Топъл старт тдс-проблем
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- sebulba1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 325tds touring,e46 328ci...
- Мечтае да кара: МИГ–29
- Детайли за колата: И двете с чип...
Топъл старт тдс-проблем
Здравейте колеги.Пускам темата си в този раздел на форума,защото тук са специалистите на тдс-а
.Имам проблем с паленето при загрял мотор.Смених веригите,зъбните колела и вси4ки обтегачи.Частите са от Дару кар. Колата ми пали без проблем,но с повечко аванс,но компа го записва като грешка и в сервиза ги е страх да не започне да влиза в авариен режим.Като се направи точно центровката,няма палене.От какво може да е тази аномалия.Колата е с чип,ако това има значение. Мисля да сменя елемента на помпата,но първо да чуя вашето компетентно мнение.Благодаря предварително.

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
проблема е износен елемент на гнп ,няма да е на малко километри,вьрни центровката на гнп,в стандартно положение грубо казано насредата загреи я хубаво изчакаи време и полеи обилно гнп с повечко студена вода,ако запали от раз елемента (секция високо налягане )е гранично износен,това в смисьл ако всичко по колата е изрядно и центровката е направена както трябва
- ///MILEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX
- sebulba1
- кандидат ентусиаст
-
Ами,как да кажа...Значи аванса сега ми е 7,5 (не знам какви единици,може би градуси),но на монитора в "нн " сервиза,на Гара искър ми показаха на монитора,че влиза в червена зона,а трябвало да е зелено на екрана.Като ми направят аванса на 9,всичко е о.к. но колата го записвала като грешка(не знам къде) Иначе колата си работи идеално,не е по шумна и не работи по остро.Просто не влиза в тези нормални параметри,а също така и не забива.Само тази грешка...Дюзите не са пипани.Минал съм 100 000 км,без проблеми.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Топъл старт тдс-проблем
sebulba1 написа:Здравейте колеги.Пускам темата си в този раздел на форума,защото тук са специалистите на тдс-а.Имам проблем с паленето при загрял мотор.Смених веригите,зъбните колела и вси4ки обтегачи.Частите са от Дару кар. Колата ми пали без проблем,но с повечко аванс,но компа го записва като грешка и в сервиза ги е страх да не започне да влиза в авариен режим.Като се направи точно центровката,няма палене.От какво може да е тази аномалия.Колата е с чип,ако това има значение. Мисля да сменя елемента на помпата,но първо да чуя вашето компетентно мнение.Благодаря предварително.
Не е нужно да си даваш парите за нова хидравлична глава-най-вероятно и няма нищо.
Чипа при този двигател променя само количеството на подаваното гориво, но не и ъгъла на впръскване.
Няма начин двигателя да влезе в авариен режим-всички tds-си на които разтягането на веригите е компенсирано с увеличаване на аванса биха влезли в този режим,а след като тази компенсация е предвидена от BMW няма как да се стигне до режима ,който са ти описали и който и те сигурно не знаят какво представлява.Сигурно нещата опират до това да ти вземат още пари,така ,че радвай се на колата си колега.

- sebulba1
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ви много за отзивите.Супер сте. Сега чакам да ми се обадят та да ми дадът малко аванс на гнп-то и дано всичко се оправи.Още веднъж едно голямо благодаря...
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
sebulba1 написа:Благодаря ви много за отзивите.Супер сте. Сега чакам да ми се обадят та да ми дадът малко аванс на гнп-то и дано всичко се оправи.Още веднъж едно голямо благодаря...
Нека да ти дадат нужният аванс за да пали добре топла и студена,нека ти нагласят плочката на 5mlmol-а за да се радваш на страхотно ускорение и газ до дупка.

- sebulba1
- кандидат ентусиаст
-
На мен плочката сега ми е на 4... и колата върви повече от добре,само това палене... А и не ми е ясно от къде идва тази аномалия в аванса,като всичко е ново по ангренажа.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
sebulba1 написа:На мен плочката сега ми е на 4... и колата върви повече от добре,само това палене... А и не ми е ясно от къде идва тази аномалия в аванса,като всичко е ново по ангренажа.
4 е супер

Може уреда да им е повреден, софтуера пиратски и да не работи както трябва или да ти показват мултипликационен филм вместо верни данни,за да сменят още нещо-недей да го мислиш,следващите 200К.

- sebulba1
- кандидат ентусиаст
-
11 мнения
• Страница 1 от 1