Въпрос относно ГНП -Е34
Модератор: Технически модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Въпрос относно ГНП -Е34
Колеги,въпросът ми е може би баналенрно се състои в това.Карам Е-34 525тдср и дойде неизбежният момент с плочката на ГНП-то,та въпросът ми е следният.Само с нова ли се сменя,колко пари е горе доло.Колата е 95год. автоматик-само от автоматик ли трябва да е плочката или става и от ръчна кутия номерът и е995.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Нова се намира за около 800-1000.Втора ръка е доста по-евтино-може да ти се наложи да купиш и цяла помпа за 200-300лв. но в тоя случай взимаш часта , с уговорката ,че тестваш и ако не работи връщаш.Няма значение каква е скоростната кутия.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
VIS-2 написа:ОК,аз намерих същата помпа с повредена плочка,пращах я на Монтана при Дани ,ремонтира я каэва-Огън.Да ама като я сложим на колата светва авариен режим на кутиятя и няма палене.Та моя майстор се е консултирал с колеги и са му казали че трябва да е единствено и само от автомат
Ти не знаеш ли ,че дани е мръсна дума, беше изял банана около Нова година и имаше големи разправии с него-ремонтирал плочката с флекс и някакви тайнствени заклинания

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
VIS-2 написа:Хубаво ,но аз казвам какви симптоми има колата,и в сервиза се шашардисаха,но е така.Махаме старата глава на помпата,слагаме другата и светва звездичката за авариен режим и няма палене.Слагаме след това старата глава с плочката и колата пак си пали-макар и да работи като трактор.
Беше ми писал един колега,който живее в Испания, със същият проблем-DDE отказва да разпознае новата глава,слагат DDE от колата от която е плочката и нещата замират.

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
да не ви се меся в темата ама аз пратих една плочка на мои клиент в Монтана и тьи ми потьнаха 150 левчета,че се обаждам за рекламация и следпоне 20 мин.разговор ми дадоха друг номер на човека дето я е правил и там 20 мин.разговор и приказки и глуости .предложих да им я пратя пак за проверка да не са допусна ли грешка ама ядец нещат.живи и здрави да са тия пичове в Монтана ,практиката пак е ново в Бош или 2-ра рька от морга па дано бачка.zvetiko написа:VIS-2 написа:ОК,аз намерих същата помпа с повредена плочка,пращах я на Монтана при Дани ,ремонтира я каэва-Огън.Да ама като я сложим на колата светва авариен режим на кутиятя и няма палене.Та моя майстор се е консултирал с колеги и са му казали че трябва да е единствено и само от автомат
Ти не знаеш ли ,че дани е мръсна дума, беше изял банана около Нова година и имаше големи разправии с него-ремонтирал плочката с флекс и някакви тайнствени заклинанияПлочката няма нищо общо със скоростната кутия.
- ///MILEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Плочката съвсем схематично , като изпълнителен механизъм представлява една ос с асиметрична издатина ,която при въртенето си бута напред и назад един пръстен,който отпушва и запушва отвор ,през който изтича горивото.Въртенето на тази ос се командва от DDE-там е програмирано различното командване за автоматична и механична кутия.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Въпросният колега , получи БАН около нова година , пише ли отново ,но под друг ник нейм във форума ?
Георги Пенчев
Георги Пенчев
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
стьпковото вьртящо устроиство мести регулиращия шибьр ,всьщност това е подаването на гас,разлика няма но при помпите Р-515или ..994,при ..993 и 995 на и само на е-34 плочката за автоматична трансмисия има допьлнителна подготовка за по висока порция.при новите гнп-та разликата се компенсира само софтуерно,т.е от ДДЕzvetiko написа:Плочката съвсем схематично , като изпълнителен механизъм представлява една ос с асиметрична издатина ,която при въртенето си бута напред и назад един пръстен,който отпушва и запушва отвор ,през който изтича горивото.Въртенето на тази ос се командва от DDE-там е програмирано различното командване за автоматична и механична кутия.
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Ето затова се ядосвах толкова много преди, защото такива мушмороци оплескват името на цял град.... Аз вече несмея да напиша, че съм от Монтана.... постоянно някой се жалва от "Дани от Монтана". Незнам какво да кажа..... извинявам се за офтопика. Най много ме е яд, че този човек успява да "прилъже" хората да му пращат и пари... и то по 150 лева за нещо, което ми звучи като "човека каза ще видим и се качи на влака...".
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
predel написа:Ето затова се ядосвах толкова много преди, защото такива мушмороци оплескват името на цял град.... Аз вече несмея да напиша, че съм от Монтана.... постоянно някой се жалва от "Дани от Монтана". Незнам какво да кажа..... извинявам се за офтопика. Най много ме е яд, че този човек успява да "прилъже" хората да му пращат и пари... и то по 150 лева за нещо, което ми звучи като "човека каза ще видим и се качи на влака...".
Затова , моля препатилите от него да напишат всичко по правилата в тази тема

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=31221
Георги Пенчев
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
presko79 написа:стьпковото вьртящо устроиство мести регулиращия шибьр ,всьщност това е подаването на гас,разлика няма но при помпите Р-515или ..994,при ..993 и 995 на и само на е-34 плочката за автоматична трансмисия има допьлнителна подготовка за по висока порция.при новите гнп-та разликата се компенсира само софтуерно,т.е от ДДЕzvetiko написа:Плочката съвсем схематично , като изпълнителен механизъм представлява една ос с асиметрична издатина ,която при въртенето си бута напред и назад един пръстен,който отпушва и запушва отвор ,през който изтича горивото.Въртенето на тази ос се командва от DDE-там е програмирано различното командване за автоматична и механична кутия.
Колега, благодаря ти за инфото.

36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3