Питане за ел. стъкла
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
Питане за ел. стъкла
Здр колеги. Нали като натиснете веднъж и за кратко бутноа на ел. стъклата и те слизат до доло сами. така е и за вдигането.Но при мен само на лявото. дясното не прави това упражнение. При вас така ли е? Или дефекта е в моята кола?
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Колега при мен пасажерското стъкло като натисна бутона веднъж слиза но за вдигането трябва да го държа за да вдигне стъклото с една дума същия проблем го има и при мен.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Питане за ел. стъкла
aHToHuO написа:Здр колеги. Нали като натиснете веднъж и за кратко бутноа на ел. стъклата и те слизат до доло сами. така е и за вдигането.Но при мен само на лявото. дясното не прави това упражнение. При вас така ли е? Или дефекта е в моята кола?
това се нарича Тол функция, и е силно зависима от комфорт модула.
някой колеги казваха че се програмирало ама нъцки при мене не стана.
по принцип знам че колите след 92-ра година има автоматично сваляне, и всигане само на шофьорския, а тези преди 92-ра само шофьорския има тази функция.

- rottweiler
- ентусиаст
-
Благодаря за свръхскоростните отговори колеги.
Значи както се казва пробуема не е у моя талавизор. Ще си го вдигам със заключването.
Значи както се казва пробуема не е у моя талавизор. Ще си го вдигам със заключването.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Re: Питане за ел. стъкла
Колега нека не съм в грешка но предишната ми 5ца беше 91г. но шофьорския и пасажерския прозорец слизаха и се вдигаха само с един натиск на копчето._65536_kb_sec_ написа:aHToHuO написа:Здр колеги. Нали като натиснете веднъж и за кратко бутноа на ел. стъклата и те слизат до доло сами. така е и за вдигането.Но при мен само на лявото. дясното не прави това упражнение. При вас така ли е? Или дефекта е в моята кола?
това се нарича Тол функция, и е силно зависима от комфорт модула.
някой колеги казваха че се програмирало ама нъцки при мене не стана.
по принцип знам че колите след 92-ра година има автоматично сваляне, и всигане само на шофьорския, а тези преди 92-ра само шофьорския има тази функция.
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Здравейте колеги,
Трябва да се извърши една неприятна манипулация:
вадите блокчето с бутоните от средната конзола. Разкачате буксите. С тънка отверка плоска мнооогооо внимателно отваряте (разглобявате) блокчето и мнооогооо внимавате да не изпаднат пружинките и пластинките някъде безвъзвратно. Затова е по-добре тази дейност да се върши в къщи на кухненската маса. Аз като го отварях докато кажа "само да не изпадне нещо" и ... всичко се разлетя
След като сте отворили вземате ВД40 и пръскате вътре нааавсякъде "яко докато ви покапе по чорапа". Последното е шега разбира се. Просто ще се удивите колко боклук има вътре, а пък уж е затворено.
Забърсвате добре от вън и монтирате обратно.
Добре е да се пръсне и на буксите преди монтажа.
Същата процедура се прави и на копчетата, намиращи се на задните врати. От там също с едно натискане се сваля съответното стъкло до долу.
Първо го направих на моята кола, после на една друга и ефекта се потвърди. Просто иска почистване.
А, пък преди на почистите ще ви направи впечатление, че клемите (пластинките) са нагорели. Всъщност това е по-големия проблем от боклуците и е добре да се почисти нагара.
Поздрави,
Д
Трябва да се извърши една неприятна манипулация:
вадите блокчето с бутоните от средната конзола. Разкачате буксите. С тънка отверка плоска мнооогооо внимателно отваряте (разглобявате) блокчето и мнооогооо внимавате да не изпаднат пружинките и пластинките някъде безвъзвратно. Затова е по-добре тази дейност да се върши в къщи на кухненската маса. Аз като го отварях докато кажа "само да не изпадне нещо" и ... всичко се разлетя

След като сте отворили вземате ВД40 и пръскате вътре нааавсякъде "яко докато ви покапе по чорапа". Последното е шега разбира се. Просто ще се удивите колко боклук има вътре, а пък уж е затворено.
Забърсвате добре от вън и монтирате обратно.
Добре е да се пръсне и на буксите преди монтажа.
Същата процедура се прави и на копчетата, намиращи се на задните врати. От там също с едно натискане се сваля съответното стъкло до долу.
Първо го направих на моята кола, после на една друга и ефекта се потвърди. Просто иска почистване.
А, пък преди на почистите ще ви направи впечатление, че клемите (пластинките) са нагорели. Всъщност това е по-големия проблем от боклуците и е добре да се почисти нагара.
Поздрави,
Д

- rottweiler
- ентусиаст
-
Зна4и тия дни ще го изтръгна, ще по4истя с ВДто за всеки слу4ай, както посъветва колегата и пак ще пиша за резултати. Но ме съмнява щом при толкова колеги само левия джам се ка4ва сам до горе.
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Аз пък мисля, че това с вдигането е нарочно така направено за да не затиснете вдигайки автоматично пасажерските стъкла самите пасажери
Не става ? за някаква неизправност, а за добре премислени екстри от Мюнхен.
П.С. Трябва ли да уточнявам- и при мен е така, само ляво предно се вдига автоматично.

Не става ? за някаква неизправност, а за добре премислени екстри от Мюнхен.
П.С. Трябва ли да уточнявам- и при мен е така, само ляво предно се вдига автоматично.
- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
При мен всичките слизат до долу с едно натискане...но само шофьорското се качва с 1 натискане, както казват колегите... беше дискутирано това преди време 

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
тъй де, за спускането съм писал. Просто моите хващаха когато искат и като ги почистих и смазах слизат докато чукна ключето
.
Пък за качването, само шофьорското стъкло... другите при мен не вхащат и май наистина си е така по принцип... незнам.
Апропо, ако ви се занимава може да отворите корите, да почистите направляващите и зъбната рейка с малко спирт и да напръскате хууууубааавоооо с литиева грес (като внимавате да не опръскате стъклото, че няма чистене после
) и после като чукнеш бутона и стъклото слиза бавно, тихо, меко и мазнооо като "bran-new"
Поздрави,
Д

Пък за качването, само шофьорското стъкло... другите при мен не вхащат и май наистина си е така по принцип... незнам.
Апропо, ако ви се занимава може да отворите корите, да почистите направляващите и зъбната рейка с малко спирт и да напръскате хууууубааавоооо с литиева грес (като внимавате да не опръскате стъклото, че няма чистене после

Поздрави,
Д

- Diavollo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 520i
При мен и за двете стъкла се налага да се задържа съотвтния бутон, както за сваляне, така и за вдигане. Малко е дразнещо, но... не знаех защо. Сега като прочетох ще взема да почистя. А иначе за лявото (шофьорското) стъкло доста по бавно се сваля от дясното, но не съм сигурен дали ако сваля кората ще допринеса с нещо или ще навредя
Като събера кураж - ще действам 

Всичко, което не ме убива ме прави по-силен!!!
12 мнения
• Страница 1 от 1