524td vs 525tds ?
Модератор: Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
524td vs 525tds ?
Проблема е следния, от известно време колата взе да губи мощност, да губи водата, да харчи масло и купчина други мизерии.. онзи ден я закарах при един познат ,който днес ми каза ,че главата е спукана ,единия цилиндър не работи, трябват нови бутала и нз си какво още ,което ще ми излезе към 1500 -1600 лв . Едно приятелче ми предлага двигател от 525тдс автомат като отделно ще ми свали ръчни скорости за мотора. Та ,ако може да ми дадете някакъв съвет дали да си права моя си двг. 2.4тд или да взимам тдс-а.
Животът е това,което ти се случва докато си правиш планове за бъдещето...
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
аз съм за тд лично мое мнение макар че за тея пари ше земеш цяла 524 в движение и можеш да я разколачиш хем части хем двигател
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
е добре де сега се замислям за друго. Дали двигател от 525тдс с автоматични скорости ще стане на 524ката? То е ясно,че ще трябват ръчни скорости, но самата интервенция може ли въобще да се направи ? Трябва ли нещо да се преправя ?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- santo_bansko
- ентусиаст
-
- Кара: Само компоти:)
изникна обаче друг въпрос. Електрониката от моя мотор ли си остава или трябва да сложа от 525тдс компютъра ? И, ако сложа електрониката от 525тдс дали ще има проблем с механичните скорости след това тъй като компютъра е от двг. с автомат ?
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
еми ТДС-а е с един комп а 524тд с 2 броя
сам си направи изводи дали ще стане
ако оня двигател е с комп и инсталация няма да имаш грижи да ги сложиш на твоята кола. а че е от автомат предполагам че няма да има проблеми,поне при бензиновите няма
сам си направи изводи дали ще стане

ако оня двигател е с комп и инсталация няма да имаш грижи да ги сложиш на твоята кола. а че е от автомат предполагам че няма да има проблеми,поне при бензиновите няма
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
точноstambo_81dg написа:еми ТДС-а е с един комп а 524тд с 2 броя
сам си направи изводи дали ще стане![]()
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
stambo_81dg написа:...а че е от автомат предполагам че няма да има проблеми,поне при бензиновите няма...
Ами при бензиновите си има проблем,компа си търси автомата,и трябва да се преинсталира компа или да му се смени един чип вътре за да стане как си трябва,предполгам и при дизела ще е така,но не мога да кажа със сигорност .При бензина 100% има проблем,не че не може да се кара,но ще си постоянно в авариен режим.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2