Е34 ТДС-странно позагряване?
Модератор: Технически модератори
49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Иван Стоянов
- младши ентусиаст
-
Е34 ТДС-странно позагряване?
Здравейте.Знам че е писано и порових но не намерих нищо идентично.
Затова моля за малко съвети и мнения.
Та карам си аз и изведнъж на изкачването към Кошарите придвижвайки се на полусъединител стрелката на водата мръдна направо на следващото деление след средата.Като задържах оборотите на 2500 за около 30-45сек.и стрелката си се върна на 12ч.После го направи още веднъж но този път пуснах парното и пак същия ефект.Като се прибрах поразгледах но нищо нередно не открих.Виското върти яко,маркучите са наред,топли са и двата,радиатота е топъл навсякъде както си трябва,помпата върти,течността в казанчето си циркулира.И докато проверявах всичко това колата не мръдна от 12без1,макар че работи на място повече от 20мин.Дайте акъл некъв.И друго.Може ли да има връзка че климатика е в период на тестване и е пълен само 1/3,но него го бях изключил още на Румънското?А аа,и къде е тази перка на климатика,щото аз виждам само тази на виското?Някъде четъх че имало такава.
Затова моля за малко съвети и мнения.

- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
аз поне такава нямам.радиатора на климата е пред водния и съответно ползват една и съща въздушна струя.
и аз тук искам да попитам защо като ми зацепи виското почва да трака едно такова се едно чегърта в нещо....а не е така....да сменям ли....пък и температурата ми отива на 12 и една....това на клима и сега в жегата
и аз тук искам да попитам защо като ми зацепи виското почва да трака едно такова се едно чегърта в нещо....а не е така....да сменям ли....пък и температурата ми отива на 12 и една....това на клима и сега в жегата
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
И на двамата ви препоръчвам да си измиете радиаторите и смятам проблема ще се реши. За 2-рия отговорил може да се наложи смяна на виско.
Поздрави
Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- kraininski
- ентусиаст
-
ооо радиатори кулери колектори сичко свети от преди 3-4 седмици...май май виското ще отиде и то на ново
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Колега ,kraininski перка за климатика може и да нямаш НО ТРЯБВА да имаш. Намира се зад предната престилка . Работи на две степени и т.н.
Чагъркането може да е от същата тази перка .
- Иван Стоянов
- младши ентусиаст
-
klintan66 написа:Колега ,kraininski перка за климатика може и да нямаш НО ТРЯБВА да имаш. Намира се зад предната престилка . Работи на две степени и т.н.
Как да стигна до тази перка колега за да я проверя?Идеята ми е ще трябва ли да демонтирам всичко отпред?
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
kraininski написа:аз поне такава нямам.радиатора на климата е пред водния и съответно ползват една и съща въздушна струя.
сменяй че мойта така ме остави в центъра на софия, в 39 градуса

просто климатичната перка и е дошло в повече и бушона и се беше стопил

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Пускаш климатика и заставаш за лицеви опори пред предната броня . При това положение трябва да видиш въпросната перка . Трябва и да се върти при включен климатик. Ако не се върти сваляш предната броня и съответно търсиш решение ....Иван Стоянов написа:klintan66 написа:Колега ,kraininski перка за климатика може и да нямаш НО ТРЯБВА да имаш. Намира се зад предната престилка . Работи на две степени и т.н.
Как да стигна до тази перка колега за да я проверя?Идеята ми е ще трябва ли да демонтирам всичко отпред?
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Ако се наведете и погледнете под бронята има отвор през който можете да видите електрическата перка на климатика. Тази перка работи когато е пуснат климатика, но се включва и когато колата почне да позагрява... Тъй, като на нашите коли (Е34) показанията ма стрелката за температурата е доста особенно, то много трябва да се внимава. Стрелката "седи" на 12 часа в диапазон от около 87 до около 95 градуса. Ако има някакви "забележки" по таблото, например подути кондензатори, малко неверен датчик и т. н. може да "сварите боба" много бързо и лесно. При ТДС-а има датчик на главата, който сработва при 101 градуса и пуска електрическата перка директно на 2-ра степен. Този датчик е отделно от датчика за таблото, което е направено с цел да се получи по-точно измерване и да не се получат "инфекции", малко вероятно е да се "прецакат" и двата датчика. Не трябва да се забравя, че нашите коли работят при "доста висока" температура (нормално) като бензиноеите на по-висока от дизелите. Сами сте забелязали, че на капачките пише 200 или 140, това, както писа колегата Иван, са баровете на които работят охладителните системи: бензиновата на 2 атмосфери, а дизела на 1,4 атмосфери. Трябва да отбележа, че съм виждал бензинови с 1,4 атмосферови капачки, но немога да твърдя, че са излезли така от завода
Системата за охлаждане е много сигурна, но същевременно е и много капризна (както на всички коли). Винаги трябва да е в идеално "здраве" за да не получавате бели косми по главите прждевременно
Електрическите перки са 2 вида според годината на производство. По ранните перки са с прави дълги витла и като цяло са по-големи от по-късната разработка, която е 1:1 също като на Е36, така също и като на Форд Скорпио моделите около 1995 година. Най-честата "болест" по тях е "отлепването" на статорен магнит. Тогава перката блокира и не се върти. Съответно ако се пусне климатик при висока външна температура се получава гадничко греене. Подмяната на перката става на канал или на подемник. Трябва да се свали бронята и като се свали се "вижда" как ще стане всичко
.
До сега не ми се е случвало да видя Е34 без перка за климатика, но съм виждал Е34 с присаден климатик, която грееше като за световно. Проблема е, че колите без климатик имат чувствително по-малък воден радиатор от колите с климатик.
Успех на колегите с диагностицирането на проблемите си.

Електрическите перки са 2 вида според годината на производство. По ранните перки са с прави дълги витла и като цяло са по-големи от по-късната разработка, която е 1:1 също като на Е36, така също и като на Форд Скорпио моделите около 1995 година. Най-честата "болест" по тях е "отлепването" на статорен магнит. Тогава перката блокира и не се върти. Съответно ако се пусне климатик при висока външна температура се получава гадничко греене. Подмяната на перката става на канал или на подемник. Трябва да се свали бронята и като се свали се "вижда" как ще стане всичко

До сега не ми се е случвало да видя Е34 без перка за климатика, но съм виждал Е34 с присаден климатик, която грееше като за световно. Проблема е, че колите без климатик имат чувствително по-малък воден радиатор от колите с климатик.
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- Иван Стоянов
- младши ентусиаст
-
predel написа:Ако се наведете и погледнете под бронята има отвор през който можете да видите електрическата перка на климатика. Тази перка работи когато е пуснат климатика, но се включва и когато колата почне да позагрява... Тъй, като на нашите коли (Е34) показанията ма стрелката за температурата е доста особенно, то много трябва да се внимава. Стрелката "седи" на 12 часа в диапазон от около 87 до около 95 градуса. Ако има някакви "забележки" по таблото, например подути кондензатори, малко неверен датчик и т. н. може да "сварите боба" много бързо и лесно. При ТДС-а има датчик на главата, който сработва при 101 градуса и пуска електрическата перка директно на 2-ра степен. Този датчик е отделно от датчика за таблото, което е направено с цел да се получи по-точно измерване и да не се получат "инфекции", малко вероятно е да се "прецакат" и двата датчика. Не трябва да се забравя, че нашите коли работят при "доста висока" температура (нормално) като бензиноеите на по-висока от дизелите. Сами сте забелязали, че на капачките пише 200 или 140, това, както писа колегата Иван, са баровете на които работят охладителните системи: бензиновата на 2 атмосфери, а дизела на 1,4 атмосфери. Трябва да отбележа, че съм виждал бензинови с 1,4 атмосферови капачки, но немога да твърдя, че са излезли така от заводаСистемата за охлаждане е много сигурна, но същевременно е и много капризна (както на всички коли). Винаги трябва да е в идеално "здраве" за да не получавате бели косми по главите прждевременно
Електрическите перки са 2 вида според годината на производство. По ранните перки са с прави дълги витла и като цяло са по-големи от по-късната разработка, която е 1:1 също като на Е36, така също и като на Форд Скорпио моделите около 1995 година. Най-честата "болест" по тях е "отлепването" на статорен магнит. Тогава перката блокира и не се върти. Съответно ако се пусне климатик при висока външна температура се получава гадничко греене. Подмяната на перката става на канал или на подемник. Трябва да се свали бронята и като се свали се "вижда" как ще стане всичко.
Колега господ да те поживи за подробното обяснение

Днес ми запалиха главата в Вари 2000.Нова перка е 590лв. и олигофрените искат и 100 лв. за работа.Било се сваляла цялата предница.Мерси многооо.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Кольо (Архитекта) 0887609543 е твоя майстор, а за части mitko_n1 (Митко) търси дава ги с мн. добра отстъпка 0886 750 555. Може да оставиш една кола 2 литра при майстора като свършите работа да се почерпим там и подчертай, че е за мен
.
Топката е в твоето поле!

Топката е в твоето поле!
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- Иван Стоянов
- младши ентусиаст
-
Zubcho написа:Кольо (Архитекта) 0887609543 е твоя майстор, а за части mitko_n1 (Митко) търси дава ги с мн. добра отстъпка 0886 750 555. Може да оставиш една кола 2 литра при майстора като свършите работа да се почерпим там и подчертай, че е за мен.
Топката е в твоето поле!
Мерси много

- kraininski
- ентусиаст
-
значи при напълно загряла кола перката на климата(намерих я:) се включи на втора степен и пробвах с един вестник виското...успях да го спра - заключението си остана за мен....взех вчера ново виско билщайн за 210лв....днес по късно ще го кача пък ще видим какво ще стане
- милен тодоров
- кандидат ентусиаст
-
Колеги да попитъм и аз имам подобен проглем със загряването получава се само когато изкачвам някъде беклемето примерно и отива стрлката на 1 деление над средата като пусна парното пада на 12:01 някъде от какво може да е проглема.
- kraininski
- ентусиаст
-
премине ли 12:00 не е добре
нещата които могат да са са 4 на брой:
почвам от безплатните - промиване на радиаторите(воден, климатик, за масло и кулер, или поне тези които ги има в твоята кола)
минаваме към евтините:
термостат - около 20лв
водна помпа - тука цените много варират от 70 до 150 лв
виско - италианските са по 130 лв(горещо не ги препоръчвам) аз си взех билщайн както написах за около 200 лв, бер или саш са около 180-250 лв
принципно други причини не би трябвало да има...по горе съм описал как можеш да тестваш виското
нещата които могат да са са 4 на брой:
почвам от безплатните - промиване на радиаторите(воден, климатик, за масло и кулер, или поне тези които ги има в твоята кола)
минаваме към евтините:
термостат - около 20лв
водна помпа - тука цените много варират от 70 до 150 лв
виско - италианските са по 130 лв(горещо не ги препоръчвам) аз си взех билщайн както написах за около 200 лв, бер или саш са около 180-250 лв
принципно други причини не би трябвало да има...по горе съм описал как можеш да тестваш виското
49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4