъздуших.Обаче колата не иска да достигне норамалната си температура (11:59 както винаги си е било).смених термостата....това с водата и обезвъздушаването се повтори,но сега стрелката достига само ~11:56,което според мен не е нормално.Колкото и напрежение да давам температурата не мърада повече от ~11:56. От каде според вас е проблема? Датчик за температурата или....???
p.s.Когато стрелката сочи средата това на колко градуса отговаря????
Благодаря предварително!!!
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Re: Към знаещите-М50б20 не стига норамална работна температура?
Колега при положение,че стрелката е минавала средата веднъж вече,а сега след като си долял вода и си обезвъздушил не минава средата според мен всичко си е нормално ако имаше отворен термостата колата просто нямаше да загрее толкова.Мисля си,че просто имаш добра охладителна система радвай се и не човъркай нищо повече.
- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е34
Благодаря за снимката!!!
Сега ще мога да проверя датчика на за температурата подаващ сигнал към таблото.
P.S.Благодаря и на колегата LiTtLeRoCk дано си прав!!!

Сега ще мога да проверя датчика на за температурата подаващ сигнал към таблото.
P.S.Благодаря и на колегата LiTtLeRoCk дано си прав!!!

- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
карай си и не бери грижи.
Къв е проблема че работи там мойта постоянно работи между 70 / 90 градуса така че за 2 градуса не им обръштай внимание. ( и тоя мерник на тая снимка ми се струва неверен.)
Който не харесва моята мелодия бързо да поема свойта лична траектория!
6 мнения
• Страница 1 от 1