Катинаро

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

крив кюнец
Аватар

Катинаро

Мнение от крив кюнец » 16 Юли 2009, 18:27

Нека пишем всеки ден кой какви интервенции е направил по Е34ката си :mhihi:

Аз днес счупих фенерчето в жабката, тъй като не светеше и след като го разглобих намерих 2 батериики ВАРТА, които се бяха окислили, и неможах да намеря други такива :confused:
Последна промяна крив кюнец на 20 Яну 2010, 8:29, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 16 Юли 2009, 19:10

Аз пък снощи й свалих тавана, днес изстъргах спаружения дунапрен, а утре купувам плат, лепя и монтирам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 16 Юли 2009, 19:34

Не е истина...
Разглеждах темата с М5 и като откачих ....
10 л вода , препарат за пластмаса,течен парафин 1 литър, гъба и гидория и 1 час търкане в салона ....
Резултат -чисто нов салон , аз вир вода но доволен .Такава процедура няма в автомивка.Няма място дето да не съм изчистил.
Тъкмо сядам и гледам темата ...

За колегите с кожен салон -
Пичове, слагайте течен парафин обилно два пъти в годината .Това е отлична профилактика. Днес направо изливах върху кожата от шишето . Пое половин литър за 10 минути . Дори не съм обирал с кърпа .Всичко попи от раз.

aHToHuO , сложи кожа вместо плат.Аз съм така и съм много доволен .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Иван Стоянов » 16 Юли 2009, 19:52

Явно яко няма кво да правите! Ква е тази тема?И така като я гледам въобще не е за този раздел!Но иначе няма лошо.Действайте :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34/М50 и М60
Мечтае да кара: Е34 V12
Детайли за колата: Ооо много са...

Мнение от S_h_e_f_a » 16 Юли 2009, 20:03

klintan66 написа:За колегите с кожен салон -
Пичове, слагайте течен парафин обилно два пъти в годината .Това е отлична профилактика. Днес направо изливах върху кожата от шишето . Пое половин литър за 10 минути . Дори не съм обирал с кърпа .Всичко попи от

Колега с какъв цвят кожа си? Защото на мойта (черната) като я намажа с парафин и на другия ден има едни гадни бели петна :(

Аз почти всеки ден си правя нещо по колата,вчера и сложих нови свещи Бош Спарк Плюс мисля че се водеха,ама за 16лв парчето си заслужава ;) Онзи ден купих 4 гуми(който още несам сложил) преди това си изпрах мокетите в багажника,абе всеки ден да имам време си намирам работа :P
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от Finikova_Palma » 16 Юли 2009, 20:08

Я сипах 60 литра бензин и се повозих до Варната и после зайдех къмто село (Бела Слатина) и там фучах, фучах, докле ме неприбраа у районното... па после си платих и па отфучах... Сеги ша требе да си сменям галошете... :D
Аре да караме бреее... Стига се стискаате за тея стотинки...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 16 Юли 2009, 20:11

Вчера mitko_n1 ми изпрати 8 литра ATF и филтър за скоростната кутия и в събота ще сменям маслото. Ако това се брои значи и аз съм в играта :D
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 16 Юли 2009, 20:15

klintan66 написа:...10 л вода , препарат за пластмаса,течен парафин 1 литър, гъба и гидория и 1 час търкане в салона ...

Колега, течният парафин има ли някакво почистващо действие или само омекотява и пази кожата?

По принцип темата е малко забавна, като може да служи както за хвалене, така и за оплакване ако сте извършили неуспешен опит за ремонтче :mhihi: Същевременно идва и като извор за идеи за свободното ни време ;)

Потребител
Аватар

Мнение от Finikova_Palma » 16 Юли 2009, 20:21

Сичко се брои Зъбе, даже и Магесници да додат се брои... И Ринсуинд да се покаже тука, се става... нали глеееедкам 1 година какво се праи тука... сите сте акъли големи и само ви се възхищавам... ма като отидох да попитам нещо... мълчанието на закланите агнета... Я съм ви гооолем фемн бате... на сите Софиянци и Варненлии, и Монтански келеменца, и сите бате..., като дойдох у Узана - се едно съм у космосу, еб..си вакуума... глеате ме :shock: така и никой не каза едно здрасти... та след 15 минути си тръгнаах и те така... като сме ут село та кво... не ме еб...те за захарна тръстика ли? Мноого съм разочарован... затова непиша, та днеска верно попътувах и един дембил с лепенка на заднио джам за малко ме неприби, а после ме гледа като летяща чиния и се чуди що му невърви колата и откъде се е пръкнало това черното дето го прескача.... мани, че се издразних от тия форуме..., ма нали и аз с "мъжете" карам Е34.... :driving: а и у тоа форум се заформи една бозъъъъ.... :conf:
Аре да караме бреее... Стига се стискаате за тея стотинки...

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 16 Юли 2009, 20:40

Sorry, но не ми издържаха нервите :uups:
Последна промяна Митко Стоянов на 16 Юли 2009, 20:56, променена общо 1 път
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 16 Юли 2009, 20:45

Първо се почиства хубаво с вода а после се маже обилно с парафин .Ако някъде не попие естествено се забърсва.Така процедирам на втори кожен салон и 4-5 якета /не са трепнали /
Така кожата не се напуква и не се изтърква .
Кожения салон е черен и при мен не остават никакви петна .

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 16 Юли 2009, 20:55

от няколко дена правя 2 неща:

1. Подготвям покупката на М- пакет;

2. Разучавам и ще поръчам ръчката за автопилота.

Ми това е, не е кой знае какво....

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 16 Юли 2009, 22:00

Клинтан, от къде го купуваш този парафин? Дай снимка на шишето да видим.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 16 Юли 2009, 22:28

Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 16 Юли 2009, 22:34

аз пък я продадох :mhihi: :mhihi: :mhihi: най хитрия ход според мен :mhihi: Много здрава кола ама си е масрафлия :confused:
Изображение

Следваща

Назад към E34