Питанка за МАП

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Питанка за МАП

Мнение от momo-1st » 08 Окт 2009, 18:09

Колеги много се надявам някои от вас да може да ми помогне!Та значи основното ми питане е колко долу-горе струва нов МАП,и евентуално как да се убедя че сегашния ми не е наред?Варианта-откачам му буксата карам и следя за поведението на колата сигурен подход ли е за да се убедя че не е наред?Пускам тази тема защото напоследък колата ми прави впечатление че си ми е по-тромавичка май станала?Подавам газ-дига си обороти,но не си ускорява как трябва!И друг път ми е правила подобни номера-но после се оправя-което го отдавам на плочката с която си имам проблем!Дори не съм сигурен дали моята помпа е с плочка или от другия модел-но на диагностиката ми дава грешка-"Регулатор хода" това на руски език!Казаха ми че е някакъв потенциометър!И когато въртят помпата към двигателя или на другата посока-показателите там на милиграмите мисля беше не се променят!Стои си на 7 накъдето и колко да я завъртим!А забравих да кажа почистен е мап-а-надявах се да покаже разлика но уви-беше бая пълен с масло!И сега гадая-мап-а ли е?Или помпата вече не и се работи хич!За сравнение с други колеги незнам колко е при тях но при мен на 2ра предавка по4ти до 4000об/м повече от 70 км не вдига! :( :(
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Re: Питанка за МАП

Мнение от predel » 08 Окт 2009, 20:14

Откачаш - мах. скорост от около 130-40 км/ч с мнооого дълго ускорение.... закачаш - 3-та 130 за мин време...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 08 Окт 2009, 23:06

momo-1st написа:Колеги много се надявам някои от вас да може да ми помогне!Та значи основното ми питане е колко долу-горе струва нов МАП,и евентуално как да се убедя че сегашния ми не е наред?Варианта-откачам му буксата карам и следя за поведението на колата сигурен подход ли е за да се убедя че не е наред?Пускам тази тема защото напоследък колата ми прави впечатление че си ми е по-тромавичка май станала?Подавам газ-дига си обороти,но не си ускорява как трябва!И друг път ми е правила подобни номера-но после се оправя-което го отдавам на плочката с която си имам проблем!Дори не съм сигурен дали моята помпа е с плочка или от другия модел-но на диагностиката ми дава грешка-"Регулатор хода" това на руски език!Казаха ми че е някакъв потенциометър!И когато въртят помпата към двигателя или на другата посока-показателите там на милиграмите мисля беше не се променят!Стои си на 7 накъдето и колко да я завъртим!А забравих да кажа почистен е мап-а-надявах се да покаже разлика но уви-беше бая пълен с масло!И сега гадая-мап-а ли е?Или помпата вече не и се работи хич!За сравнение с други колеги незнам колко е при тях но при мен на 2ра предавка по4ти до 4000об/м повече от 70 км не вдига! :( :(

Колега за да искаш да се убедиш дали мапа ти работи просто му откачи маркуча и то ще си пролечи.Мога и да ти дам точни данни за напрежението което той трябва да даде ма сега немога щото бирата доиде в повече.С откачен маркуч разликата е от тук до луната.Тва дето сте го правили с помпата искам да те попитам в сервиз ли бише?Ако е така те съветвам да не ходиш при тия хора повече.Първо тия милиграмове както ги наричаш ти се отнасят за количеството нафта а вие сте променяли аванса на помпата което няма нищо общо едното с другото.Както и да е съветвам те тия хора да не ти пипат понвече колата и да идеш на кадърен майстор който първо да ти направи центровката на помпаат както трябва и след това да търсиш проблема ако все още го има.Незнам от къде си но нека хората от твоя град ти препоръчат точния човек вярвам че има такъв.По принцип ТДС-а е много проклета машина и може да загуби мощност от много неща.Така че направи тва нещо първо и тогава кажи за резултата.Иначе нов мап около 150-160 лв. мисля че беше.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 09 Окт 2009, 12:22

Извинявам се, ама ако само откачи маркуча няма ли да изпуска въздух от там,
или не е фатално ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от predel » 09 Окт 2009, 18:35

Не се безпокой, нормалните дизели (атмосферните) на се влияят от такива дребни нещица, а като си без МАП - си обикновенна атмосверка (около 60-70 коня :mhihi: :mhihi: )

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от momo-1st » 09 Окт 2009, 18:53

dinozab написа:

Колега за да искаш да се убедиш дали мапа ти работи просто му откачи маркуча и то ще си пролечи.Мога и да ти дам точни данни за напрежението което той трябва да даде ма сега немога щото бирата доиде в повече.С откачен маркуч разликата е от тук до луната.Тва дето сте го правили с помпата искам да те попитам в сервиз ли бише?Ако е така те съветвам да не ходиш при тия хора повече.Първо тия милиграмове както ги наричаш ти се отнасят за количеството нафта а вие сте променяли аванса на помпата което няма нищо общо едното с другото.Както и да е съветвам те тия хора да не ти пипат понвече колата и да идеш на кадърен майстор който първо да ти направи центровката на помпаат както трябва и след това да търсиш проблема ако все още го има.Незнам от къде си но нека хората от твоя град ти препоръчат точния човек вярвам че има такъв.По принцип ТДС-а е много проклета машина и може да загуби мощност от много неща.Така че направи тва нещо първо и тогава кажи за резултата.Иначе нов мап около 150-160 лв. мисля че беше.[/quote]

колега прав си-те че бяха пишмани мастери-бяха!Но пък и аз съм убеден че имам проблем с помпата още преди да се мъчат да я "гласят" майсторите!Още от както си я взех ми се чумери на топъл старт въпреки че сменях вериги!Това едното-другото въппросната грешка която ми дава ми каза един мой човек който ми прави доагностика е точно плочката или както той се изрази някаъв потенциометър който взема данни от педала на газта!Другия чалум който ми прави е-тръгвам сутрин(особенно кога е студена колата)и тртгвам си първа нали набира си и като натисна съед.да превключа и слагам втора пускам съединителя подавам газ обаче тя си забива се едно че педала не е натиснат и колкото и да го натискам няма промяна!чак ако изключа и пак сложа на скорост се оправя или ако натисна няколко пъти педала на газта!И докато е в тоя въпросния забив ми светва оная лампичка дет е като дюза на таблото и кат се оправи колата си изгасва!Много поп рядко както си карам ако върна газта докрай и пак я натисна правеи същия номер със забиването!
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

ентусиаст
Аватар

Мнение от predel » 10 Окт 2009, 21:31

Ххххх.. приятел, опитах се да те разбера, но неуспях да схвана всичко (може би съм прекалено глупав), но по това, което схванах, може и да си за потенционетаър на педала за гасста...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е32 740IL E34 525i
Мечтае да кара: E24 M635CSI(M6) , E34M5 , 850CSI (M8)

Мнение от Fakiro » 12 Окт 2009, 5:27

momo-1st- Имахме аналогичен случай като твоя с една 725 TDS-Проблема беше-ДЕБИТОМЕР !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от momo-1st » 12 Окт 2009, 18:36

Fakiro написа:momo-1st- Имахме аналогичен случай като твоя с една 725 TDS-Проблема беше-ДЕБИТОМЕР !

Колега ТДС-ите немат дебитомер! Именно за тая цел е тоя МАП сензор!Е не само за това но по принцип! MAP-Manufold Absolute Presure!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 13 Окт 2009, 21:12

momo-1st написа:
Fakiro написа:momo-1st- Имахме аналогичен случай като твоя с една 725 TDS-Проблема беше-ДЕБИТОМЕР !

Колега ТДС-ите немат дебитомер! Именно за тая цел е тоя МАП сензор!Е не само за това но по принцип! MAP-Manufold Absolute Presure!

имат имат,ама не на е-34,всички останали и омега б след 96 има и то даста голям и черен :D .при теб ролята на разходомер е датчика на смукателния колектор ,имтеик сензора,буксата е двоика
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: само бмв та
Детайли за колата: много бърза

Мнение от ясен николов » 24 Окт 2009, 0:49

шашнах се вече :clap: :mrgreen: на колата и трябва маистор ;)

Назад към E34