Няколко Въпросчета!!! (съединител, скоростна кутия, виско)

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Няколко Въпросчета!!! (съединител, скоростна кутия, виско)

Мнение от danko » 01 Авг 2009, 1:00

Здравйте извинявам се за темата .. ама просто ме заболяха очите и главата от прелистване на страници.
1-во мисля че съединителя ми е за смяна как да го тествам дали да го сменям.
2- от къде и как да сменя течноста на съединителя.Щтото ако е от казанчето за спирачките начи само сбозил течноста,че тя беше една аз сложих друга и така.
3- имам някакъв лъфт на скоростите точкно кадето се захващта кардана .. върти се доста наляво и надясно като е загасена и на скорост колата. как да го оправя ?
4- виското ми е за смяна, ама искам да попитам на колко градоса да се фклучва ? 92, 93, 94, ? сегашното е на 88С и си е постоянно зацепено.
благодаря ви предварително. и отново се извинявам за темата.
Който не харесва моята мелодия бързо да поема свойта лична траектория!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от danko » 01 Авг 2009, 19:00

:dunno: :?:

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 01 Авг 2009, 20:20

1 - имаше някаде из форума писано. По спомени беше :
опираш предните колела в бордюр, 1ва, и отпускаш леко и по малко. ако накрая колата ти не изгасне значи си за смяна.
по другите 2 не мога да ти помогна щото нямам съеденител 8)
4 виското не се ли управлява от биметалната пластина?

пс: някои знае ли за какво е копчето MEMO на малкия борд?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)

Мнение от ecko_becko » 01 Авг 2009, 22:06

По въпроса със съеденителя, до колкото знам се проверява като подпреш предните колела в бордюр, палиш колата включваш на 5-предавка и плавно отпускаш до край педала на съеденителя подържайки 1000 оборота, ако не загасне когато пуснеш педала значи е заминал.

Ако греша нека знаещите да ме поправят :uups: , по другите въпроси не мога да помогна.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 02 Авг 2009, 3:08

При е36 ... спираш на бойдюр или опъваш ръчната ако държи включваш на 3-та и отпускаш бавно и през това време, подържаш оборотите.Ако в напълно отпуснато положение на съединителя, колата не е загаснала значи отиваш да сменяш съединител.Ако угасне значи не се тревожи за сега.Каде отделя долу по средата горе ?
За виското.След като е загряла до нормална работна температура/стрелката е стигнала точно на 12ч/ и си покарал така известно време спираш гасиш колата.И завърташ перката.Ако се върти свободно и направи доста обороти, значи е за смяна.Ако направи един оборот максимум 2 може да изтика.Иначе не е хубаво да е постоянно зацепено виското.Чупят се витла после и по големи бели могат да станат ;) Иначе купуваш такова каквото излиза по каталог, защото примерно има разлика между такива за Германския пазар и Италиянския /поне така съм чел из темите по спомен/
За течноста.Сменяй я тя сигурно не е сменяна отдавна.Май повечето ползваме дот3 сменя се на цялата спирачна система и на съединителя.После обезвъздушаване и готово.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от danko » 02 Авг 2009, 11:12

Аха мерси за отговорите щте тествам днес, А съединителя отделя горе ..
А относно виското .. италианското беше на 94F ама за тука в тия жеги ми се струва много .. а пак и аз слагах едно 94 пак да тесвам и флучва малко късничко, и стрелката седи на 12:01 а сас тва зацепеното седи на 12:00.
А за течноста от каде да я источа и как да обезвъздуша в последствие?

Назад към E34