чистачки E34
Модератор: Технически модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
чистачки E34
пичове кажете какво да направя за да си сложа тия новите чистачки изцяло дето са гумени като на новите коли при положение че на E34 едната е различна от другата. мерси
***ZoBi Se***
- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
- Мечтае да кара: E90 335d
ако пасват си слагай, аз имам познати които карат с такива чистачки и са доволни ( не карат бмв), аз лично миналата година си взех нови чистачки за е34 SWF изкараха 2 лета и 1 зима и до момента се държат перфектно.
:)
еми това е че не пасват защото тия дето се продават не ми стават нали едната лявата маи е на обратно и няма как да сложа каквато и да е друга освен ако не отида и не си купя от магазина а те са маи 70лв а тия дето аз искам са 20лв и са целите гумени нямат метални неща по тях
***ZoBi Se***
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Ако са с еднакви размери, пробвай да смениш само перата. Сваляш ориг. чистачки, леко отваряш държачите им и там слагаш перата на новите. Свиваш обратно ламарините на оригиналните държачи, да не изпаднат новите пера и си готов.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- sniper74
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Re: чистачки E34
ZoB написа:пичове кажете какво да направя за да си сложа тия новите чистачки изцяло дето са гумени като на новите коли при положение че на E34 едната е различна от другата. мерси
аз също карам с такива взех ги от бриколаж

На мойта бима съм с такива чистачки закупени от омв-то по 10лв всяка.
След дълго умуване и гледане е оказа че на единият модел пише че става за Е-34 за шоферското място.
След 10-минутна борба се оказа че чистачката наистина става,само като се дигне рамото леко хлопа но инак няма ядове като легне на стъклото и си приляга.
Но монтирането е много гадно помня че се завърташе на обратно и по-някакъв нечовешки ъгъл се завърта но става каквото и да си говорим.
След дълго умуване и гледане е оказа че на единият модел пише че става за Е-34 за шоферското място.
След 10-минутна борба се оказа че чистачката наистина става,само като се дигне рамото леко хлопа но инак няма ядове като легне на стъклото и си приляга.
Но монтирането е много гадно помня че се завърташе на обратно и по-някакъв нечовешки ъгъл се завърта но става каквото и да си говорим.
Bratochka Racing Team!
Знам лайната са дълбоки,но ги обичай!!!
Знам лайната са дълбоки,но ги обичай!!!
:)
ми ще напъвам нещо а колкото до новите пера все немога да ги наглася и вече яко са се изкривили тия държачите и седят накриво самите пера и все пак мерси за предложенията ще ги пробвам 

***ZoBi Se***
- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
Re: :)
ZoB написа:еми това е че не пасват защото тия дето се продават не ми стават нали едната лявата маи е на обратно и няма как да сложа каквато и да е друга освен ако не отида и не си купя от магазина а те са маи 70лв а тия дето аз искам са 20лв и са целите гумени нямат метални неща по тях
Ами верно че са малко скъпички (аз дадох 67лв за двете) обаче вече карат втора година и изобщо нямат промяна в начина им на работа, което много ме радва.Като си ги купих малко се замислих колко пари съм дал ама в последствие останах доволен от покупката, пък и не ги давам всеки ден тези пари. А за мен чистачките са нещо много важно.
- sniper74
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
sniper74 написа:някой ми беше казал че за зимата били по добри че не замръзвали така както другите
Кои не замръзват - нормалните или тези които се кривят?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
BAI_DOBRI написа:sniper74 написа:някой ми беше казал че за зимата били по добри че не замръзвали така както другите
еми аз си имам нагревател на джама така че нищо не ми мръзне

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Re: :)
ZoB написа:...а колкото до новите пера все немога да ги наглася и вече яко са се изкривили тия държачите и седят накриво самите пера...
НЕ КРИВЕТЕ държачите

Излизат си сравнително лесно и без да разпъвате държачите

Както имаше една реклама "Не става само с ядене! Трябва и акъл!"
И тука така, аз като все не можех да си намеря чистачка която да пасне на рамото за отзад, накрая си взех за опел тигра предна бош от практикер за 5 лева, свалих й перото сложих го на тая която е на колата и работата заспа, а работата е за точно 5 минути

Хващате перото на чистачката там където е пъпката за фиксиранеи избутвате навън с малко повече усилие, БЕЗ ДА РАЗТЯГАТЕ държача, и изтегляте гуменото перо със все металните пластини.
Същото упражнение правите и с новата чистачка като тук внимавате да не деформирате металните пластини и по обратен път слагате на вашето си рамокато накрая за да премине държача през пъпката за фиксиране дръпвате по-силно и ВОАЛА!

Кофтито в случея е че в практикер няма толкова дълги чистачки чийто пера да прехвърлите на оригиналните си чистачки

- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
_65536_kb_sec_ написа:BAI_DOBRI написа:sniper74 написа:някой ми беше казал че за зимата били по добри че не замръзвали така както другите
еми аз си имам нагревател на джама така че нищо не ми мръзне
Баровец....

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Аве колко ще я дъвчем тази тема с тези чистачки. Мани ги тея дето са само перо. Нищо не става от тях, само си даваш парите. Сега колегите ще скочат.
Веднага обосновавам мнението си. Въпросните пера са ниско качествени (без значение какво ни облъчват от опаковката). Най-добре да идеш и да вземеш оригинални БОШ. Вярно пари са (50-60лв.), но моите съм ги взел 2007г август и до сега нямам проблем с тях. Хайде сега си сметни 365*2= 60лв/630дни = 0.09лв на ден и всеки ден тези стотинки намаляват. А ако купиш чистачки за 14лв и те предадат в някой порой точно, когато не трябва и сгънеш колата на хармоника колко пари ще дадеш? Най-добре си вземи едни оригинални чистачки и не се занимавай с глупости. Не е нужно да си модерен
Ако искаш да си монтираш от онези чистачки (само пера) ще се наложи да счупиш на дясното рамо един държач и за лявото рамо да си намериш преходник, или да го магериш нещо за да стане стандартно.
Веднага обосновавам мнението си. Въпросните пера са ниско качествени (без значение какво ни облъчват от опаковката). Най-добре да идеш и да вземеш оригинални БОШ. Вярно пари са (50-60лв.), но моите съм ги взел 2007г август и до сега нямам проблем с тях. Хайде сега си сметни 365*2= 60лв/630дни = 0.09лв на ден и всеки ден тези стотинки намаляват. А ако купиш чистачки за 14лв и те предадат в някой порой точно, когато не трябва и сгънеш колата на хармоника колко пари ще дадеш? Най-добре си вземи едни оригинални чистачки и не се занимавай с глупости. Не е нужно да си модерен

Ако искаш да си монтираш от онези чистачки (само пера) ще се наложи да счупиш на дясното рамо един държач и за лявото рамо да си намериш преходник, или да го магериш нещо за да стане стандартно.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3