имам проблем с подаването на гас на 525 тдс

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

имам проблем с подаването на гас на 525 тдс

Мнение от djak131 » 01 Авг 2009, 17:43

колеги имало някакъв отенциометър на педала на гаста на Е 34- 525 ТДС може ли някой да ми каже къде е и как да го сваля да го погледна че прави големи проблеми ..колата е автоматик и не може да поеме изобщо

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 01 Авг 2009, 19:26

Потенциометър е :winky: за жалост не знам как се сваля и даже как изглежда :confused:
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 01 Авг 2009, 19:54

монтиран е директно на педала на газта ,тябва бая да се изюдиш доде го стигнеш ,цилиндричен е с една букса ,но това бая трудно прави проблем ,сигурен ли си ?една диагностика ще каже всичко

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 02 Авг 2009, 0:18

аз моя вече така съм се специализирал че за 10 минути е долу....значи сваляш кората лягаш от долу до педалите едно черно цилиндрично държи се на две болчета с гайки м6(10ключе)трябва да са със тясни стени за да може да го свалиш едното отпред другото отзад(най кофти местото),освобождаваш педала на спирачката ,той е с един щифт педала на газта също има рамо което е хванато за рамото на потенциометъра и тое е на щифт,откачаш му буксата и излиза малко с чалъм към педала на спирачката....60лв втора ръка 400лв ново(над 800 в магазина специализиран за бмв с доставака от германия)и като го смениш веднага на елкона да ти изчистят грешката от компа,щото аз заради тая грешка смених 3 такива...УСПЕХ пиши какво си направил..
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

Аватар
Кара: E34

Re: имам проблем с подаването на гас на 525 тдс

Мнение от ivan. » 02 Авг 2009, 12:44

djak131 написа:колеги имало някакъв отенциометър на педала на гаста на Е 34- 525 ТДС може ли някой да ми каже къде е и как да го сваля да го погледна че прави големи проблеми ..колата е автоматик и не може да поеме изобщо
По-често проблеми прави "плочката"на гнп.
Дай повече подробности-
Как работи мотора?
други аномалий някакви :roll:
Този мотор може да не поема от много неща-като почнеш от спукан,запушен или подмъкнал се вакумен маркуч и стигнеш до неправилен реглаж на гнп.......и след като се убедиш ,че всичко е както трябва (дребните неща) -тогава тръгваш да купуваш части.Надявам се ,че ме разбираш ....

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 02 Авг 2009, 15:45

ако при натиск на педала на газта до долу вдига до 1100 оборота е от потенциометъра и компа е в авариен режим
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

Назад към E34