Свирещ климатик!!!!
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Свирещ климатик!!!!
Здравейте колеги,търсих във форума подобна тема или проблем но не открих затова пускам нова тема, ако има такава, моля да ме извините
Проблемът е следния, когато пусна климатика започва да духа студено,няма проблеми. След около 10мин. каране на климатик започва да се чува едно...мнооого силно свирене, което идва от таблото. Мисля си да не би след като се изстуди доста вентилатора на парното и да се допира някъде..или в нещо и от там да започва да свири....свиренето наподобява търкане на пластмаса в пластмаса.
Мисля за смяна на моторчето на парното но не съм сигурен дали е от него проблема. Някакви предположения? Някой да се е сблъсквал с подобен проблем? Ако може да споделите ще съм безкрайно благодарен. Колата е Е34 '94г. с климатик(с плъзгачите и врътките)
Благодаря предварително!

Проблемът е следния, когато пусна климатика започва да духа студено,няма проблеми. След около 10мин. каране на климатик започва да се чува едно...мнооого силно свирене, което идва от таблото. Мисля си да не би след като се изстуди доста вентилатора на парното и да се допира някъде..или в нещо и от там да започва да свири....свиренето наподобява търкане на пластмаса в пластмаса.
Мисля за смяна на моторчето на парното но не съм сигурен дали е от него проблема. Някакви предположения? Някой да се е сблъсквал с подобен проблем? Ако може да споделите ще съм безкрайно благодарен. Колата е Е34 '94г. с климатик(с плъзгачите и врътките)
Благодаря предварително!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
грес или ремък
ма щом като казвате че е откъм таблото начи грес му е майката
ма щом като казвате че е откъм таблото начи грес му е майката

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
Свирещ климатик!!!!
Благодаря колеги за бързите отговори! В момента съм малко зает, но този проблем ми е належащ така, че в най-скоро време ще се заема с него и веднага ще напиша резултата. 

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
това и при мене го има след като смених фреона
предполагам че е нещо от движението на фреона- не е механичен шум
и се получава само когато работи климатика и колата е на обороти

предполагам че е нещо от движението на фреона- не е механичен шум

stambo_81dg написа:това и при мене го има след като смених фреона![]()
предполагам че е нещо от движението на фреона- не е механичен шум![]()
Преди година четох за тоя въпрос и намерих някаде причината но за съжеление съм забравил

Здравейте колеги,аз имам същия проблем като съм сменил 2 пъти фреона,смазал съм моторчето на парното,сменил съм маслото на компресора и въпросния клапан който се намира на под тоблото и стои на радиторчето за климатика от дясната страна. ПРОМЯНА НЕМА ДРАМА СТРАШНА .Скоро ще сменя и компресора на който пък смених лагера миналата година и ако не стане ще я разцепа с брадвата. Е 34 92 набор комби.
- mModo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: WBS
- Детайли за колата: Е34 М50Б20+чип-ванус
Е39 М52Б25ТУ (с две цици за мачкане :))
смених трите ролки отпред + двата обслужващи ремъка - шумът остана, но при мен е при ниските обороти, като малко ги дигна - спира ...
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- mModo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: WBS
- Детайли за колата: Е34 М50Б20+чип-ванус
Е39 М52Б25ТУ (с две цици за мачкане :))
Re:
_65536_kb_sec_
мойте ремъци ги избива на чалга
при мене беше компресссссор, като се смени и колата едвам върви

мойте ремъци ги избива на чалга

при мене беше компресссссор, като се смени и колата едвам върви

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Re: Свирещ климатик!!!!
Radkill написа:Здравейте колеги,търсих във форума подобна тема или проблем но не открих затова пускам нова тема, ако има такава, моля да ме извините...
Извинен си.
Ето ти темата с решението на проблема.
Ама, кажи честно, май не си ползвал търсачката?
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 0%B8%D0%BA
Успех.
Д

- Diavollo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 520i
Re: Свирещ климатик!!!!
Привет,
Видях и двете теми (настоящата и приложената), но не получих отговори на следните въпроси:
1. Ролката на ремъка на климатика вие, но електромагнита зацепва безпроблемно (засега). Като е зацепен климатикът вие по-слабо. В купето не се чува почти никакъв шум. На какво може да се дължи това виене - гумено съединение, феродо???
2. При морко влажно време виенето е най-силно, но след като двигателят поработи известно време шумът намалява.
На какво може да се дължи това?
3. Очевидно ремонтът/подмяната е доста скъп/а. Какви могат да са последствията, ако не се ремонтира? Може ли да блокира така, че да пречи да се движи колата?
P.S. Моят климатик е слаган допълнително от някакви "жабари" (колата е внос от Италия) и ремъкът за климатика отпред не е със сменяема ролка, а ролката е залепена за маховика. Всички други ролки са сменени, ремъците също, така, че виенето е само и единствено от ролката на компресора. Не знам дали е самият електро-магнит или самият компресор.
Видях и двете теми (настоящата и приложената), но не получих отговори на следните въпроси:
1. Ролката на ремъка на климатика вие, но електромагнита зацепва безпроблемно (засега). Като е зацепен климатикът вие по-слабо. В купето не се чува почти никакъв шум. На какво може да се дължи това виене - гумено съединение, феродо???
2. При морко влажно време виенето е най-силно, но след като двигателят поработи известно време шумът намалява.
На какво може да се дължи това?
3. Очевидно ремонтът/подмяната е доста скъп/а. Какви могат да са последствията, ако не се ремонтира? Може ли да блокира така, че да пречи да се движи колата?
P.S. Моят климатик е слаган допълнително от някакви "жабари" (колата е внос от Италия) и ремъкът за климатика отпред не е със сменяема ролка, а ролката е залепена за маховика. Всички други ролки са сменени, ремъците също, така, че виенето е само и единствено от ролката на компресора. Не знам дали е самият електро-магнит или самият компресор.
Всичко, което не ме убива ме прави по-силен!!!
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2