Хора ПОМАГАЙТЕ (TDS не пали топъл)
Модератор: Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Maxijaz
- Потребител
-
- Кара: Volvo V70 2,5 tdi
- Мечтае да кара: Ново Volvo
Хора ПОМАГАЙТЕ (TDS не пали топъл)
Колата е 525 тдс 93г Не иска да запали при загряло положение ,на студено пали от раз,сменихме акомулатора но не е от него .Сякакви съвети и мнения са полезни .
- dancenation
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 324TD '88
- Мечтае да кара: Custom made e30 with шукариии батко
- Детайли за колата: E30 1987 10'th october grey mettalic 203/7 4 door Diesel 324 td (turbo-diesel)Mechanical Fuel Pump,Xenon lights,
Има много теми изписани по тази тема,ако се поразровиш из форума (позлвай търсачкатаЩ ще намериш отговори на проблема.Успех
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Хора ПОМАГАЙТЕ
Maxijaz написа:Колата е 525 тдс 93г Не иска да запали при загряло положение ,на студено пали от раз,сменихме акомулатора но не е от него .Сякакви съвети и мнения са полезни .
Разтегнати вериги.Ако двигателя работи твърдо и чука може да си сигурен.За да си напълно сигурен виж темата за регулиране на помпата и провери дали помпата е завъртяна максимално към двигателя-ако под шпилката ,която влиза в бъбрековидният отвор на помпата ,където се закрепва към двигателя,няма разстояние от долу,вероятноста за смяна на вериги е голяма.Може да видиш и дали веригата има луфт -през отвора за наливане на масло,при 3-4 различни положения на веригата.
За смяна около 300лв. за труд и в най-икономичният вариант толкова за части,в по-лошият вариант 650лв.

- Maxijaz
- Потребител
-
Значи принципно ползвах търсачката преди да пиша,но не намерих каквото ми трябва.Както и да е намерих в тема ОТ А до Я
4. НАЙ-РАЗПРОСТРАНЕНИ НЕИЗПРАВНОСТИ И НАЙ-ВЪЗМОЖНИТЕ ПРИЧИНИ ЗА ТЯХ:
4.1 Не пали топла – разтегната ангренажна верига.
Това ли ще да е или е по сложен проблема нещо датчици електроника ???И смяна ли се налага или може да се натегне.
Това ли ще да е или е по сложен проблема нещо датчици електроника ???И смяна ли се налага или може да се натегне.
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Maxijaz написа:Значи принципно ползвах търсачката преди да пиша,но не намерих каквото ми трябва.Както и да е намерих в тема ОТ А до Я
аз залагам на ГНП-то

- Maxijaz
- Потребител
-
zvetiko Благодаря за отговора ще му покажа на съседа какво си писал и утре като отиде в сервиза да е малко на ясно по темата.Мерси отново ако някой иска да сподели още нещо Супер ако не си получих отговора.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
stambo_81dg написа:Maxijaz написа:Значи принципно ползвах търсачката преди да пиша,но не намерих каквото ми трябва.Както и да е намерих в тема ОТ А до Я
аз залагам на ГНП-то
Ти нали имаш две три помпи и все гледаш да ги пробуташ на някой

stambo_81dg написа:Maxijaz написа:Значи принципно ползвах търсачката преди да пиша,но не намерих каквото ми трябва.Както и да е намерих в тема ОТ А до Я
аз залагам на ГНП-то
Бате,не залагай толкова,че ако вземе да сложи едно мостче на релето за подгряване на свещите току виж запалила и тога ще се окажат други проблеми.Не стряскайте човека толкова,нека отиде първо на диагностика-(за предпочитане пред гадаене).
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Maxijaz написа:zvetiko Благодаря за отговора ще му покажа на съседа какво си писал и утре като отиде в сервиза да е малко на ясно по темата.Мерси отново ако някой иска да сподели още нещо Супер ако не си получих отговора.
Ако има възможност помпата още да се върти към двигателя,нека го направят в сервиза и най-вероятно проблема ще се реши.

На диагностика ще му вземат 40лв. и ще видят дали може да се даде още аванс-това ,което му казвам как да провери без пари.

Последна промяна zvetiko на 19 Юни 2009, 20:21, променена общо 1 път
- Maxijaz
- Потребител
-
zvetiko написа:Maxijaz написа:zvetiko Благодаря за отговора ще му покажа на съседа какво си писал и утре като отиде в сервиза да е малко на ясно по темата.Мерси отново ако някой иска да сподели още нещо Супер ако не си получих отговора.
Ако има възможност помпата още да се върти към двигателя,нека го направят в сервиза и най-вероятно проблема ще се реши.
На диагностика ще му вземат 40лв. и ще видят дали може да се даде още аванс-това ,което му казвам как да провери без пари.
Прав си!
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
zvetiko написа:stambo_81dg написа:Maxijaz написа:Значи принципно ползвах търсачката преди да пиша,но не намерих каквото ми трябва.Както и да е намерих в тема ОТ А до Я
аз залагам на ГНП-то
Ти нали имаш две три помпи и все гледаш да ги пробуташ на някой :
знеш ли колко ме ебе, просто си казвам мнението нито имам помпи за пробутване нито ми се занимава

при 524тд като се появи този проблем да не му се разтяга ремъка

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
stambo_81dg написа:zvetiko написа:stambo_81dg написа:Maxijaz написа:Значи принципно ползвах търсачката преди да пиша,но не намерих каквото ми трябва.Както и да е намерих в тема ОТ А до Я
аз залагам на ГНП-то
Ти нали имаш две три помпи и все гледаш да ги пробуташ на някой :
знеш ли колко ме ебе, просто си казвам мнението нито имам помпи за пробутване нито ми се занимавапросто съм си блъскал главата
и да питам като залагате на разтегната верига
при 524тд като се появи този проблем да не му се разтяга ремъка![]()
![]()
![]()
Е,ти от майтап не разбираш-извинявай ако съм те засегнал.

А това ,че при 524тд не може да се разтегне ремъка и от там да бяга топлият старт,не означава ,че при 525tds не може да се разтегне веригата и от това да не пали колата топла

- Kaloyan78
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36
- Мечтае да кара: BMW E65
- Детайли за колата: www.izgodnite.com
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com
Баща ми имаше същия проблем с джипа(Range Rover '00 2.5TDS). Та го вкарваха в някакви филми и глупости, накрая аз му казах, че е от стартера. Познайте какво - оказах се прав. Даде да видят стартера(в Плевен има един много добър сервиз, ама забравих как се казва - на Дружба е) и за 60 лева джипа пали ПЕРФЕКТНО, колкото и странно да звучи.
Пич - ако стартерът ти върти бавно, то почти 100% е от него.
Пич - ако стартерът ти върти бавно, то почти 100% е от него.
- Pesho_1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 34 TDS '94 Е 46 320 Д
- Мечтае да кара: M5
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2