Предно Стъкло (е34)
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- borislav.georgiev.1990
- кандидат ентусиаст
-
Предно Стъкло (е34)
колеги след няколко дни мисля да хода да си регистрирам колата в КАТ София обаче имам един проблем предното ми скъкло е пукнато от дясната страна при чистачката и леко нагоре ,дали на техническия преглед в кат ше ми направят проблем за него и ако е така кажете къде да го залепя или направо, къде да го сменя ако трябва?
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Колега ето ти една темичка за предни стъкла: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... sc&start=0
Аз лично съм сменял стъкло, смених си го в Кобра, можеш и в къщи да ги повикаш, а за лепене не те съветвам или поне аз не бих лепил челно стъкло
Аз лично съм сменял стъкло, смених си го в Кобра, можеш и в къщи да ги повикаш, а за лепене не те съветвам или поне аз не бих лепил челно стъкло
- borislav.georgiev.1990
- кандидат ентусиаст
-
а
колега то моито не тече не духа вятър и няма проблеми обаче се питам дали като отина на тех. преглед в КАТ София ше ми правят проблеми че е леко пукнато?
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Нямам представа колега, но щом като един приятел го връщаха за калпави гуми, и трябва да имаш аптечки, триъгалници и др. може и да ти направят проблем за джама
- borislav.georgiev.1990
- кандидат ентусиаст
-
а
ами аз съм се ориентирла са да го сменям при тия "кобра" доста колеги се оплакват има и някои които се хвалят че са свършили много -добра работа аз мисля да си седа през цялото време до колата за да гледам какво правят и да няма драскотини по къпака и парченца стъкла по седалките и таблото.
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
ППЗДП:
Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:
...
т.6. по рамата, кабината, каросерията и допълнителното оборудване:
...
в) има счупени или повредени външни стъкла или стъкла, които не отговарят на съответните изисквания на стандартизационните документи;
...
Чл. 11.
(2) В останалите случаи на възникване на техническа неизправност по време на движение, когато отстраняването на неизправността на място е невъзможно, на водача се разрешава да придвижи на собствен ход моторното превозно средство или да тегли ремаркето до гараж или сервиз. В този случай придвижването може да се осъществи само ако водачът е осигурил необходимата безопасност на движението.
----------------------
и на друго място намерих: чл.179, т.4 от ЗДП - МПС-то се спира от движение и глобата е от 50 до 150 лв
С други думи сменяй, защото може да ти излезе 150+150+45 лв (акт + ново стъкло + нов преглед)
Успех и поздрави,
Д
Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:
...
т.6. по рамата, кабината, каросерията и допълнителното оборудване:
...
в) има счупени или повредени външни стъкла или стъкла, които не отговарят на съответните изисквания на стандартизационните документи;
...
Чл. 11.
(2) В останалите случаи на възникване на техническа неизправност по време на движение, когато отстраняването на неизправността на място е невъзможно, на водача се разрешава да придвижи на собствен ход моторното превозно средство или да тегли ремаркето до гараж или сервиз. В този случай придвижването може да се осъществи само ако водачът е осигурил необходимата безопасност на движението.
----------------------
и на друго място намерих: чл.179, т.4 от ЗДП - МПС-то се спира от движение и глобата е от 50 до 150 лв
С други думи сменяй, защото може да ти излезе 150+150+45 лв (акт + ново стъкло + нов преглед)
Успех и поздрави,
Д

- borislav.georgiev.1990
- кандидат ентусиаст
-
здр
много ви благодаря колеги
10 мнения
• Страница 1 от 1