колеги! помощ! (странен звук на студен двигател)

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

колеги! помощ! (странен звук на студен двигател)

Мнение от sivkotarak » 11 Юни 2009, 22:34

когато завъртя ключа и запаля колата на студен двигател се чува звук като от канализация в мазе само че по силен. наскоро ми смениха съединителя и ме притеснява да не са направили някакъв гаф :help: иначе колата си работи перфектно никакви проблеми няма само тоя притеснителен звук,който между другото не е постоянен ту прекъсне ту пак почне... не се вижда нещо да опира в перката или в ремъците... а когато загрее тоя звук намалява ама пак като се заслуша човек се чува... не знам за кво става въпрос и пиша овреме!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 11 Юни 2009, 22:55

Имаш ли климатик?
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 11 Юни 2009, 22:56

Никой не може да ти помогне така. Най-малкото трябва да се чуе/види за какво става въпрос. От къде идва самия звук? От къде се чува?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 12 Юни 2009, 22:34

Ако е точно като вода в канализационна тръба - да знаеш , че това ти е налягането/водата в раширителното казанче и капачката му.
Говоря ако шума ти идва изотзад таблото :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd e46
Мечтае да кара: 645i cabrio

Мнение от Azereus » 13 Юни 2009, 0:39

аз като карах тдс-а като я гасях, все едно някой е пуснал водата в тоалетната :D няма страшно!
В ръка чаша държеше, чашата пълна и равна с люта бяла ракия и още върла магия! :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 13 Юни 2009, 0:42

според мен не ви е добре обезвъздушен малкия кръг.
Аз до скоро като форсирам мотора, и се чуваше бълбукане в малкото радиаторче, но с няколко форсирания се изчисти през казанчето :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 325 тдс
Мечтае да кара: настрани
Детайли за колата: Само шпер.

Мнение от mitio ochite » 13 Юни 2009, 1:54

Колега,мисля че ти е заминало виското.На тдската ми се чуваваше тоя шум от него.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sivkotarak » 13 Юни 2009, 18:24

коелги със закъснение пиша първо колата ми не е тдс ами е вануса,има климатик и днес ходих да я слушат майсторите и ми казаха че или е климатика (звука се чува отпред на двигателя), или е една или повече от рейките на ремъците... ще я занеса в понеделник да я отворят пак :confused: иначе колегата се бъзика за тва с кенефа, ама не знам може и нещо друго да е но май май само с питане и описване няма как да стане което е честно казано един от основните проблеми на форума.
А и да тва с форсирането го пробвах и въпреки че направих една наточена фиат брава за смях шума си продължава... друг вариант е и водната помпа или климатика да правят проблем ама пак трябва да се отвори... ше пиша кви са резултатите и като пари и като проблеми след понеделник благодаря на всички за отговорите :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd e46
Мечтае да кара: 645i cabrio

Мнение от Azereus » 14 Юни 2009, 22:59

Виското е!!! :)
В ръка чаша държеше, чашата пълна и равна с люта бяла ракия и още върла магия! :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sivkotarak » 16 Юни 2009, 23:50

колеги 230 лева беше смяната на всички ролки на ремъка плюс нов ремък оказа се че климатика ми е блокирал и от там неприятния звук и сега съм без ремък за климата... докато не дам 500 кинта за втора употреба клима заедно с зареждане на фреон и сичкото му там работа.. питах и казаха че ще е около 500. Въпроса ми сега е кво е тва виско и за кво служи че нещо колегата ме вкара в друг филм... а и един майстор от новите в сервиза ме пита сменяни ли са бобини аз дигнах рамене и той каза че тва било много често при такива баварци... айде обяснете кво значи тва са и дайте некви съвети моля ви :help: :help: :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 17 Юни 2009, 0:03

аз също преди време когато палех колата се чуваше някво странно стичане на вода от зад таблото и то много яко сякаш под голямо налягане е струята ;) но да чукна на дърво след извесно време това спря ;) колата е е34 с М50Б20 94 набор с клима анлаге ако е от значение;)явно е както казва Венци от разширителното казанче и мисля е нещо нормално
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34/М50 и М60
Мечтае да кара: Е34 V12
Детайли за колата: Ооо много са...

Мнение от S_h_e_f_a » 17 Юни 2009, 2:22

Колега за 230лв ролки и ремак се зимат от Дару,дано не си се пребал да ги вземеш от другаде на тази цена.
Щом е спрял шума след свалянето на ремака на климата,значи проблема е в него ;) Караи си така докато сабереш пара да го оправиш и недей се вживява от приказките на майсторите ;)
ИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 17 Юни 2009, 8:38

sivkotarak написа: Въпроса ми сега е кво е тва виско и за кво служи че нещо колегата ме вкара в друг филм... а и един майстор от новите в сервиза ме пита сменяни ли са бобини аз дигнах рамене и той каза че тва било много често при такива баварци... айде обяснете кво значи тва са и дайте некви съвети моля ви :help: :help: :help:

Не се вкарвай в никакъв филм с никакво виско. Колата загрява ли ти? Ако не, не пипай нищо. И нещо не разбрах-двигатела ли не ти работи добре, че вече те съветват да сменяш и бобините... ? Не знам с какви "майстори" се разправяш, но по-добре ги зарежи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sivkotarak » 20 Юни 2009, 1:44

колега не са ми казали че ТРЯБВА да ги сменя а дали често ги сменям :dunno: а аз се вкарвам в филм защото колата ми придобива все по-гърлен и по-гърлен такъв звук преди на втора ми върти задни гуми на високи обороти сега на първа не ще....??? знам ли искам колата ми да си върви както преди затова се чудя...ако имате идеи някъкви - слушам ви :confused: :confused: :confused:

ПП от майсторите съм много доволен колеги всичко което ми дават е с по две до три години гаранция - аз до толкова им имам доверие на тея хора и до сега нямам абсолтно никакви забележки от работата им. Задавам въпрос - не се оплаквам от майстори ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sivkotarak » 20 Юни 2009, 1:58

до колегата - не знам за цените в дару, но някак си ми се струва подобаващо 230 за всички ролки и някои дреболийки + труд имайки пред вид че само да ти проверят колата в дару струва между 30 и 60 лева в зависимост от това каква проверка :!: :?: :!: :?: искаш.... тук става въпрос за части от германия с които дару ги зареждат и за това не се оплаквам от цените. Казвам само че ги знам и офертите за 120 лева смяна на ролки ремъци и всичко но за да ми е спокойно предпочитам от там. Вече всеки сам преценява какви резервни части да си слага в колата.

Назад към E34