Дюза тдс - и продължение....
Модератор: Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E30 biTurbo
Дюза тдс - и продължение....
Колеги,възможно ли е колата да пали трудно от една заминала дюза? За тракането знам,че е от нея,ама паленето...
П.С. Честит ни нов форум

П.С. Честит ни нов форум

Последна промяна Barovski на 08 Окт 2009, 22:54, променена общо 1 път
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Re: Дюза тдс
не
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
по-скоро има изгорели подгряващи свещи...
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
а топла как пали?
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
6 свещи Искра от Косер х 9лв. бройката. Сменяш ги и пак кажи дали пали трудна студена.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
Колеги,свещите са 6 чисто нови бош. Не може да е от тях. Колегата ivan ми даде съвет за гнп-то как да процедираме с него. Направихме точно каквото ми каза той. Паленето осезаемо се оправи,но пак не е както трябва. Особенно сега тея дни е станало почти невъзможно. Имаме и уговорка с roko. Колата ще мине и през него,да видим кво ще излезне. Ако някой от вас се сети нещо...
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Zubcho написа:6 свещи Искра от Косер х 9лв. бройката. Сменяш ги и пак кажи дали пали трудна студена.
Дали от косер или от еврото е все едно, само дето от еврото цената е още по надолу

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Barovski написа:Колеги,свещите са 6 чисто нови бош. Не може да е от тях. Колегата ivan ми даде съвет за гнп-то как да процедираме с него. Направихме точно каквото ми каза той. Паленето осезаемо се оправи,но пак не е както трябва. Особенно сега тея дни е станало почти невъзможно. Имаме и уговорка с roko. Колата ще мине и през него,да видим кво ще излезне. Ако някой от вас се сети нещо...
каква нафта сипваш? забелязал ли си от смяната и да се промени и паленето?
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Колега за съжаление е най-лошото - няма компресия. За това и не пали студена.
Сегментите са ти за смяна и още, като си отворил и гумички на клапани смени + вериги и банани.
Поздрави

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
Zubcho написа:Колега за съжаление е най-лошото - няма компресия. За това и не пали студена.Сегментите са ти за смяна и още, като си отворил и гумички на клапани смени + вериги и банани.
Поздрави
Интересно тогава моята хубавица си има компресия и е с нови вериги-защо тогава на моменти и тя се чуди с топлия старт?Студения ми е 6+??
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
Моята кола за съжаление има проблеми само със студения старт
Когато е топла няма грешка (след спазването на указанията дадени от колегата ivan). Тва ми го подхвърли и един приятел за сегментите
Ще видим roko като погледне колата какво ще каже и той. Аз така или иначе в момента нямам пряк поглед върху нещата.
Благодаря на всички ви. Ще ви държа в течение какво се случва.
П.С. Възможно ли е проблема с паленето да е свързан нещо с компютъра или няква електроника?

П.С. Възможно ли е проблема с паленето да е свързан нещо с компютъра или няква електроника?
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
momo-1st написа:Zubcho написа:Колега за съжаление е най-лошото - няма компресия. За това и не пали студена.Сегментите са ти за смяна и още, като си отворил и гумички на клапани смени + вериги и банани.
Поздрави
Интересно тогава моята хубавица си има компресия и е с нови вериги-защо тогава на моменти и тя се чуди с топлия старт?Студения ми е 6+??
Колега принципно топлия старт фабрично са го измислили да върти 2-3 пъти стартера за да повиши налягането на маслото и след това да запали. Лошо е ако ти пали топла след 5-6-7-10 секунди въртене. Естествено може да нямаш проблем с компресията, веригите и тн. Може да имаш проблем в стартера и акумулатора. Доста колеги след смяна на акумулатора им се оправи топлия старт, както и след ремонти по стартера. Просто си провери всички възли. 3-ти вариант е просто ГНП да не ти е центровано, ама като казваш, че веригите са ти нови няма резон да е това.
Дерзай от към акумулатор и стартер.
Barovski написа:Моята кола за съжаление има проблеми само със студения стартКогато е топла няма грешка (след спазването на указанията дадени от колегата ivan). Тва ми го подхвърли и един приятел за сегментите
Ще видим roko като погледне колата какво ще каже и той. Аз така или иначе в момента нямам пряк поглед върху нещата.
Колега най-лесно ще разбереш като замерите компресията. Почни от там. Мани ги компютрите сега.
- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
А примерно ако така излезе - че е от компресията,каква е цената на тея сегменти и дали е възможно на този етап да се сменят само те и проблема с паленето да изчезнеІ Честно казано в момента имам малко финансови затруднения и не мога да си позволя пълно обслужване - сегменти,вериги и т.н. 

- ///MILEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX
Пробвай следния вариянт. преди да дадеш контакт подай (+) на 23ти предпазител за 10-15секунди и след това подгрязаш и палиш 

- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
За кво иде реч на тоя 23-ти предпазител?
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3