запитване за блока на двигателя
Модератор: Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
запитване за блока на двигателя
интересува ме дали може да се сложат ризи на двигателя, за да си запазя старите бутала, проблема е в това,че миналата година правих ремонт на двигателя, сегменти и лагери, но преди една седмица, когато измерих компресията ми показа 8 на 5 от цилиндрите, а на проблемния който беше 7, там имаше счупен сегмент, но не откриха надрасквания и не се налагаше шлайфане.
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
Re: запитване за блока на двигателя
къв е бил тоя ремонт
че са пак требе да го отваряш маторя а пък и 8 компресия не ти ли се струва малко-кажи какъв мотор си поне

Мотора е М20, а причината за ремонта беше, че прегряваше и вкарваше компресия в охладителната система, но когато го отвориха нямаше следи по гарнитурата за течове и подобни и разглобиха целия двигател и на втори цилиндър при свалянето единия сегмент излезе на две части, правиха измервания и нямаше надрасквания и само смениха сегментите и така и така ги бях свалил, смених и лагерите. Но сега се съмнявам в качеството на ремонта, а и много падна мощноста и да 8 наистина е малко, нормалната е 10 - 11, а и на проблемия цилиндър е 7, може да е последица от счупения сегмент. Подготвям се за ремонт на блока с евентуално запазване на старите бутала, затова питах да сложа ризи, ако е постарадал цилиндъра.
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
олелеее той твоя филм сериозен...
Не си написал дали при въпросния ремонт си шлайфал главата, дали си припаснал клапаните, дали си сменил вложки на клапаните и дали центровката на кобилиците на клапаните е извършена от компетентно доверено лице (там си е майсторлък... "требе и чалъм" както се казва)
Мисълта ми е, че вече проблема може да е в главата, а не в блока... и още - счупен сегмент и компресия в охладителната система не ми се връзват много ... може да си е имала два отделни проблема колата...
Просто нахвърлих идеи, варианти...
Поздрави,
Д

Не си написал дали при въпросния ремонт си шлайфал главата, дали си припаснал клапаните, дали си сменил вложки на клапаните и дали центровката на кобилиците на клапаните е извършена от компетентно доверено лице (там си е майсторлък... "требе и чалъм" както се казва)
Мисълта ми е, че вече проблема може да е в главата, а не в блока... и още - счупен сегмент и компресия в охладителната система не ми се връзват много ... може да си е имала два отделни проблема колата...
Просто нахвърлих идеи, варианти...
Поздрави,
Д

не е шлайфана глават, само сегменти и лагери са сменени. сега няма проблеми освен мощността, на баирче душа няма.
- ///MILEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX
Значи сега можеш да минеш само с пасване на клапани смяна маслообирачи и шлайф на главата 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
в продава тамън гледах едно М20Б20 за продан - взимай блока, шлайфай главата там с другите масрафи и с една нова гарнитура карай колкото може.

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Ако ще си остава 2 литра мотора не си заслужава, поне според мен
Така и така ще го отваряш пак, ревизирай си качествено главата, сменяй коляновия вал и буталата с такива от М20Б23
и си в играта 

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
вече си отварял мотора веднъж не си струва да го отваряш пак и да дадеш пари за освежаване колкото струва цял м20б25-кажи му на твоя мотор вънка!!! и сложи м20б25 гарантирам ти че ще харчи пак толко но ще върви доста по
прилично

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
то се замисли,дали цялата кола си струва такава инвестиция
инак добро м20 се намира на тънкаж
инак добро м20 се намира на тънкаж
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Здравей колега,
След отговора на поставените от мен въпроси мога само да споделя мнението на колегите.
Работата е ясна
:
ВАРИАНТ1
Почваш ремонта отначало, но този път не при същите "майстори" дето са "направили ремонта", а на истински такива и го "правиш по учебник".
ВАРИАНТ2
Разглеждаш подфорум "продава" и си вземаш едно ново моторче секънд хенд.
И при двата варианта предварително пиеш една студена вода...
... кой ти прави ремонта? ... 
След отговора на поставените от мен въпроси мога само да споделя мнението на колегите.

Работата е ясна

ВАРИАНТ1
Почваш ремонта отначало, но този път не при същите "майстори" дето са "направили ремонта", а на истински такива и го "правиш по учебник".
ВАРИАНТ2
Разглеждаш подфорум "продава" и си вземаш едно ново моторче секънд хенд.
И при двата варианта предварително пиеш една студена вода...

- mitkosulev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320i
Колега за твоя въпрос може да се шлайфа и да се набият ризи на мене ми излезе около 400лв. обаче накрая като теглиш чертата и си викаш защо не си взех друг и по нов мотор да се таковам в главата проста ти си преценяваш айде успех
- nikolayyyyyy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е34
колегата е прав по добре купи същия мотор или сложи нещо по ново ,но неси набиваи паритеза ремонт на стария ,помисли си добре 

Колеги според мен пак много си зависи с новия мотор може да е същата изтория... Ако се попадне на кофти мотор. Ако се ремонтира качествено тоя мотор ще изкара още 300 000 минимум дали м20-ка на 500к без ремонти ще изкара още 300к само бог знае.
- martyn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е34 525ix touring
- Мечтае да кара: м5
AcOrP написа:Колеги според мен пак много си зависи с новия мотор може да е същата изтория... Ако се попадне на кофти мотор. Ако се ремонтира качествено тоя мотор ще изкара още 300 000 минимум дали м20-ка на 500к без ремонти ще изкара още 300к само бог знае.
набий си ризи колега и шлайфай мотора по старите бутала,смени сегментите,челосай блока,ревизирай си главата от-до,смени си гумичките,водачите,и напасване на клапаните ,и я разцепи от каране.друг мотор да вземеш е завързан чувал незнаеш какво е вътре в него.

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2