525 tds като 4или малко мн пу6и за кво ли може да е?
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BMWm5
-
-
- Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
- Мечтае да кара: м6
525 tds като 4или малко мн пу6и за кво ли може да е?
здр гколеги..
Наложи ми се да отида до морето малко с комбито оба4е от Пловдив до бургас и обратно ми глътка кам 60 70 литра..
карал сум я 130 наи много на магистралата и 90 100 по второстепенните пъти6та не съм я цеткал тук таме и климатика да съм пускал и смятам 4е тоя разход е малко бая... по баирите като 4или няма мо6тност и пу6и стра6но много нафта сложих от лукоил.. може да са ме метнали с някво менте но не знам...
по колата е правена системата с дирекните вакуми до турбото и помпата е базикана малко но си4ко това е правено преди година и разхода грацко не би се е дигал пове4е от 8 9 на градско каране на цетка не пове4е от 11 извън града съм я сваляи и до 6
възду6ния филтър не е сменян от както колата е при мен вероятно ли е тои да е проблема ?? погледах го не е мн мръсен има пропоскливост ... другото което аз се самнявам но не съм сигорен дали ако някои от вакумите се е нахакал с масло няма да има съ6тия дерт?И ако има не6то какво да гледам?
Наложи ми се да отида до морето малко с комбито оба4е от Пловдив до бургас и обратно ми глътка кам 60 70 литра..
карал сум я 130 наи много на магистралата и 90 100 по второстепенните пъти6та не съм я цеткал тук таме и климатика да съм пускал и смятам 4е тоя разход е малко бая... по баирите като 4или няма мо6тност и пу6и стра6но много нафта сложих от лукоил.. може да са ме метнали с някво менте но не знам...
по колата е правена системата с дирекните вакуми до турбото и помпата е базикана малко но си4ко това е правено преди година и разхода грацко не би се е дигал пове4е от 8 9 на градско каране на цетка не пове4е от 11 извън града съм я сваляи и до 6
възду6ния филтър не е сменян от както колата е при мен вероятно ли е тои да е проблема ?? погледах го не е мн мръсен има пропоскливост ... другото което аз се самнявам но не съм сигорен дали ако някои от вакумите се е нахакал с масло няма да има съ6тия дерт?И ако има не6то какво да гледам?
Последна промяна BMWm5 на 30 Юни 2009, 21:31, променена общо 1 път
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Аз лично спрах да зареждам от Лук оил - подгрявам и после въртя на стартер 20 секунди, накрая казва "бам" и отзад излиза един черен облак дим.
Май е доста разхода
Май е доста разхода

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Колега Пловдив - Бургас- Пловдив са над 700 км ...т.е грубо 10 на 100... И в Бургас като си покарал поне 50 км . Всичко е наред според мен . И климатика включен ...А и ти казваш 60-70 което е много неточно .
Имам един приятел и той така кара. От както е взел колата , никакви филтри не е сменял . А Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО преди да търсиш други причини.
[/list]Венци с нафта от Лукойл зареждам вече 5-6 години на 3 тдс -а ...Проблем не съм имал .
Имам един приятел и той така кара. От както е взел колата , никакви филтри не е сменял . А Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО преди да търсиш други причини.
[/list]Венци с нафта от Лукойл зареждам вече 5-6 години на 3 тдс -а ...Проблем не съм имал .
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
Голям разход според мен.
Хасково -Стара Загора-Казанлък-Шипка през Бузлуджа-Габрово-Узана и обратно 346км с 40лв дизел-50% от пътя е на автопилот.Климата в продължение на 80км работеше на 24 С. Макс скорост беше 120км.ч.Ай сега смятайте
Ако некой не верва имам едни свободни 500лв-да ги заложим -Нафтата бе от Еко.
Хасково -Стара Загора-Казанлък-Шипка през Бузлуджа-Габрово-Узана и обратно 346км с 40лв дизел-50% от пътя е на автопилот.Климата в продължение на 80км работеше на 24 С. Макс скорост беше 120км.ч.Ай сега смятайте

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
7 на 100 е екстра . Но колегата не го е засичал точно и с този запушен филтър , ще дърпа повече нафта май ..bmwfena написа:Голям разход според мен.
Хасково -Стара Загора-Казанлък-Шипка през Бузлуджа-Габрово-Узана и обратно 346км с 40лв дизел-50% от пътя е на автопилот.Климата в продължение на 80км работеше на 24 С. Макс скорост беше 120км.ч.Ай сега смятайте![]()
При мен за повече от 50 000 км борда показва 8,5 - 8,6 . И е толкова .Пълен -пълен .
- bmwfena
- БМВманиачения
-
21л -346км-мисля че е под 7.А и тия балкани-2ра 3 та.Мисля че колата ми е изправна и автопилота-от него имам мин литър надолуklintan66 написа:7 на 100 е екстра . Но колегата не го е засичал точно и с този запушен филтър , ще дърпа повече нафта май ..bmwfena написа:Голям разход според мен.
Хасково -Стара Загора-Казанлък-Шипка през Бузлуджа-Габрово-Узана и обратно 346км с 40лв дизел-50% от пътя е на автопилот.Климата в продължение на 80км работеше на 24 С. Макс скорост беше 120км.ч.Ай сега смятайте![]()
При мен за повече от 50 000 км борда показва 8,5 - 8,6 . И е толкова .Пълен -пълен .

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65

Това в кръга на шегата разбира се...
Поздрави,
Д

- BMWm5
-
-
като свалих възду6ния филтър се хванах за главата
снимал съм го но няма да ви го показвам за6тото 6те се побъркате
толкова бе6е задръстен 4е централно се бе6е згънал от зор и на 1 или 2 места се бе6е скъсал.. явно ба6та ми я настъпва пове4е от мен 6тото по принцип тои я кара наи много
сефте виждам такъв филтър поне на едно 30 40 хиляди километра е малко съм го пресро4ил с 3 4 смяни на масло... даже ве4е смятам 4е ми е изгорила супер малко на тоя зор

- BMWm5
-
-
bmwfena написа:21л -346км-мисля че е под 7.А и тия балкани-2ра 3 та.Мисля че колата ми е изправна и автопилота-от него имам мин литър надолуklintan66 написа:7 на 100 е екстра . Но колегата не го е засичал точно и с този запушен филтър , ще дърпа повече нафта май ..bmwfena написа:Голям разход според мен.
фен4е.. кво стана ве маина

- Иван Стоянов
- младши ентусиаст
-
Можеби малко с около 1л. ми се вижда повечко но това са неточни смятаници а и зависи кой как кара.Така че всичко според мен си супер“
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Добре е изгорила с този филтър. Моята извън града праска около 10/100
Ама то при мен е друг случая 

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- bmwfena
- БМВманиачения
-
Кризаааа майна-ибало си векоBMWm5 написа:bmwfena написа:21л -346км-мисля че е под 7.А и тия балкани-2ра 3 та.Мисля че колата ми е изправна и автопилота-от него имам мин литър надолуklintan66 написа:7 на 100 е екстра . Но колегата не го е засичал точно и с този запушен филтър , ще дърпа повече нафта май ..bmwfena написа:Голям разход според мен.
фен4е.. кво стана ве маинааз вървях и се кълнях 4е няма си сложа гас на бмв-то а ти върве6е и разправя6е 4е тдса е наи глупавата нафтова пе4ка... кво стана ти си зе тдс а аз си сложих гас на м40-ката
ми мани 4е и 316-ката огазих

- BMWm5
-
-
ся като 4или зе да пу6и и то бая
върви като луда оба4е как пу6и.. нафти4ката е от омв може да са ме метнали ама.. ме съмнява кво да гледам? имам съмнение в гнп-то дали не е поизбягало малко на зад... или пак помпата да и е даден много аванс 6тото е на краино полужение а веригата е 4итава на пръв поглед

- BMWm5
-
-
BMWm5 написа:ся като 4или зе да пу6и и то баявърви като луда оба4е как пу6и.. нафти4ката е от омв може да са ме метнали ама.. ме съмнява кво да гледам? имам съмнение в гнп-то дали не е поизбягало малко на зад... или пак помпата да и е даден много аванс 6тото е на краино полужение а веригата е 4итава на пръв поглед

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2