Сеене на задница?
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Сеене на задница?
Става въпрос за е34 М50В20 седан, стандартно (не спортно) окачване - амортисьорите са здрави, отпред сеенето е коригирано с лемфьордери.
Проблемът: по тракия (а сега като му обърнах повече внимание и по други пътища от тези не най-равните) при неравности по пътя усещах колата да се поклаща леко несинхронно (лява/дясна част) - сякаш не настрани, а по вертикала, но не цялата задница, а първо отляво после отдясно пак ляво и т.н. (няма значение коя страна е първа). Все пак усещането е субективно, но и хора които се возеха го забелязаха. Реално главата само ми мърда от едната на другата страна и не е приятно.
Тампони ли трябва да сменявам и някаква насока - кои?
Няма счупено нищо по окачването, какво да проверявам най-напред?
Доколкото съм чел тук - реглаж на е34 не се прави.
Благодаря!
Иван Иванов.
Проблемът: по тракия (а сега като му обърнах повече внимание и по други пътища от тези не най-равните) при неравности по пътя усещах колата да се поклаща леко несинхронно (лява/дясна част) - сякаш не настрани, а по вертикала, но не цялата задница, а първо отляво после отдясно пак ляво и т.н. (няма значение коя страна е първа). Все пак усещането е субективно, но и хора които се возеха го забелязаха. Реално главата само ми мърда от едната на другата страна и не е приятно.
Тампони ли трябва да сменявам и някаква насока - кои?
Няма счупено нищо по окачването, какво да проверявам най-напред?
Доколкото съм чел тук - реглаж на е34 не се прави.
Благодаря!
Иван Иванов.
- E34 - Fanatic
-
-
- Кара: 313tds
Колега, твоя проблем мисля, че идва от тампони 2 и 3 (най-крайните).
http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... e_carrier/

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Re: Сеене на задница?
dokie написа:Реално главата само ми мърда от едната на другата страна и не е приятно.

Дали не е възможно да са криви джанти?
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
имах подобен проблем само че с предницата проблема се оказа кофти износени гуми - само от вътрешната страна при което те бяха станали дефакто като конус....за отзад не знам дали ефекта би бил същия
и да поясня че гумите се износват по този начин от амортизирано окачване....смених гумите и колата се оправи но разбира се смених и цялата предница(така и така потропваше
и да поясня че гумите се износват по този начин от амортизирано окачване....смених гумите и колата се оправи но разбира се смених и цялата предница(така и така потропваше

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- dokie
- ентусиаст
-
E34 - Fanatic написа:Колега, твоя проблем мисля, че идва от тампони 2 и 3 (най-крайните).
От тях сигурно цялата задница играе, ама и аз не мога да го усетя толкова добре как и кое е точно. Ше се ходи на "майстор".
Джантите са перфектни, гумите са малко стари 225/60/15 Goodyear Eagle F1 (последно бяха добре напомпани, но ще ги проверя пак - видимо не са спаднали), грайфер около 3мм, не са видимо неравномерно износени, но все пак задницата леко стои разкрачена (не е много, но като се загледам се вижда в сравнение с предницата).
Днес правих малко ревизия и на ръчната и ми направи впечатление, че единия амортисьор е омаслил "прахоохранителя" отгоре, но иначе не люлее изобщо на място...
Мерси за насоките...
Благодаря ви много!!!
- RS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: скрап
не люлее изобщо на място...
Колега, конкретно на Е34, без стенд за проверка на амортесьори забрави напълно, че можеш да разбереш с клатене на задницата дали са за боклука въпросните.
единия амортисьор е омаслил "прахоохранителя" отгоре
Ето тук може би се крие проблема?
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Здравей градски, колегите вече са ти отговорили къде е проблема. Така, че не се чуди, отивай да си вземеш 2 тампона и ги смени. Не си имал само ти сеене на задница, като купих колата беше много зле, вече е непродаваема - завинаги моя, пък и не бих я сменил да някакво корито.
E34 - Fanatic написа:Колега, твоя проблем мисля, че идва от тампони 2 и 3 (най-крайните).
Не е от тези тампони защото моите са заминали , ама си ми е добре задницата. Мисля, че тези тампони ако са износени не е болка за умиране.
Според мен е от криви джанти или криви гуми или меки гуми .
- dokie
- ентусиаст
-
NikiNikolov написа:Здравей градски, колегите вече са ти отговорили къде е проблема. Така, че не се чуди, отивай да си вземеш 2 тампона и ги смени. Не си имал само ти сеене на задница, като купих колата беше много зле, вече е непродаваема - завинаги моя, пък и не бих я сменил да някакво корито.
Едно по едно отмятам нещата, ама като се опитвам само качествено (оригинал) да взимам и не става много лесно и бързо... заради парите...
Стигна ли до тези тампони ще трябва да потърся помощ от колега, а конкретно ти (Ники Николов) вече имаш бира от мен за съвет за ДРЛ-а (не съм забравил, просто ми е неудобно да звънна просто така...) и ако не греша мисля беше правил тази манипулация без "специалния инструмент на БМВ" - та може да опра до услугите ти (ако се занимаваш с това, ама евентуално лятото и срещу заплащане, разбира се).
Поздрави!
Иван Иванов.
- prestige6969
- кандидат ентусиаст
-
Аз мога да ти помогна с покупката с много добра отстъпка, тампоните са Лемфьордер, аз съм си взел такива и скоро с Ники ще ги сменим, така че имаш подкрепа!
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Колега , аз честно казано за такова сеене от големите тампони на моста силно се съмнявам
Значи според мен трябва да се направи щателен преглед на задницата , единственото което не може да се диагностицира от тампоните на задницата са 4-те тампона на носачите - няма начин , там в тях лично аз се съмнявам
Големите на моста като се скапят колелата започват да се разчекват и когато са много смазани те се загубват като междинен елемент и започва да удря на твърдо отзад при преминаване през дупки (возил съм се в такъв автомобил Е34
)
За мен ако амортисьорите не са сменяни и като ги оглеждаш се вижда ,че са стари си им е дошло времето а веднага след това идва ред на тампоните на носачите
Аз тях съм ги сменил и задницата ми е страшно стегната ...
Георги Пенчев

Големите на моста като се скапят колелата започват да се разчекват и когато са много смазани те се загубват като междинен елемент и започва да удря на твърдо отзад при преминаване през дупки (возил съм се в такъв автомобил Е34

За мен ако амортисьорите не са сменяни и като ги оглеждаш се вижда ,че са стари си им е дошло времето а веднага след това идва ред на тампоните на носачите

Георги Пенчев
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
криви неравномерно износени гуми,крив носач-това са възможните причини.тампоните на носачите са почти вечни,а тампоните на моста не оказват такова влияние в сходимостта,качи колата на стенд и ще си одговориш на въпросите може би
виж си амортисьорите,от тях по вероятно може да клати отколкото да сее,но все пак ги виж.

- S_h_e_f_a
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34/М50 и М60
- Мечтае да кара: Е34 V12
- Детайли за колата: Ооо много са...
И мойте тампони са скъсани,но нямам такива проблеми.Усещат се само като сменям посоките на движение (задна първа) едно леко като удар 

14 мнения
• Страница 1 от 1