Безобразен разход на газ- настройките ми избегаха май??
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
Безобразен разход на газ- настройките ми избегаха май??
Колата е 95 520 , 260-270km с 40litra -извънградско 230-240км и 20-30км градско по околовръстно (многократно проверено)
На борда изписва нормалния разход, който колата правеше на бензин, в случая 9-10. но на практика излиза 15/100, което ве4е не отговаря на приказката: "На газ си хар4и повече"
Колата е с ново обикновено газово с изпарител Lovato 100кW. С нови свещи съм не сипвам от лукойл
, колата върви задоволително с перфектен празен ход и без никакви пукания.
Интересува ме каква трябва да бъде настройката на изпарителя. Мойта съм я правил аз: Дребната врътка съм я връткал м/у бедна и богата смес докато ми хареса, щото първоначално на светофар леко тресеше- издразних се и почнах да пипам
На борда изписва нормалния разход, който колата правеше на бензин, в случая 9-10. но на практика излиза 15/100, което ве4е не отговаря на приказката: "На газ си хар4и повече"
Колата е с ново обикновено газово с изпарител Lovato 100кW. С нови свещи съм не сипвам от лукойл

Интересува ме каква трябва да бъде настройката на изпарителя. Мойта съм я правил аз: Дребната врътка съм я връткал м/у бедна и богата смес докато ми хареса, щото първоначално на светофар леко тресеше- издразних се и почнах да пипам

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Безобразен разход на газ- настройките ми избегаха май??
върни я лекичко, просто една идея по бедна смес, ако започне да пука - пак към богата и така докато уцелиш златната среда

- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Колега, много е ... Моята с 63 литрова бутилка на дълго минавам 500 км,като по магистралата е карам 180-190км/ч. В града с 10л.=60км. За градско си е 15-ка както и да го смяташ,но за дълго трябва да ти падне до около 10-11л/100км.
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Toлкова - и моята е така... извънградско 10-11, в града 15-16, е и над 20 е давала де 

- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
Разхода ти като за обикновена газ си е точно!
Аз съм с автомат с обикновена газ и не питай колко харчи градско!Но извън градско падам на 11-при средна скорост на магистралата -140 и 5 човека + пълен багажник до тавана!
Така ,че не се шашкай.Има едно нещо за което най вероятно не си се сетил-аванс процесор с който ще смъкнеш още разхода и ще подобриж показателите доста осезаемо!
Аз съм с автомат с обикновена газ и не питай колко харчи градско!Но извън градско падам на 11-при средна скорост на магистралата -140 и 5 човека + пълен багажник до тавана!
Така ,че не се шашкай.Има едно нещо за което най вероятно не си се сетил-аванс процесор с който ще смъкнеш още разхода и ще подобриж показателите доста осезаемо!
BMW Service Team
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Кажи малко повече за този аванс процесор.
- IAV
- младши ентусиаст
-
dj_ennsy_1 написа:Кажи малко повече за този аванс процесор.
Измества ти аванса на центровката,понеже газта иска аванс!
На по обикновените коли се завърта делкото,но при нас такова нещо няма(М50) и затова се монтира това устроиство.В интерс на истината и аз още не съм сложил това чудо но съ карал кола преди и след,а в един друг форум четох за култови разлики и сваляне на разхода с по 2-5 литра.А пък за тези които ползват метанови уредби да не говорим,при тях разликата е като между М20 преди и М50 след!
BMW Service Team
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
IAV написа:Разхода ти като за обикновена газ си е точно!
Не целя уникално нисък разход, но знам че извънграда автоматът е много икономичен заради "шестата" (пета с предавателно число 0.7-0.8 нещо такова беше

Мисълта ми беше: някой може ли да ми обясни функциите и принципа на работа (какво контролират) на трите врътки които виждам по АГУ-то, че да си я настроя сам:
1. на мъркучите към плочката (на Y-образната тръбичка)
2. на изпарителя (като шлиц) -от нея спрях тресенето на празен ход
3. още една на изпарителя- по-малка, цилиндрична, по нея има място за отвертка
Благодаря предварително
ПП _65536_kb_sec_, опитах да завия врътка 2. и имаше малко мегдан преди да се разтресе колата, резултатът ще мога да споделя утре като пристигна във Варна

- IAV
- младши ентусиаст
-
значи металната врътка на изпарителя е за дебита който подава,дамек най глвния манипуилатор на разхода и вървенето!
Разхода 11-12 го регистрирам само на магистрала(софия-благоевград-софия разхода ми е 13,5-14,5 в зависимост колко кретени ще ме изнервят) като карам до 130 подмина ли 130 почват нещата да се променят но там съм над 3000 оборота!
Единия от начините колата ти да се промени ти го посочих в предния пост.А другия е с ГИ!
Разхода 11-12 го регистрирам само на магистрала(софия-благоевград-софия разхода ми е 13,5-14,5 в зависимост колко кретени ще ме изнервят) като карам до 130 подмина ли 130 почват нещата да се променят но там съм над 3000 оборота!
Единия от начините колата ти да се промени ти го посочих в предния пост.А другия е с ГИ!
BMW Service Team
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Здравейте,
, нямада се обаждам, ща си трайкам. Ако изтряскаяко тогава. 

- Djelebov
- младши ентусиаст
-
NikiNikolov написа:Здравейте,![]()
??? Давай предварително, не се притеснявай
IAV, мерси за отговора, имам 2 метални врътки, предполагам, че говориш за по-голямата, дето я кръстих 2.?
А другата врътка на изпарителя, която с по-малък диаметър знаеш ли за какво е?? (на цвят е бронзова)??

- IAV
- младши ентусиаст
-
Djelebov написа:NikiNikolov написа:Здравейте,![]()
IAV, мерси за отговора, имам 2 метални врътки, предполагам, че говориш за по-голямата, дето я кръстих 2.?
А другата врътка на изпарителя, която с по-малък диаметър знаеш ли за какво е?? (на цвят е бронзова)??
Точно за бронзовата говоря, а другата голямата е за ниските обороти,дамек колко газ да подава на празен ход!
BMW Service Team
Обикновената газова качва доста разхода ,ако се е замърсил въздушния филтер.

by ''kompleksa''
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
IAV написа:Djelebov написа:NikiNikolov написа:Здравейте,![]()
Точно за бронзовата говоря, а другата голямата е за ниските обороти,дамек колко газ да подава на празен ход!
IAV, утре ще тествам, блегодаря.
Днес ми направи 18-19/100 извънградско

"За съжаление" обаче не мирише на газ- ако изпуска газ, за 16-17 часа са отишли около 5 литра в атмосферата и не е замирисало, хмммм
Има още една вероятност- колата пак да харчи 15/100, но от бензиностанцията да са кавалчета- бях сложил само за 10лв. за пробата, минах 45км вчера вечерта, днес следобед запалих ислед 10 км извънградско свърши газта (живея на място където градското ми е 500м)

- IAV
- младши ентусиаст
-
Моята като я взех първоначално хем не вървеше хем харчеше много,какво се оказа ами някой си е мислил ,че като я "задуши" и ще смъкне разхода ама не.Получава се обратен ефект и вместо да свали тя качва разхода ,защото ти я настъпваш повече.Аз започнах да отвивам докато нем и хареса как върви и сега харчи но и върви!
За филтъра ти казаха правилно,че може да се е позапушил и да береш ядове и от там!
Но за получаването на почтио вярна информация за разхода трябва да заредиш до горе караш после зареждаш на същото място пак до горе и получаваш вернич резултат!
Така миналата година като патъвах към морето заредих от рекламираната "Blue Force Gaz" на Нова Загора и съжалих многократно!Просто ме излъгаха зверски с количеството и ми изкараха извънградското на магистрала по неикономично от градското!
Та за да получиш верен резултат само от едно място зареждаш!
Успех!
За филтъра ти казаха правилно,че може да се е позапушил и да береш ядове и от там!
Но за получаването на почтио вярна информация за разхода трябва да заредиш до горе караш после зареждаш на същото място пак до горе и получаваш вернич резултат!
Така миналата година като патъвах към морето заредих от рекламираната "Blue Force Gaz" на Нова Загора и съжалих многократно!Просто ме излъгаха зверски с количеството и ми изкараха извънградското на магистрала по неикономично от градското!
Та за да получиш верен резултат само от едно място зареждаш!
Успех!
BMW Service Team
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2