Смяна на мотор

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Смяна на мотор

Мнение от ivan_galaba » 11 Окт 2009, 19:30

искам да попитам трудна ли е подмяната на дизелов мотор с бензинов.
карам Е34 525тдс но май пукнах главата. Понеже съм мераклия за бензиново БМВ съм си намерил мотор М50Б25 с кутия, инсталация, табло и още незнам си какво на сносна цена. Проблема ми е всички майстори които познавам ми казват че е възможно но било много сложно и никога не са правели това упражнение. Искам да чуя вашите мнения по въпроса

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34/М50 и М60
Мечтае да кара: Е34 V12
Детайли за колата: Ооо много са...

Re: Смяна на мотор

Мнение от S_h_e_f_a » 11 Окт 2009, 20:03

Не е чак толкова сложно,но е голяма играчка. Ще ти трябва и бензинов резервуар с сичките му удушници,маркичи и патишта до мотора. После и дизеловия диф ще ти дойде много дълаг,имаше и още неща но не се сещам ;)
По добре си оправи твоя мотор ;)
ИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW-E38 735i face

Мнение от RASI » 11 Окт 2009, 21:07

колега извинявам се че пиша в твоита тема но да питам и аз за смяна на мотора само че аз искам да сменя от м50б20 ванус да сложа м50б25,само мотора можели да се смени или и компа и дифа и скоростите трябва :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 11 Окт 2009, 21:49

RASI написа:колега извинявам се че пиша в твоита тема но да питам и аз за смяна на мотора само че аз искам да сменя от м50б20 ванус да сложа м50б25,само мотора можели да се смени или и компа и дифа и скоростите трябва :dunno:

Скоростите и диф-а може и да останат, но компа задължитено трябва да смениш ;)

До колегата чиято е темата:

Колега лично според мен не си заслушава да правиш това упражнение, по-лесно, и евтино ще ти излезе да си направиш твоя мотор, а пък ако случиш на читав майстор още по-добре ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tisho_ » 12 Окт 2009, 20:49

Ако може да се възползвам от темата. Това което разбрах до момента е че се сменят
- резервоара с помпата в него и пътишата до двигателя
- мотора с инсталацията
- скоростната кутия
- диференциал
- таблото с уредите
- педала за газта
Моля ако някой знае още какво е необходимо за този проект да сподели. Че и аз взех да си правя едни сметки :mhihi:
а кардана и генерацията остават ли?

Бобо Дебелия
Аватар
Кара: E30/E36/E34

Мнение от methanol » 12 Окт 2009, 23:54

tisho_ написа:а кардана и генерацията остават ли?

Ако е ТДС, не... с изключение на някои по специални случаи :idea:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tisho_ » 13 Окт 2009, 17:43

tds е колега. При положение че имам нова кола дизел се замислям да си направя Е34- ката "бегачка " както му викат. И без това на фона на кризата май няма да мога да я продам. Днес се заинтересувах от темата на колегата, отидох до КАТ - бургас и ми обясниха че след смяна на дизелов мотор с бензинов е необходимо да се премине технотест който е 160 лв след това се издава нов талон на колата за 40 лв. Цялото узаконяване на новият двигател е около 200 лв. Ако имате кола за донор не виждам какъв е проблема

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 13 Окт 2009, 19:11

tisho_ написа:tds е колега. При положение че имам нова кола дизел се замислям да си направя Е34- ката "бегачка " както му викат. И без това на фона на кризата май няма да мога да я продам. Днес се заинтересувах от темата на колегата, отидох до КАТ - бургас и ми обясниха че след смяна на дизелов мотор с бензинов е необходимо да се премине технотест който е 160 лв след това се издава нов талон на колата за 40 лв. Цялото узаконяване на новият двигател е около 200 лв. Ако имате кола за донор не виждам какъв е проблема

Проблемът е,че ще излезе по скъпо от цяла бензинова е34-ка

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Мнение от slavianko » 13 Окт 2009, 21:56

AcOrP написа:
tisho_ написа:tds е колега. При положение че имам нова кола дизел се замислям да си направя Е34- ката "бегачка " както му викат. И без това на фона на кризата май няма да мога да я продам. Днес се заинтересувах от темата на колегата, отидох до КАТ - бургас и ми обясниха че след смяна на дизелов мотор с бензинов е необходимо да се премине технотест който е 160 лв след това се издава нов талон на колата за 40 лв. Цялото узаконяване на новият двигател е около 200 лв. Ако имате кола за донор не виждам какъв е проблема

С покупката на такъв акцизен мотор като М50 В25 особенно и да е с регистрация. Със озаконяването след трансплантацията, след парите които ще дадеш за смяната. Като сложиш табла скоростна кутия, диференцияла, защото с тоя 2 и нещо си диф по спомен няма да откине изобщо на старт и ако ги сумираш гаранция ще надхвърли покупката на бензинов такъв мотор. Но и като се замисля колко пари ще ти трябват само за да отремонтираш спуканата глава щото съм минал от там и пак ми настръхва косата. Най добре си продай шибаният тдс ако ще и на загуна и си купи няква бензинова и гаранция ще дадеш по малко пари горница и от двата вариянта за които питаш
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW-E38 735i face

Мнение от RASI » 13 Окт 2009, 22:00

:clap:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tisho_ » 23 Окт 2009, 23:44

Колега ivan_galaba някакво развитие по въпроса има ли?

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 24 Окт 2009, 0:47

slavianko написа:
AcOrP написа:

С покупката на такъв акцизен мотор като М50 В25 особенно и да е с регистрация. Със озаконяването след трансплантацията, след парите които ще дадеш за смяната. Като сложиш табла скоростна кутия, диференцияла, защото с тоя 2 и нещо си диф по спомен няма да откине изобщо на старт и ако ги сумираш гаранция ще надхвърли покупката на бензинов такъв мотор. Но и като се замисля колко пари ще ти трябват само за да отремонтираш спуканата глава щото съм минал от там и пак ми настръхва косата. Най добре си продай шибаният тдс ако ще и на загуна и си купи няква бензинова и гаранция ще дадеш по малко пари горница и от двата вариянта за които питаш

подкрепям напълно,за ремонта на умрелия дизел ще налееш пари за още една е34,който е патил знае :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 27 Окт 2009, 15:04

kirililiev написа:подкрепям напълно,за ремонта на умрелия дизел ще налееш пари за още една е34,който е патил знае :bchug:

Като мен :) Още патя даже :)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Vmax, Е46 330 Convertible, E21 315

Мнение от mikluho » 29 Окт 2009, 9:23

ivan_galaba написа:искам да попитам трудна ли е подмяната на дизелов мотор с бензинов.
карам Е34 525тдс но май пукнах главата. Понеже съм мераклия за бензиново БМВ съм си намерил мотор М50Б25 с кутия, инсталация, табло и още незнам си какво на сносна цена. Проблема ми е всички майстори които познавам ми казват че е възможно но било много сложно и никога не са правели това упражнение. Искам да чуя вашите мнения по въпроса

Този гълъб как ви отсвири! :lol: :lol: :lol:

Чу мненията и отлетя. :dummy:
На ваше място аз бих описал подробно всичките си приключения, като отстраня всичко освен отношенията с хората.
Източник:писмо от Толстой до Миклухо-Маклай. “Човекът от луната”, С., 1986.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 29 Окт 2009, 17:28

:yes:

Само така се прави :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Следваща

Назад към E34