Въпросче за акс.ремък

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Въпросче за акс.ремък

Мнение от momo-1st » 26 Юли 2009, 15:24

Здравейте колеги преди 10 мин ми се слу4и следната случка!На едно кръстовище ми угасна колицата-Е34-525тдс и после паля- :shock: -лудото стържене!Отварям капака-аксесоарния ремък хлабав а сички ролки и шайби здрави!Оказа се проблема в тая обтягащата ролка с амортесьорчето която е отгоре!Какъв и е зора 4е сама охлабва ремъка?Дори мин.година и се беше счупило ушенцето което я държи към амортесьорчето та я сменях!Какво и оказва влияние да се базика така??Нямам луфт и биене по шайбите??Затягане някво?Откъде ако имате идеи-помощ?

Благодаря предварително
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от momo-1st » 26 Юли 2009, 16:26

че тия дни тръгвам за море не ми се кара до ахтопол наострил уши и вперил очи в температурата и др уреди!!
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Въпросче за акс.ремък

Мнение от zvetiko » 26 Юли 2009, 22:04

momo-1st написа:Здравейте колеги преди 10 мин ми се слу4и следната случка!На едно кръстовище ми угасна колицата-Е34-525тдс и после паля- :shock: -лудото стържене!Отварям капака-аксесоарния ремък хлабав а сички ролки и шайби здрави!Оказа се проблема в тая обтягащата ролка с амортесьорчето която е отгоре!Какъв и е зора 4е сама охлабва ремъка?Дори мин.година и се беше счупило ушенцето което я държи към амортесьорчето та я сменях!Какво и оказва влияние да се базика така??Нямам луфт и биене по шайбите??Затягане някво?Откъде ако имате идеи-помощ?

Благодаря предварително

Пак ще трябва да смениш амортисьора-знам ,че е скъп но вземи нещо качествено.Като се скапе амортисьора и двете му части се заклинват понякога.Може да си поиграеш да го поправиш-разглоби го вътре има пружина,виж дали не е счупена,посре го събери,напълни хубаво с високотемпературна грес и сложи гуменият маншон,но така не е сигурно дали няма да те остави пак някъде.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от momo-1st » 26 Юли 2009, 23:39

Ами той не е сменян досега!Но щом има шанс да е от него ще го менкам!Няма как!Сменявана е само ролката но не и самия амортесьор!Значи от него е евентуално проблема-аз днес какви ли не страшни филмми ми минаха през главата!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34/М50 и М60
Мечтае да кара: Е34 V12
Детайли за колата: Ооо много са...

Мнение от S_h_e_f_a » 27 Юли 2009, 1:17

160лв в Дару,слагаш и забавяш ;)
И как можеш да сменяш само ролки :dummy: и после да се чудиш защо така става :conf:
ИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от momo-1st » 27 Юли 2009, 17:59

S_h_e_f_a написа:160лв в Дару,слагаш и забавяш ;)
И как можеш да сменяш само ролки :dummy: и после да се чудиш защо така става :conf:

ееепа :uups: :uups: кво да ти кажа-типичната бълг.черта заради която похабяваме чуедесни коли но от която се старая да се отдалечавам максимално вече-"Защо да сменям всичко при положение че само ухото държащо ролката е счупено??"Ама разбрах вече защо!И не само от тва!Разбрах какво означава-евтиното винаги е много по скъпо-поне слава богу не го разбрах от моя автомобил!Благодаря за помощта и съветите колеги!

Много безавариини и повече бира че в тея жеги да не се оставяме на сухо!!!

Назад към E34