Мнение за цвят и такива неща...
Модератор: Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Мнение за цвят и такива неща...
Тъй като ми писна да ми се дере колата от ден на ден все повече... Взех едно решение което ще сбъдна най-вероятно към края на тая година... Реших да си пребоядисам колата... Дори си харесах и цвят..Всъщност аз тоя цвят си се влюбих още в момента който го видях на една Е65 индивидюъл в Камор... Въпроса е от къде може да се намери кода или нещо подобно което да се докара до цвета... А той е Ruby Black metallic ...
Ето и снимки да се добие представа за какъв цвят става реч...
http://www.bmwm5.com/articles/Geneva2005/BMW-58.jpg
http://www.bmw.co.uk/AUC/vehicle_images ... 0409_1.jpg
http://www.bmw.com/com/en/newvehicles/3 ... terior.jpg
Та я да чуем малко мнения относно цвета...А аз и дърво и камък ше обърна но ше го докарат тоя цвят...
Ето и снимки да се добие представа за какъв цвят става реч...
http://www.bmwm5.com/articles/Geneva2005/BMW-58.jpg
http://www.bmw.co.uk/AUC/vehicle_images ... 0409_1.jpg
http://www.bmw.com/com/en/newvehicles/3 ... terior.jpg
Та я да чуем малко мнения относно цвета...А аз и дърво и камък ше обърна но ше го докарат тоя цвят...
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- SaSo
- старши ентусиаст
-
Владо написа:аз само това намирам из кодовете ... S23
BMW RUBINSCHWARZ MICA S23 2004 - METALLIC
Мда мисля че това трябва да е цвета...
А по тоя код някой да знае може ли да се поръча някъде а се направи този цвят????
http://www.m5board.com/vbulletin/e60-m5 ... allic.html
Ето го отблизо...
- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
Ако може в Камор да ти отворят капака и да видиш номера на цвета на табелтка на ботуша 

E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Ще питаш бояджията където Стую си прави колата. 100% ще може да ти го направи.
Препоръчвам ти да потърсиш и информация за лакове нанасящи се на автомобили в саудитска арабия
Абе най-добре си поговори с човека. За съжаление всички глезотии струват пари и едно супер добро пребоядисване може и на 5000лв да стигне. Естествено след това Петър Ангелов даже ще умре от завист как ти е станала колата 
Препоръчвам ти да потърсиш и информация за лакове нанасящи се на автомобили в саудитска арабия

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Не зная точно металик ли се води или перла, но моята примерно като е чиста (най-добре мокра) и я огрее слънцето стои направо синя - има някакви сини перлички в черната боя - предполагам такъв ефект гониш, но с рубинени перли - има магазини за бои, където ти правят боята и имаш доста богат избор. Аз питах в един такъв магазин и ми казаха за 100гр 12лв - металик, 14лв - перла, като цветът няма значение. Но определено има значение кой, как и с какъв пистолет ще я пръска, че има и майстори, има и "майстори". Отиди в такъв магазин за бои и ги помоли да ти покажат палитри с цветове - някои магазини имат много богат избор от предварителни цветове като пропорции.
Успех при търсенето!
Успех при търсенето!
- SaSo
- старши ентусиаст
-
Някой знае ли колко боя отива за една кола като Е34...Цялостно пребоядисване... По спомен ми казаха май че е около 1кг. -1.5кг.... Но незнам някой който повече знае...
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Zubcho написа:Ще питаш бояджията където Стую си прави колата. 100% ще може да ти го направи.
Препоръчвам ти да потърсиш и информация за лакове нанасящи се на автомобили в саудитска арабияАбе най-добре си поговори с човека. За съжаление всички глезотии струват пари и едно супер добро пребоядисване може и на 5000лв да стигне. Естествено след това Петър Ангелов даже ще умре от завист как ти е станала колата
Бе Вие ще спретели да споменавате моето име или кола

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Peter Angelov написа:Zubcho написа:...
Бе Вие ще спретели да споменавате моето име или колаЩо си мислите че ме интерисува кой кво прави...
Ти си ни пътеводна светлина как да ни изглеждат колите, без лоши чувства

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Peter Angelov написа:Zubcho написа:Ще питаш бояджията където Стую си прави колата. 100% ще може да ти го направи.
Препоръчвам ти да потърсиш и информация за лакове нанасящи се на автомобили в саудитска арабияАбе най-добре си поговори с човека. За съжаление всички глезотии струват пари и едно супер добро пребоядисване може и на 5000лв да стигне. Естествено след това Петър Ангелов даже ще умре от завист как ти е станала колата
Бе Вие ще спретели да споменавате моето име или колаЩо си мислите че ме интерисува кой кво прави...
Шефе не се обиждай просто се пошегувах, а ти взе, че се притесни нещо. Извинявай ако съм те засегнал.

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- S_h_e_f_a
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34/М50 и М60
- Мечтае да кара: Е34 V12
- Детайли за колата: Ооо много са...
SaSo написа:Някой знае ли колко боя отива за една кола като Е34...Цялостно пребоядисване... По спомен ми казаха май че е около 1кг. -1.5кг.... Но незнам някой който повече знае...
Ако ще сменяваш цвета на колата ще ти трябва доста повече,но това зависи и много с какъв пистолет ще се пръска

Това 1-1.5кг ще ти стигне за препокриване на старата боя

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
SaSo написа:Някой знае ли колко боя отива за една кола като Е34...Цялостно пребоядисване... По спомен ми казаха май че е около 1кг. -1.5кг.... Но незнам някой който повече знае...
Толкова отиде на жена ми за корсата... Вярно, че и с 1 л. може да се пръсне кола, но ако е същия цвят и не я правиш за себе си. Не забравяй, че цвета ти е различен от оригиналния и ще трябва да се пръскат и фалцовете, вратите от всякъде и т.н. Вземи си поне 2 кг. да ти е мирна главата. Още повече, все някога ще ти се наложи някоя корекция, така че ще е добре да си имаш, защото трудно уцелват цветовете напълно. Аз винаги си правя поне 0,5 кг. повече от колкото максимално ще трябва.
Здравейте
Миналата седмица боядисах моята, стана супер, даже ще пусна снимки скоро и мога да кажа, че при мен заминаха 2 литра. Като цвета си остана същия. За смяна на цвета освен, че трябва повече боя, трябва и бая разглобяване да падне...
Лесно е да се жертваш за приятел, но е трудно да намериш приятел, за когото да се жертваш!
- Is.
- ентусиаст
-
- Кара: Едно М60 и някви М-ки
- Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....
Смяната на цвят си е малко или много филм ..... Вътрешни рамки на врати , кош мотор и т.н. .Има доста за разоборудване и нещо като 5 литра боя ....
Иначе за едно цялостно външно пребоядисване на 34-ката отива към 2.3 - 2.6 л в зависимост от покривността на цвета .
Иначе :
BMW.S23,C3 - 373,S23,X03
Даваш тези кодове на който и да е бояджия и той ще ти забърка Рубиншварц мика
Иначе за едно цялостно външно пребоядисване на 34-ката отива към 2.3 - 2.6 л в зависимост от покривността на цвета .
Иначе :
BMW.S23,C3 - 373,S23,X03
Даваш тези кодове на който и да е бояджия и той ще ти забърка Рубиншварц мика

Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Сашо , цвета е уникален , ако боядисаш автомобила в тоя цвят с новите джанти направо няма да имаш равен
По въпроса с лаковете , не знам какво ще каже на Стоян бояджията ,но моят ,който последно преди събора боядиса комбито ,както и Митко mikluho ми споменаха за ново поколение лак ,който е толкова устойчив ,че следващо боядисване би изкарало от равновесия майсторите ,които трябва да бодготвят автомобила за боя
Шкурките се пързалят почти безпомощно отгоре
п.с. Моля ви да не се изнервя обстановката излишно
Никой няма да умира тук от завист по на някой друг колата , недейте със силни епитети ,защото така и на мен не ми харесва
Може да се говори на майтап ,но сме голяма аудитория и всеки тълкува думите по различн начин , аз даже много внимавам какво и как да казвам за да не засегна някого ...
Даже тук е момента да направя забележка на всички ,които ме нарекоха и продължават да пишат и казват ,че съм най-големия фен на Е34
Тук фенщината не трябва да се степенува според мен ,всички сме фенове ,за това сме редовни и в съветите към закъсалите колеги кой с каквото може и по националните сбирки - кой когато може
Благодаря
Георги Пенчев

По въпроса с лаковете , не знам какво ще каже на Стоян бояджията ,но моят ,който последно преди събора боядиса комбито ,както и Митко mikluho ми споменаха за ново поколение лак ,който е толкова устойчив ,че следващо боядисване би изкарало от равновесия майсторите ,които трябва да бодготвят автомобила за боя

п.с. Моля ви да не се изнервя обстановката излишно

Никой няма да умира тук от завист по на някой друг колата , недейте със силни епитети ,защото така и на мен не ми харесва

Може да се говори на майтап ,но сме голяма аудитория и всеки тълкува думите по различн начин , аз даже много внимавам какво и как да казвам за да не засегна някого ...
Даже тук е момента да направя забележка на всички ,които ме нарекоха и продължават да пишат и казват ,че съм най-големия фен на Е34

Благодаря

Георги Пенчев
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2