Обичайния проблем - обороти

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Обичайния проблем - обороти

Мнение от margit0 » 22 Окт 2009, 22:25

Сигурно ще съм нахокан от някой и друг,че не съм ползвал търсачка,НО НЕ Е ТАКА...просто наистина неможах да намеря като моя случай. :|

Става въпрос за следното:

Колата е е34 520 130коня(Демек стария мотор).От както я купих оборотите има няма и започват да играят от порядъка на 800-1100,като спират когато си поискат,независимо дали съм я изръчкал или не.Немога да ви кажа на какви точно обороти работи,тъй като ако не играят,то след почти всяко изключване от скорост оборотите си стоят стабилни,но не са едни и същи(примерно сега ще работи на 800,след 2-3 светофара ще работи на 700,понякога падат на 600).Лятото ако пуснех климатика положението става още по-лошо(играят повече) и няма начин да се успокоят,а само да играят ама малко :no: .От около седмица насам,колата прави нещо доста плашещо: карам си,като по някое време оборитете ми се залепят на 1200 и няма сваляне,дали ще я ръчкам,дали ще карам яваш яваш,няма значение;когато и подам газ по-разко или отпусна съединитела по-рязко,а съм подал не достатъчно газ започва да глъхне,губи мощност и след като си качи стрелката на оборотите след 1300 започва да се движи норамлно;освен това когато изключа от скорост оборотите падат осезаемо по-бавно.И така няколко секунди,минути или часове,всеки път е различно кога ще се оправи и дали ще го направи пак през деня.По двигатела съм сменял супер скоро термостат,свещи,филтри,масла,ремъци.

Имам само 1 молба : :help:

младши ентусиаст
Аватар

Re: Обичайния проблем - обороти

Мнение от margit0 » 22 Окт 2009, 22:36

А,има и още нещо-колата винаги е работела на 75градуса и супер рядко загряваше до 90,дори и на адските жеги...нз защо

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 22 Окт 2009, 22:52

като и в съседната тема - термостата ти седи отворе, а моторчето за празен ход е време да се почисти, а вакуумите да се сменят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 22 Окт 2009, 23:32

и евентулано да си погледне дебитомера :!:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от margit0 » 23 Окт 2009, 10:39

въпроса е там,че съм чистил шъпросното моторче.Цяла нощ го бях киснал в обезмалител и след това го пръсках с W40 и стана много добро.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds
Мечтае да кара: MIG29

Мнение от jogr » 24 Окт 2009, 20:56

Колега провери си дюзите! Особено ако си с газова.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от margit0 » 24 Окт 2009, 22:08

jogr написа:Колега провери си дюзите! Особено ако си с газова.

не,никога не е имала газ,а редовно сипвам високо октанов бензин и добавки...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Мнение от White 1913 Power » 24 Окт 2009, 22:27

margit0 написа:А,има и още нещо-колата винаги е работела на 75градуса и супер рядко загряваше до 90,дори и на адските жеги...нз защо

провери виското да не би да ти е постоянно зацепено
-въпреки че ти е нов термостата пак може да е сдухан
-третата причина е да имаш проблеми с таблото и да не отчита вярно
по другият ти проблем колегите са те упътили правилно-въпреки че си го чистил стъпковото моторче пробвай с някой колега да си ги размените да видиш ще изчезне ли проблема ако не изчезне нещата стават по -сериозни(дебитомер компютър)и все пак отиди на диагностика

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 24 Окт 2009, 23:05

margit0 написа:въпроса е там,че съм чистил шъпросното моторче.Цяла нощ го бях киснал в обезмалител и след това го пръсках с W40 и стана много добро.

Това, че си почистил моторчето нищо не означава. Ако то си е сдухано колкото и да го чистиш кел файда. Най-добре иди на диагностика или пробвай със коректно работещо такова. Колкото до температурата - на диагностиката поне ще разбереш дали проблема е в таблото или датчика. Ако двете са си здрави - сменяй термостата. М20 по принцип са много надеждни двигатели.

Успех.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 750IL

Мнение от DASE_BMW » 25 Окт 2009, 0:47

смени дебитомера и ще се оправи :yes:
Изображение
V12 POWER
BMW Team Varna просто най-добрите !!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от margit0 » 25 Окт 2009, 10:07

Отговорите са налице : Виско и Моторче(беше доста мръсно,пак,но Явор в сервиза в Хаджи Димитър го позачисти доволно и ми каза че работи само на някакъв процент)

Мн благодаря за отговорите на всички

Остана само 1 нещо,има ли смисал да се взима неоригинално стъпково моторче(не говоря за некфи чикии от цар симеон,ами примерно някое на ВДО от манимпекс примерно)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от margit0 » 26 Окт 2009, 10:53

:roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 7er E38 740iA 4,4l., '99, 286h.p.
Мечтае да кара: M5 400h.p.+ / 500 h.p.+
Детайли за колата: V8, S EDC, ASC, TV/Navi 4:9, 17" 245/55/17...много хубави неща...

Мнение от yuliancho » 26 Окт 2009, 16:29

Наистина компетентни мнения!
Аз имах този проблем на М20б20 и минах през тоя гаден момент!
Колегите правилно казват! Послушай ги!
1. изчисти стъпковото моторче, видях че си го правил, но може да е заминало и въпреки че е чисто да не върши работа!
2. иди на диагностика! там ще се види какви грешки е отчел Motronic-а
3. Ако е дебитомер или проблем в електрониката, ще разбереш при кадърен майстор след като направите горното и ще търсиш 2ра ръка - сега много има :D
Успех! Знам че е много неприятно!
Бъди възторжен идеалист, смел до безумство, влюбен в България до фанатизъм, честен до самопожертвуване[album][/album]

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от margit0 » 01 Ное 2009, 13:36

скоро четох в една тема тук в раздел е34 за един пич който имаше същия проблем с държането на високи обороти и се оказа че трябвало да сменя датчик на температурата(този до термостата),дали има вероятност компа да се ебава заради недостатъчната работна температура която колата ми в повечето случаи поддържа(70градуса)

Назад към E34