Мнение за цвят и такива неща...

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение за цвят и такива неща...

Мнение от SaSo » 27 Юни 2009, 22:08

Тъй като ми писна да ми се дере колата от ден на ден все повече... Взех едно решение което ще сбъдна най-вероятно към края на тая година... Реших да си пребоядисам колата... Дори си харесах и цвят..Всъщност аз тоя цвят си се влюбих още в момента който го видях на една Е65 индивидюъл в Камор... Въпроса е от къде може да се намери кода или нещо подобно което да се докара до цвета... А той е Ruby Black metallic ...

Ето и снимки да се добие представа за какъв цвят става реч...

http://www.bmwm5.com/articles/Geneva2005/BMW-58.jpg
http://www.bmw.co.uk/AUC/vehicle_images ... 0409_1.jpg
http://www.bmw.com/com/en/newvehicles/3 ... terior.jpg

Та я да чуем малко мнения относно цвета...А аз и дърво и камък ше обърна но ше го докарат тоя цвят...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 27 Юни 2009, 22:52

аз само това намирам из кодовете ... S23
BMW RUBINSCHWARZ MICA S23 2004 - METALLIC

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 27 Юни 2009, 22:59

Владо написа:аз само това намирам из кодовете ... S23
BMW RUBINSCHWARZ MICA S23 2004 - METALLIC

Мда мисля че това трябва да е цвета...

А по тоя код някой да знае може ли да се поръча някъде а се направи този цвят????

http://www.m5board.com/vbulletin/e60-m5 ... allic.html

Ето го отблизо...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 27 Юни 2009, 23:09

Ако може в Камор да ти отворят капака и да видиш номера на цвета на табелтка на ботуша :roll:
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 27 Юни 2009, 23:09

Ще питаш бояджията където Стую си прави колата. 100% ще може да ти го направи.

Препоръчвам ти да потърсиш и информация за лакове нанасящи се на автомобили в саудитска арабия ;) Абе най-добре си поговори с човека. За съжаление всички глезотии струват пари и едно супер добро пребоядисване може и на 5000лв да стигне. Естествено след това Петър Ангелов даже ще умре от завист как ти е станала колата :)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 28 Юни 2009, 2:16

Не зная точно металик ли се води или перла, но моята примерно като е чиста (най-добре мокра) и я огрее слънцето стои направо синя - има някакви сини перлички в черната боя - предполагам такъв ефект гониш, но с рубинени перли - има магазини за бои, където ти правят боята и имаш доста богат избор. Аз питах в един такъв магазин и ми казаха за 100гр 12лв - металик, 14лв - перла, като цветът няма значение. Но определено има значение кой, как и с какъв пистолет ще я пръска, че има и майстори, има и "майстори". Отиди в такъв магазин за бои и ги помоли да ти покажат палитри с цветове - някои магазини имат много богат избор от предварителни цветове като пропорции.
Успех при търсенето!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 28 Юни 2009, 9:52

Някой знае ли колко боя отива за една кола като Е34...Цялостно пребоядисване... По спомен ми казаха май че е около 1кг. -1.5кг.... Но незнам някой който повече знае...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 28 Юни 2009, 10:00

Zubcho написа:Ще питаш бояджията където Стую си прави колата. 100% ще може да ти го направи.

Препоръчвам ти да потърсиш и информация за лакове нанасящи се на автомобили в саудитска арабия ;) Абе най-добре си поговори с човека. За съжаление всички глезотии струват пари и едно супер добро пребоядисване може и на 5000лв да стигне. Естествено след това Петър Ангелов даже ще умре от завист как ти е станала колата :)

Бе Вие ще спретели да споменавате моето име или кола :?: Що си мислите че ме интерисува кой кво прави... :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 28 Юни 2009, 11:07

Peter Angelov написа:
Zubcho написа:...

Бе Вие ще спретели да споменавате моето име или кола :?: Що си мислите че ме интерисува кой кво прави... :!:

Ти си ни пътеводна светлина как да ни изглеждат колите, без лоши чувства ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 28 Юни 2009, 20:40

Peter Angelov написа:
Zubcho написа:Ще питаш бояджията където Стую си прави колата. 100% ще може да ти го направи.

Шефе не се обиждай просто се пошегувах, а ти взе, че се притесни нещо. Извинявай ако съм те засегнал. :confused: Изобщо какво те притеснява цялата работа от споменаването на теб или колата ти? Пиши ми на лично, скайп или телефон.

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34/М50 и М60
Мечтае да кара: Е34 V12
Детайли за колата: Ооо много са...

Мнение от S_h_e_f_a » 28 Юни 2009, 22:04

SaSo написа:Някой знае ли колко боя отива за една кола като Е34...Цялостно пребоядисване... По спомен ми казаха май че е около 1кг. -1.5кг.... Но незнам някой който повече знае...

Ако ще сменяваш цвета на колата ще ти трябва доста повече,но това зависи и много с какъв пистолет ще се пръска ;)
Това 1-1.5кг ще ти стигне за препокриване на старата боя ;)
ИзображениеИзображениеИзображение

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 28 Юни 2009, 22:50

SaSo написа:Някой знае ли колко боя отива за една кола като Е34...Цялостно пребоядисване... По спомен ми казаха май че е около 1кг. -1.5кг.... Но незнам някой който повече знае...

Толкова отиде на жена ми за корсата... Вярно, че и с 1 л. може да се пръсне кола, но ако е същия цвят и не я правиш за себе си. Не забравяй, че цвета ти е различен от оригиналния и ще трябва да се пръскат и фалцовете, вратите от всякъде и т.н. Вземи си поне 2 кг. да ти е мирна главата. Още повече, все някога ще ти се наложи някоя корекция, така че ще е добре да си имаш, защото трудно уцелват цветовете напълно. Аз винаги си правя поне 0,5 кг. повече от колкото максимално ще трябва.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Здравейте

Мнение от Joro2004 » 28 Юни 2009, 23:08

Миналата седмица боядисах моята, стана супер, даже ще пусна снимки скоро и мога да кажа, че при мен заминаха 2 литра. Като цвета си остана същия. За смяна на цвета освен, че трябва повече боя, трябва и бая разглобяване да падне...
Лесно е да се жертваш за приятел, но е трудно да намериш приятел, за когото да се жертваш!

ентусиаст
Аватар
Кара: Едно М60 и някви М-ки
Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....

Мнение от Is. » 29 Юни 2009, 10:00

Смяната на цвят си е малко или много филм ..... Вътрешни рамки на врати , кош мотор и т.н. .Има доста за разоборудване и нещо като 5 литра боя ....
Иначе за едно цялостно външно пребоядисване на 34-ката отива към 2.3 - 2.6 л в зависимост от покривността на цвета .
Иначе :
BMW.S23,C3 - 373,S23,X03
Даваш тези кодове на който и да е бояджия и той ще ти забърка Рубиншварц мика ;)
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 29 Юни 2009, 20:13

Сашо , цвета е уникален , ако боядисаш автомобила в тоя цвят с новите джанти направо няма да имаш равен :shock:

По въпроса с лаковете , не знам какво ще каже на Стоян бояджията ,но моят ,който последно преди събора боядиса комбито ,както и Митко mikluho ми споменаха за ново поколение лак ,който е толкова устойчив ,че следващо боядисване би изкарало от равновесия майсторите ,които трябва да бодготвят автомобила за боя :shock: Шкурките се пързалят почти безпомощно отгоре :mhihi: :mhihi: :mhihi:

п.с. Моля ви да не се изнервя обстановката излишно :help:
Никой няма да умира тук от завист по на някой друг колата , недейте със силни епитети ,защото така и на мен не ми харесва :confused:
Може да се говори на майтап ,но сме голяма аудитория и всеки тълкува думите по различн начин , аз даже много внимавам какво и как да казвам за да не засегна някого ...
Даже тук е момента да направя забележка на всички ,които ме нарекоха и продължават да пишат и казват ,че съм най-големия фен на Е34 :roll: Тук фенщината не трябва да се степенува според мен ,всички сме фенове ,за това сме редовни и в съветите към закъсалите колеги кой с каквото може и по националните сбирки - кой когато може :yes:

Благодаря :)

Георги Пенчев
Изображение

Следваща

Назад към E34