чиптунин за М30?
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
чиптунин за М30?
Чета насам натам, гледам интересувам се, и много хора споделят добри отзиви за чиптунинга и то по отношение на разхода най-вече. Така че въпроса ми е има ли смисъл да се направи такава интервенция за М30, дали ще си заслужава, и дали ще падне разхода.
Също искам да попитам има ли значение какви са дюзите които ще са по сполучливи за по икономичен вариант, защото имам два комплекта които са от различни М30-ки през годините, едните работят по богато, другите по бедно, като това си има осезаема разлика.
Също искам да попитам има ли значение какви са дюзите които ще са по сполучливи за по икономичен вариант, защото имам два комплекта които са от различни М30-ки през годините, едните работят по богато, другите по бедно, като това си има осезаема разлика.

- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
най-добре ще е да си сложиш оригиналните дюзи
Всичко друго е доста трудно настройваемо и ако го правиш най-добре е да следиш резултата с уайдбенд сонда
За разхода - най-важният фактор е тежестта на десния крак , както и условия и стил на каране най-общо казано . Придобитото в ниски и средни обороти ще те кара да се кефиш и натискаш повече , та в този вариант може и повишение да се докара без проблеми
Икономия се постига от лекотата на задвижване , стига да умееш да се контролираш ... В софийското градско не очаквай да се промени драстично каквото и да било , извънградско със старото темпо (преди тунинга) ще падне поне 1 литър

За разхода - най-важният фактор е тежестта на десния крак , както и условия и стил на каране най-общо казано . Придобитото в ниски и средни обороти ще те кара да се кефиш и натискаш повече , та в този вариант може и повишение да се докара без проблеми

- V-max
-
-
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
амчи поседни малко , облегни се
за бензина истината е ясна на всички каращи на това гориво , колкото и малко да останаха 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
V-max написа:амчи поседни малко , облегни се![]()
за бензина истината е ясна на всички каращи на това гориво , колкото и малко да останаха
ако карах на газ нямаше да питам за чипосване, а отдавна да съм отвил крановете на газта
А за дюзите - и двата комплекта са от М30-ки просто различни години и различни модификации на Б35

- V-max
-
-
_65536_kb_sec_ написа:V-max написа:амчи поседни малко , облегни се![]()
ако карах на газ нямаше да питам за чипосване, а отдавна да съм отвил крановете на газта
А за дюзите - и двата комплекта са от М30-ки просто различни години и различни модификации на Б35
мдам, и аз така те разбрах и ти отговорих

и за газта не си прав , чипосването на мотор с обикновенна газова си е направо задължително , предвид огромната липса на предварение породена от високия октан на пропаня
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- V-max
-
-
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
V-max написа:ползвайте търсачката дет се вика на начинаещите
това е най-лесно, но не мога да се доверя на мнението на хора които не познавам и не знам на какво техническо ниво са.
Казвам го защото като отивам в сервиз, където не съм ходил, да ми оправят нещо, понякога задавам технически въпроси от които хората се изчервяват и им е трудно да отговорят

За това питам за проверени места, а не да отида и да ме питат защо ЕКУ-то ми не е в жабката например.

- V-max
-
-
е аз се пошегувах все пак
Не обичам саморекламата ,но ако имаш някакви конкретни въпроси ще се радвам да ти отговоря 

- 6inline
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Disco 300Tdi
_65536_kb_sec_ написа:сега ако ме и ориентирате къде, и за колко пари да си купя чипс, цена няма да имате
Аз имам чипс за около 2000лв - гарантирани 400Нм

'...engage your brain before difflocks...'
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
6inline написа:_65536_kb_sec_ написа:сега ако ме и ориентирате къде, и за колко пари да си купя чипс, цена няма да имате
Аз имам чипс за около 2000лв - гарантирани 400Нм
тоя чипс го зная много добре, само че нека да посвърша с тунинга тия дни и ще го умувам.

- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
golov_bg написа:колега ти тая кола за всекидневка ли я имаш или имаш и друга
по принцип ежедневка, но откакто започнах нова работа в центъра не си карам колата ежедневно защото е само загуба на време нерви и гориво.

- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2