Въпрос относно имобилайзер 525 тдс
Модератор: Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Въпрос относно имобилайзер 525 тдс
Колеги имам питанка относно имобилайзера,на колата ми.Искам да го изолирам/махна/.Възможно ли е и как става,ако може.Колата е 525тдс 95 год.И ако може да ми кажете къде се намира 

Обичай ближния,ближи обичания!!!
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
Колега по мои сведения във Е34 преди 95 година не се вгражда иммобилайзер!Така че ако при твоята кола го има наи-жероятно е функция на алармата!Така че алармаджията който ти я е слагал-отиваш при него и ти деактивира тази функция!
Но ако все пак имаш повечето имобилаизери са или в компа или в таблото-и в двата случая са чип който се препрогамира или направо сменя ссъ чип в чиито думп няма иммобилайзер!Но услугата не е лесна и е скъпичка!
Ако греша в нещо нека по-запознати колеги ме поправят!!
Успех
Но ако все пак имаш повечето имобилаизери са или в компа или в таблото-и в двата случая са чип който се препрогамира или направо сменя ссъ чип в чиито думп няма иммобилайзер!Но услугата не е лесна и е скъпичка!
Ако греша в нещо нека по-запознати колеги ме поправят!!
Успех
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
Също и ако имаш имобилайзер и чип в ключа и тоя въпросния ключ е повреден или загубен има възможност да се"обучи" нов ключ, а не да си премахваш иммобилайзера!Необходим е повярвай ми!
![]()
![]()
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
по принцип ако е от алармата се слага под кормилото едно реле шунтираш го и си ти
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
golov_bg написа:по принцип ако е от алармата се слага под кормилото едно реле шунтираш го и си ти
то точно зависи дали е заводска или не алармата
ако е заводската няма нищо шунтирано
а мога също да ви кажа че и заводската си има имобилайзер

- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
arkys написа:Аз нямам аларма.Но имам заводски имобилайзер и чип в ключа,а искам да ги махна.Как
хммм силно ме съмнява за 95-та година кола да имаш такива неща заводски

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Има и доколкото знам не е хич лесно премахването.... Има много връзки за защита към компютъра на колата... ако се проба, може да се влезе в сериозен филм, който ще струва скъпо... А по принцип и края на 94 има коли с чип 

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- momo-1st
- младши ентусиаст
-
Щом имаш заводско иммо-много ме учудва де защото след '95 имат но щом казваш така да е-та щом имаш заводско иммо-филма е следния:
Чипът в който е иммобилайзера се намира в компа!Премахването на иммо-то е малко скъпичка и сложничкаоперация-отиваш в добър сервиз къдедето се занимават с електроника и я вършат тая услуга,снасяш едни поне 200 лв и начина е сваляне на чипа слагане на дъмп без иммо преобразуван малко дъмпа за да лъже компа че с иммо-то сичко си е наред и си готов!Другия вариант е няправо комп без иммо!Ама и там много левове!Не разбрах какво ти пречи имобилайзера?Още повече щом нямаш аларма тои ти е последния пазител на колицата бре колега??
Чипът в който е иммобилайзера се намира в компа!Премахването на иммо-то е малко скъпичка и сложничкаоперация-отиваш в добър сервиз къдедето се занимават с електроника и я вършат тая услуга,снасяш едни поне 200 лв и начина е сваляне на чипа слагане на дъмп без иммо преобразуван малко дъмпа за да лъже компа че с иммо-то сичко си е наред и си готов!Другия вариант е няправо комп без иммо!Ама и там много левове!Не разбрах какво ти пречи имобилайзера?Още повече щом нямаш аларма тои ти е последния пазител на колицата бре колега??
![]()
![]()
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
вместо да си говорим празни приказки защо не си снимаш връзката с ключове, "цензурирайки" острието на ключа?

- sali_k
- Потребител
-
- Кара: E39 520i, E70 3.0D
чип
При мен също има чип. Колата е Е34 ТДС 95 август. Имам 2 ключа, с единия си пали нормално а другия дава контакт и като завъртя да паля нищо не се случва (на него има и светлодиод). Но, слагам ключа с който не пали давам контакт а с другия само докосвам метала на ключалката и пали. Може би се е повредил чипа или трябва да се обучи - незнам, но ако се наложи ще разбера 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Re: чип
sali_k написа:При мен също има чип. Колата е Е34 ТДС 95 август. Имам 2 ключа, с единия си пали нормално а другия дава контакт и като завъртя да паля нищо не се случва (на него има и светлодиод). Но, слагам ключа с който не пали давам контакт а с другия само докосвам метала на ключалката и пали. Може би се е повредил чипа или трябва да се обучи - незнам, но ако се наложи ще разбера
ТРЯБВА да се обучи, което пък не е нищо особено

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2