Много страх около ТДС-а!
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
Много страх около ТДС-а!
Колеги оттук знам че колата не трябва да надува маркучите!Значи въпроса ми е-нашите красавици които работят под налягане(визирам охладителните системи),не би ли трябвало подавайки газ да си усетиш някво минимално супротивление на маркуча-все пак водната помпа завърта тая вода?Или това което съм усетил е прословутото гадно надуване на маркучите?И ако е така-това какво означава?Глава?Гарнитура само или??
Бахти много сам разтревожен и разочарован-по скоро уплашен бих казал!
Чакам с нетърпение инфо от колеги!
Бахти много сам разтревожен и разочарован-по скоро уплашен бих казал!
Чакам с нетърпение инфо от колеги!
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- ///MILEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX
Re: Много страх около ТДС-а!
По принцип ТДСа работи на 1.4 бара налягане и е нормално да понадува маркучите 

- sniper74
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
- Мечтае да кара: E90 335d
///MILEN написа:По принцип ТДСа работи на 1.4 бара налягане и е нормално да понадува маркучите
Ти покровителстваш мойте спокойни сънища

- Azereus
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd e46
- Мечтае да кара: 645i cabrio
Да ги надува, значи маркуча да е камък и да не можеш да го стиснеш! Нормално е при по-високи обороти да има и по-високо налягане! Не бързай да я отписваш тая глава толкова бързо!
В ръка чаша държеше, чашата пълна и равна с люта бяла ракия и още върла магия! 

- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
Azereus написа:Да ги надува, значи маркуча да е камък и да не можеш да го стиснеш!
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
незабравяй и капачката
може тя да не отваря и да прави мизерия

може тя да не отваря и да прави мизерия

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Какъв е проблема ,че пипаш маркучите?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
klintan66 написа:Какъв е проблема ,че пипаш маркучите?
Ами колега няма никакъв особен проблем но си знам че тряя се поддържа охладителната система в перфецтно състояние и така!ПАк и имам на две места съвсем леки течове-даже капчици не течове пак тука за два месеца гледам в казанчето бая ми е паднало нивото на антифриза а не ми се вярва от тея местенца да губи толкова въпреки е кат е загряла и под налягане тече сигурно повече и го изпарява и не го виждам!Та затова пипах и маркучите данеби аджеба да си пиива антифризец?Обаче гледам маслото си е наред-перфецтно черно,няма бял пушека отзад при всякакви обороти!Никъв сигнал за пиене на вода-но аз да ми е мирна главата!Ето затова!
![]()
![]()
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Оправи течовете , не губи време . Възможно е все пак да надува и да избива там където казваш ,че мокри.
Пробвай да разхлабиш капачката за един, два дена , да видиш дали ще продължи да сълзи . Може и термостата да отваря със закъснение и пак да надува за малко .Не е лошо да го смениш профилактично .
Пробвай да разхлабиш капачката за един, два дена , да видиш дали ще продължи да сълзи . Може и термостата да отваря със закъснение и пак да надува за малко .Не е лошо да го смениш профилактично .
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
колега ти от един малък теч веднага се притесни - недей така но виж и го оправи аз мойта два пъти я вкарвам в червеното защото протече от помпата под клапаните на парното и водата изчезва за секунди но слава богу че я хванах навреме и спрях - доливах вода добре че бях близо до вкъщи и после нова помпа и няма проблем
та искам да кажа че тдс-а е много добър мотор ако е читав и добре поддържан естествено и непука глава толко лесно но не е за спортно каране
та искам да кажа че тдс-а е много добър мотор ако е читав и добре поддържан естествено и непука глава толко лесно но не е за спортно каране

- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
Всичко ми е ясно на мен, обаче не разбирам каква е ролята на капачката на разширителния съд, имам сега едно м43 дето му просълзя радиатора и се чудя за тая капачка, тя отпуска ли налягане? Тия другите капачки дето не са бмв ги знам, но бмвиската е различна и не я знам как работи.

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Kristopher написа:Всичко ми е ясно на мен, обаче не разбирам каква е ролята на капачката на разширителния съд, имам сега едно м43 дето му просълзя радиатора и се чудя за тая капачка, тя отпуска ли налягане? Тия другите капачки дето не са бмв ги знам, но бмвиската е различна и не я знам как работи.
Принципно отпуска

- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
Ей затова го продадох тоя ТДС. Щото ми писна да гледам повечето време стрелката на температурата отколкото пътя пред мен
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
slavianko написа:Ей затова го продадох тоя ТДС. Щото ми писна да гледам повечето време стрелката на температурата отколкото пътя пред мен
Ами незнам колега нека отново не водим безсмислени спорове-ТДС vs. Бензин,но аз не гледам стрелката постоянно вместо пътя именно защото си преглеждам и поддържам редовно възлите по колата!И знам че всичко е проверено и надеждно-няма такава кола на която не и отваряш капака и си караш спокойно!е то има ама кат се счупи-в повечетио случаи е завинаги!Успех!
![]()
![]()
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2