Смяна на масло
Модератор: Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Diavollo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 520i
Смяна на масло
Здравейте!
Наскоро смених маслото и филтъра, но електронния индикатор (редчето със зелени и червени лампички) не се напълни от само себе си. Казаха ми, че трябва да нулирам компютъра, но идея си нямам как става това. Моля, да кажете как се нулира този индикатор (идеята е да се напълни и да свети зелено), ако може да приложите и снимки, ще съм много благодарен
Наскоро смених маслото и филтъра, но електронния индикатор (редчето със зелени и червени лампички) не се напълни от само себе си. Казаха ми, че трябва да нулирам компютъра, но идея си нямам как става това. Моля, да кажете как се нулира този индикатор (идеята е да се напълни и да свети зелено), ако може да приложите и снимки, ще съм много благодарен

Всичко, което не ме убива ме прави по-силен!!!
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Отвиваш капачката на диагностичната букса, вземаш едно кабелче около 5 см., зачистваш му малко краищата и търсих пинове: № 7 и № 19, слагаш кабелчето на тях и даваш на контакт и чакаш три до пет дъха и си готов, лично ползвам пробна лампа, т.е. тоците или каквото е там да мине през товар - жичката на лампата. Успех.
- Diavollo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 520i
NikiNikolov написа:Отвиваш капачката на диагностичната букса.
Може да не ви се вярва, ама и идея си нямам къде се намира тази букса. Може ли някой да сложи снимка

Всичко, което не ме убива ме прави по-силен!!!
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Дигаш капака и някъде до предния ляв амартисьор, т.е. да бомбето му, където се захваща имаш едни около 7 см. диаметър кръкла капачка, не може да я сбъркаш, просто седи като тапа, но на винт.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
ре
Diavollo написа:NikiNikolov написа:Отвиваш капачката на диагностичната букса.
Може да не ви се вярва, ама и идея си нямам къде се намира тази букса. Може ли някой да сложи снимка
От къде си? Ще дойда до вас да ти го направя ако си от Бс. Защото съм пич.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Колега доста път те чака, ама нейде да видя път минавам през Бургас, свържи се с колегите от района. Иначе на индикатора за масло може да се вярва повече отколкото на гаджето.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Колега, мойта кошница е карам с ЛИКИ МОЛИ, не правя реклама, просто съм доволен от това масло от преди 10 години и си карам с него, но нещо зачезва от параза и ще минавам на гръцко от ЕКО бензиностанции, сестрата си кара Крайслера с такова и доста издевателства над него както и аз, при последната смяна беше леко замърсено.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
То трябва да е замърсено и не леко.... едно масло изкараш ли го бистро както си го сложил значи не става! Миещите му свойства са нулеви... недейте се подлъгвайте...четете повече книжки, вместо да слушате разни специалисти.
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65

работата на маслото е да маже не да мие. Ако мие значи е вода не масло.
Ако маслото излиза черно, значи в двигателя има нагар. Нагарът може да е образуван по няколко причини. Ако маслото излиза чисто, то значи двигателят е чист. Това е.
Има специални добавки, които се поставят в старото масло преди да се източи. Работи 15 минути и след това се източва с маслото и двигателят е вече чист... почти ... на 2-3 смени се изчиства напълно и след това вече си точиш старото масло с цвят на 15 годишен бърбън

Всичко това с уговорката, че имаш перфектни : FUEL PREPARATION SYSTEM и IGNITION SYSTEM

Поздрави,
Д

- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
re
dj_ennsy_1 написа:То трябва да е замърсено и не леко.... едно масло изкараш ли го бистро както си го сложил значи не става! Миещите му свойства са нулеви... недейте се подлъгвайте...четете повече книжки, вместо да слушате разни специалисти.
Бистро масло от дизел до сега не съм пускал, само на една Captiva на 6000км, беше си чисто както си беше сипано вътре. Нашите дърти дизели си го цапат маслото.
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
ddddk написа::OT:
Ако маслото излиза черно, значи в двигателя има нагар. Нагарът може да е образуван по няколко причини. Ако маслото излиза чисто, то значи двигателят е чист. Това е.
Има специални добавки, които се поставят в старото масло преди да се източи. Работи 15 минути и след това се източва с маслото и двигателят е вече чист... почти ... на 2-3 смени се изчиства напълно и след това вече си точиш старото масло с цвят на 15 годишен бърбън![]()
Всичко това с уговорката, че имаш перфектни : FUEL PREPARATION SYSTEM и IGNITION SYSTEM
![]()
Поздрави,
Д
е що от моя мотор го вадя все черно на 5,6 хиляди.и аз ползвам добавки за почистване преди всяка смяна

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
ddddk написа::OT:
Koлега, по принцип от постовете ти тук, мнението ми за теб е добро, но това ти изказване е пълна глупост. Мисля, че не сме училище за да пиша какви свойства и качества трябва да притежава всяко моторно масло...
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3