Смяна на мотор
Модератор: Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ivan_galaba
- Потребител
-
Смяна на мотор
искам да попитам трудна ли е подмяната на дизелов мотор с бензинов.
карам Е34 525тдс но май пукнах главата. Понеже съм мераклия за бензиново БМВ съм си намерил мотор М50Б25 с кутия, инсталация, табло и още незнам си какво на сносна цена. Проблема ми е всички майстори които познавам ми казват че е възможно но било много сложно и никога не са правели това упражнение. Искам да чуя вашите мнения по въпроса
карам Е34 525тдс но май пукнах главата. Понеже съм мераклия за бензиново БМВ съм си намерил мотор М50Б25 с кутия, инсталация, табло и още незнам си какво на сносна цена. Проблема ми е всички майстори които познавам ми казват че е възможно но било много сложно и никога не са правели това упражнение. Искам да чуя вашите мнения по въпроса
- S_h_e_f_a
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34/М50 и М60
- Мечтае да кара: Е34 V12
- Детайли за колата: Ооо много са...
Re: Смяна на мотор
Не е чак толкова сложно,но е голяма играчка. Ще ти трябва и бензинов резервуар с сичките му удушници,маркичи и патишта до мотора. После и дизеловия диф ще ти дойде много дълаг,имаше и още неща но не се сещам 
По добре си оправи твоя мотор

По добре си оправи твоя мотор

- RASI
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW-E38 735i face
колега извинявам се че пиша в твоита тема но да питам и аз за смяна на мотора само че аз искам да сменя от м50б20 ванус да сложа м50б25,само мотора можели да се смени или и компа и дифа и скоростите трябва 

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
RASI написа:колега извинявам се че пиша в твоита тема но да питам и аз за смяна на мотора само че аз искам да сменя от м50б20 ванус да сложа м50б25,само мотора можели да се смени или и компа и дифа и скоростите трябва
Скоростите и диф-а може и да останат, но компа задължитено трябва да смениш

До колегата чиято е темата:
Колега лично според мен не си заслушава да правиш това упражнение, по-лесно, и евтино ще ти излезе да си направиш твоя мотор, а пък ако случиш на читав майстор още по-добре

Ако може да се възползвам от темата. Това което разбрах до момента е че се сменят
- резервоара с помпата в него и пътишата до двигателя
- мотора с инсталацията
- скоростната кутия
- диференциал
- таблото с уредите
- педала за газта
Моля ако някой знае още какво е необходимо за този проект да сподели. Че и аз взех да си правя едни сметки
а кардана и генерацията остават ли?
- резервоара с помпата в него и пътишата до двигателя
- мотора с инсталацията
- скоростната кутия
- диференциал
- таблото с уредите
- педала за газта
Моля ако някой знае още какво е необходимо за този проект да сподели. Че и аз взех да си правя едни сметки

а кардана и генерацията остават ли?
- methanol
- Бобо Дебелия
-
- Кара: E30/E36/E34
tisho_ написа:а кардана и генерацията остават ли?
Ако е ТДС, не... с изключение на някои по специални случаи

tds е колега. При положение че имам нова кола дизел се замислям да си направя Е34- ката "бегачка " както му викат. И без това на фона на кризата май няма да мога да я продам. Днес се заинтересувах от темата на колегата, отидох до КАТ - бургас и ми обясниха че след смяна на дизелов мотор с бензинов е необходимо да се премине технотест който е 160 лв след това се издава нов талон на колата за 40 лв. Цялото узаконяване на новият двигател е около 200 лв. Ако имате кола за донор не виждам какъв е проблема
tisho_ написа:tds е колега. При положение че имам нова кола дизел се замислям да си направя Е34- ката "бегачка " както му викат. И без това на фона на кризата май няма да мога да я продам. Днес се заинтересувах от темата на колегата, отидох до КАТ - бургас и ми обясниха че след смяна на дизелов мотор с бензинов е необходимо да се премине технотест който е 160 лв след това се издава нов талон на колата за 40 лв. Цялото узаконяване на новият двигател е около 200 лв. Ако имате кола за донор не виждам какъв е проблема
Проблемът е,че ще излезе по скъпо от цяла бензинова е34-ка
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
С покупката на такъв акцизен мотор като М50 В25 особенно и да е с регистрация. Със озаконяването след трансплантацията, след парите които ще дадеш за смяната. Като сложиш табла скоростна кутия, диференцияла, защото с тоя 2 и нещо си диф по спомен няма да откине изобщо на старт и ако ги сумираш гаранция ще надхвърли покупката на бензинов такъв мотор. Но и като се замисля колко пари ще ти трябват само за да отремонтираш спуканата глава щото съм минал от там и пак ми настръхва косата. Най добре си продай шибаният тдс ако ще и на загуна и си купи няква бензинова и гаранция ще дадеш по малко пари горница и от двата вариянта за които питашAcOrP написа:tisho_ написа:tds е колега. При положение че имам нова кола дизел се замислям да си направя Е34- ката "бегачка " както му викат. И без това на фона на кризата май няма да мога да я продам. Днес се заинтересувах от темата на колегата, отидох до КАТ - бургас и ми обясниха че след смяна на дизелов мотор с бензинов е необходимо да се премине технотест който е 160 лв след това се издава нов талон на колата за 40 лв. Цялото узаконяване на новият двигател е около 200 лв. Ако имате кола за донор не виждам какъв е проблема
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- RASI
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW-E38 735i face
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
slavianko написа:С покупката на такъв акцизен мотор като М50 В25 особенно и да е с регистрация. Със озаконяването след трансплантацията, след парите които ще дадеш за смяната. Като сложиш табла скоростна кутия, диференцияла, защото с тоя 2 и нещо си диф по спомен няма да откине изобщо на старт и ако ги сумираш гаранция ще надхвърли покупката на бензинов такъв мотор. Но и като се замисля колко пари ще ти трябват само за да отремонтираш спуканата глава щото съм минал от там и пак ми настръхва косата. Най добре си продай шибаният тдс ако ще и на загуна и си купи няква бензинова и гаранция ще дадеш по малко пари горница и от двата вариянта за които питашAcOrP написа:tisho_ написа:tds е колега. При положение че имам нова кола дизел се замислям да си направя Е34- ката "бегачка " както му викат. И без това на фона на кризата май няма да мога да я продам. Днес се заинтересувах от темата на колегата, отидох до КАТ - бургас и ми обясниха че след смяна на дизелов мотор с бензинов е необходимо да се премине технотест който е 160 лв след това се издава нов талон на колата за 40 лв. Цялото узаконяване на новият двигател е около 200 лв. Ако имате кола за донор не виждам какъв е проблема
подкрепям напълно,за ремонта на умрелия дизел ще налееш пари за още една е34,който е патил знае

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
kirililiev написа:подкрепям напълно,за ремонта на умрелия дизел ще налееш пари за още една е34,който е патил знае
Като мен

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- mikluho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Vmax, Е46 330 Convertible, E21 315
ivan_galaba написа:искам да попитам трудна ли е подмяната на дизелов мотор с бензинов.
Този гълъб как ви отсвири!

Чу мненията и отлетя.

На ваше място аз бих описал подробно всичките си приключения, като отстраня всичко освен отношенията с хората.
Източник:писмо от Толстой до Миклухо-Маклай. “Човекът от луната”, С., 1986.
Източник:писмо от Толстой до Миклухо-Маклай. “Човекът от луната”, С., 1986.
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2