запитване за блока на двигателя

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

запитване за блока на двигателя

Мнение от metatron » 07 Окт 2009, 11:24

интересува ме дали може да се сложат ризи на двигателя, за да си запазя старите бутала, проблема е в това,че миналата година правих ремонт на двигателя, сегменти и лагери, но преди една седмица, когато измерих компресията ми показа 8 на 5 от цилиндрите, а на проблемния който беше 7, там имаше счупен сегмент, но не откриха надрасквания и не се налагаше шлайфане.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Re: запитване за блока на двигателя

Мнение от White 1913 Power » 07 Окт 2009, 12:35

къв е бил тоя ремонт :shock: че са пак требе да го отваряш маторя а пък и 8 компресия не ти ли се струва малко-кажи какъв мотор си поне

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metatron » 07 Окт 2009, 17:04

Мотора е М20, а причината за ремонта беше, че прегряваше и вкарваше компресия в охладителната система, но когато го отвориха нямаше следи по гарнитурата за течове и подобни и разглобиха целия двигател и на втори цилиндър при свалянето единия сегмент излезе на две части, правиха измервания и нямаше надрасквания и само смениха сегментите и така и така ги бях свалил, смених и лагерите. Но сега се съмнявам в качеството на ремонта, а и много падна мощноста и да 8 наистина е малко, нормалната е 10 - 11, а и на проблемия цилиндър е 7, може да е последица от счупения сегмент. Подготвям се за ремонт на блока с евентуално запазване на старите бутала, затова питах да сложа ризи, ако е постарадал цилиндъра.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 07 Окт 2009, 18:22

олелеее той твоя филм сериозен... :confused:

Не си написал дали при въпросния ремонт си шлайфал главата, дали си припаснал клапаните, дали си сменил вложки на клапаните и дали центровката на кобилиците на клапаните е извършена от компетентно доверено лице (там си е майсторлък... "требе и чалъм" както се казва)

Мисълта ми е, че вече проблема може да е в главата, а не в блока... и още - счупен сегмент и компресия в охладителната система не ми се връзват много ... може да си е имала два отделни проблема колата...

Просто нахвърлих идеи, варианти...

Поздрави,
Д
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metatron » 07 Окт 2009, 19:12

не е шлайфана глават, само сегменти и лагери са сменени. сега няма проблеми освен мощността, на баирче душа няма.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX

Мнение от ///MILEN » 07 Окт 2009, 20:12

Значи сега можеш да минеш само с пасване на клапани смяна маслообирачи и шлайф на главата :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 07 Окт 2009, 20:13

в продава тамън гледах едно М20Б20 за продан - взимай блока, шлайфай главата там с другите масрафи и с една нова гарнитура карай колкото може.
Изображение

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 07 Окт 2009, 20:37

Ако ще си остава 2 литра мотора не си заслужава, поне според мен ;) Така и така ще го отваряш пак, ревизирай си качествено главата, сменяй коляновия вал и буталата с такива от М20Б23 :D и си в играта :mhihi:
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Мнение от White 1913 Power » 07 Окт 2009, 21:06

вече си отварял мотора веднъж не си струва да го отваряш пак и да дадеш пари за освежаване колкото струва цял м20б25-кажи му на твоя мотор вънка!!! и сложи м20б25 гарантирам ти че ще харчи пак толко но ще върви доста по ;) прилично

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 07 Окт 2009, 21:17

то се замисли,дали цялата кола си струва такава инвестиция
инак добро м20 се намира на тънкаж
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 07 Окт 2009, 21:58

Здравей колега,

След отговора на поставените от мен въпроси мога само да споделя мнението на колегите. :evil:

Работата е ясна :evil: :

ВАРИАНТ1
Почваш ремонта отначало, но този път не при същите "майстори" дето са "направили ремонта", а на истински такива и го "правиш по учебник".

ВАРИАНТ2
Разглеждаш подфорум "продава" и си вземаш едно ново моторче секънд хенд.

И при двата варианта предварително пиеш една студена вода... :evil: ... кой ти прави ремонта? ... :evil:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320i

Мнение от mitkosulev » 09 Окт 2009, 11:23

Колега за твоя въпрос може да се шлайфа и да се набият ризи на мене ми излезе около 400лв. обаче накрая като теглиш чертата и си викаш защо не си взех друг и по нов мотор да се таковам в главата проста ти си преценяваш айде успех

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34

Мнение от nikolayyyyyy » 09 Окт 2009, 15:07

колегата е прав по добре купи същия мотор или сложи нещо по ново ,но неси набиваи паритеза ремонт на стария ,помисли си добре :confused:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 09 Окт 2009, 20:03

Колеги според мен пак много си зависи с новия мотор може да е същата изтория... Ако се попадне на кофти мотор. Ако се ремонтира качествено тоя мотор ще изкара още 300 000 минимум дали м20-ка на 500к без ремонти ще изкара още 300к само бог знае.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34 525ix touring
Мечтае да кара: м5

Мнение от martyn » 10 Окт 2009, 10:31

AcOrP написа:Колеги според мен пак много си зависи с новия мотор може да е същата изтория... Ако се попадне на кофти мотор. Ако се ремонтира качествено тоя мотор ще изкара още 300 000 минимум дали м20-ка на 500к без ремонти ще изкара още 300к само бог знае.

набий си ризи колега и шлайфай мотора по старите бутала,смени сегментите,челосай блока,ревизирай си главата от-до,смени си гумичките,водачите,и напасване на клапаните ,и я разцепи от каране.друг мотор да вземеш е завързан чувал незнаеш какво е вътре в него. :yes:
Изображение

Следваща

Назад към E34