въпрос (Откъде да си купя чистачки?)
Модератор: Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
въпрос (Откъде да си купя чистачки?)
трябва да си сменям чистачките от къде да си закупя лявата е спецефична
- AceMF
- младши ентусиаст
-
- Кара: 94' 525тдс
- Мечтае да кара: совалка
Може да се размени само гумираната лента с купена от бензиностанция чистачка със съответната дължина или ако намериш в някой автомагазин да продават само лентата.
- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
Ntalanov написа:Не си играй,ако имаш възможност си купи оригинални, разликата е голяма,чистят перфектно и са много по тихи.Ако си от София потърси във Вари,Дарукар или Камор,струват около 100лв.
А оригиналния шампион комплекта струва 40 -50 лева като вътре има адптор за обратното рамо на шоферската и го карам вече 2 години ,а след това може да си купиш чистачка от всякъде и става!
- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
Пера на Шампион 12 лв бройката, вървят с металните шини перата
Вместо да даваш над 50 лв за нови, ефекта е същия 

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
georgipass написа:Пера на Шампион 12 лв бройката, вървят с металните шини ператаВместо да даваш над 50 лв за нови, ефекта е същия
Ей това е най-тъпия тънеж с чистачките. Купи си едни чистачки БОШ и забравяш. Аз вече 2-ра година си карам с бошовите и си ми чистят перфектно. Като взех колата ми беше с оригиналните чистачки. Италиано челентано не ги беше сменял никога. Явно и той е тънял от чистачки.
Колеги смяната на перата е адската глупост. Чистачката трябва да има равномерен натиск по цялата дължина на перото и с времето самия метал се уморява от непрестанния натиск върху стъклото и спира да чисти добре.
Прежали 50лв. и 2-3 години ще забравиш за чистачки. Хайде сега господа тънисти сметнете 365х3 и разделете числото което получите на тези 50 лв. колко стотинки на ден се получават? Аз смятам, че няма смисъл да си купуваш чистачки от 5, 7, 12лв и да карат 2 месеца и после пак нови. След 2 месеца пак същите пари и след 1 година вземе, че излезне по-евтино да си купиш истински чистачки.
Питайте Saso какви му бяха чистачките и като си купи новите от бош как се прероди. Толкова му бяха скапани чистачките, че като ходехме към сбирката на е34 в Петрич от високата скорост дясната чистачка се вадеше от жлебчето в единия край.
Оставям ви да мислите и умувате над този случай.
Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Zubcho написа:georgipass написа:Пера на Шампион 12 лв бройката, вървят с металните шини ператаВместо да даваш над 50 лв за нови, ефекта е същия
...
абе понякога става цаката, аз като си взех пак колата, на задната чистачка и смених с едното перфектно перо, дето беше на чистачките дето свалих от тиграта на сестра ми зимата и положението заспа

естествено, като и си купя и предни нови ще си сменя и задната, ама за временен вариант става

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
VesoPesa написа:Zubcho написа:georgipass написа:Пера на Шампион 12 лв бройката, вървят с металните шини ператаВместо да даваш над 50 лв за нови, ефекта е същия
...
абе понякога става цаката, аз като си взех пак колата, на задната чистачка и смених с едното перфектно перо, дето беше на чистачките дето свалих от тиграта на сестра ми зимата и положението заспа![]()
естествено, като и си купя и предни нови ще си сменя и задната, ама за временен вариант става
Задната е 10лв. от магазина на Шампион на Симеон до Ботев. Потърси го този магазин. Червени решетки на малки квадратчета и има реклама на шампион от вътрешната страна. И не си купувай от Камор, че ми искаха 30лв за задна чистачка.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
^
А аз като имам 50 лева на куп, ще си купя 3-те направо, ама за ся я закърпих да изкара 1-2 месеца и вече в дъжд виждам през задното стъкло
А аз като имам 50 лева на куп, ще си купя 3-те направо, ама за ся я закърпих да изкара 1-2 месеца и вече в дъжд виждам през задното стъкло

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
ще цитирам сончо: чистачки, т.е. пера де, от практикер... работата им е съизмерима, а живота един сезон, с ориджиналдъта... 5-6 лъва 

- Nasic
- Манчестър Юнайтед Фен
-
- Местоположение: София Местожителство: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 0RA
- Кара: E39 525d с много кончета
- Мечтае да кара: GT5
- Детайли за колата: Е39
Аз си обърнах рамото, и всичко е наред.
| 89' E34 520i |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
- nikavashnika
- кандидат ентусиаст
-
оригиналните чистачки само в дару/камор ли ги има?
Не мога да си взема нищо от Дару защото въпреки че са ми близо до работата бачкат само до 17:00 часа
Не мога да си взема нищо от Дару защото въпреки че са ми близо до работата бачкат само до 17:00 часа

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
nikavashnika написа:оригиналните чистачки само в дару/камор ли ги има?
По добре си купи от БОШ същата стока, но по-евтина. Магазин на Киров си търси най-добре и най-сигурно.
Поздрави
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3