Сигнализация за включени фарове

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Сигнализация за включени фарове

Мнение от JP » 31 Яну 2005, 16:32

Вчера си забравих фаровете включени и ми падна акумулатора. Добре, че бях спрял на надолнище... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Съжалявам за тъпия въпрос, ама няма ли сигнал за включени светлини? На гаджето ми тъпия Опел е с две години по-стар от моята барака и свири като отвориш шофьорската врата при светнати фарове. Как може БМВ да няма... или просто при мен не работи. :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 31 Яну 2005, 16:36

не може да няма,развалило се е.. при мойта Е36ца е едно гадно грачене ,просто не можеш да си забравиш фаровете :mhihi: .. за мене това е ценна екстра ,служебния ми Ситроен няма и често ги забравям ..

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 31 Яну 2005, 17:16

Умряла ти е гаргата дето грачи, търси нова! :)
Успех!

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 31 Яну 2005, 18:01

Зумер се казва тая гарга дето грачи. Само трябва да намериш къде седи при твоя модел :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JP » 31 Яну 2005, 18:18

А някой, който кара Е34 знае ли къде стои тая гарга рошава? :mhihi:
Или пък има бушонче за нея, което е изгоряло?

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 31 Яну 2005, 19:08

Абе такова нещо серийно няма при Е34 поне, слага се допълнително, дори по бензиностанциите ги продават тея зумери по 4-5 лева са

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 31 Яну 2005, 19:48

ана кои модели километражи ги има тез екстри 4е и моита няма моият е обикновен нее с дигиталния дисплеи
ИзображениеИзображение
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 31 Яну 2005, 20:09

Имам 3-ма познати с коли от модела и всички си имат по една "гарга" в таблото.Направо не мога да си представя,че може да бъде екстра нещо такова ?!

Георги Пенчев
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 01 Фев 2005, 0:59

А като отвориш вратата на шофьора светва ли ти плафона??? Ако не от там е проблема - ключето което задейства плафона и "гаргата" като се отвори вратата .. ако не знаеш къде се намира търси го там където заключалката на вратата се заключва за колонката от вътрешния и край има едно микроконтактче... провери го!!! Зумера трудно би изгорял - другаде е проблема или просто толкова е прегракнал че не го чуваш :mhihi:

Дилян Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 01 Фев 2005, 12:05

Penchev написа:А като отвориш вратата на шофьора светва ли ти плафона??? Ако не от там е проблема - ключето което задейства плафона и "гаргата" като се отвори вратата .. ако не знаеш къде се намира търси го там където заключалката на вратата се заключва за колонката от вътрешния и край има едно микроконтактче... провери го!!! Зумера трудно би изгорял - другаде е проблема или просто толкова е прегракнал че не го чуваш :mhihi:

Дилян Пенчев

на мен ми светва но не ми свири гаргата ???апак изкам да си го направя и аз да имам полезное особено ако си забравяш фаровете постояно
ИзображениеИзображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bozi_bmw » 01 Фев 2005, 14:35

На моита Е34 си го има това гра4ене стандартно

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от plamenppppp » 01 Фев 2005, 14:48

:roll: И при мене не грачат гарги !!!
Май я няма при всички .
Не съм сигурен че се връзва за плафона,по скоро за контактниа ключ би трябвало да е !!! :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 01 Фев 2005, 23:36

:idea: За да не грачи при всяко отваряне на вратата се връзва на повече места. На фаровете ("фаровете светят!"), на шофьорската врата ("шофера слиза, а фаровете светят!") и на контактния ключ ("шофера слиза, мотора не работи, а фаровете светят!"). Когато и трите неща се случат едновременно - гаргата грачи.
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 02 Фев 2005, 3:38

Егати хитрата гарга :mhihi:

Аз мислех да си сложа допълнително такова чудо но вероятно ще ми изкара нервите след точно три дни и ще го изтръгна....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 02 Фев 2005, 16:38

Аз пък мисля че има значение от годината на производство след 91г. задължително има,но товае лесно да се направи !
1.Взимаш си ток от плафона ,защо: защото когато отвориш вратите той светва;
2. Ако не чуеш тая проклета гарга след минути плафона гасне ,зумера също;
3. Фаровете се връзват на 2-ро положение на контактния ключ, та дори и да ги забравиш или ти млъкне гаргата колата да остане само на габарити.
Надявам се да съм бил полезен.
ПП И още нещо Аз съм си сложил и лампи в краката.... стана "оргинълдъ" тези 12 волтовите луни от БРИКОЛАЖ пасват идеално на корите отдолу технологията е идентична Чао

Следваща

Назад към E34