e34 (питане отностно скоростната кутия)
Модератор: Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- e34.toni
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i 24V
- Мечтае да кара: Mercedes 124 E500 amg
e34 (питане отностно скоростната кутия)
колеги,имам питане отностно скоростната кутия на е34.купих си го скоро и единствения проблем на автомобила е следния - сутрин като запаля и е студена колата,трудно ми включва на втора,аз вкарвам втора, а лоста сам се връща в средно положение,някой път съвсем леко,някой път мн рязко.като загрее,няма никакъв проблем,много рядко се случва като дам на втора и лоста рязко се връща в средата.Смених маслото,притеснявах се най - много от него,смених и тампон.Интересно ми защо се влияе от температурата на автомобила.Ако някой знае и има нещо предвид,нека сподели с мен,защото вече нямам идеи към кого да се обърна,а си харесвам колата
Моля ви !!!

- e34.toni
- кандидат ентусиаст
-
e34
аз четох по форуми че трябва да сложа атф червено.като отидох там обаче ми каза че по книга за бмв трявва да сложат 80W90,но ми сложиха 75W90 че било по гъсто както казваш ти.казват ми и за синхронизатори да погледна,но какво общо имат те с температурата на колата.ако сложа добавка,как мислиш
- e34.toni
- кандидат ентусиаст
-
e34
влиза супер лесно и веднага щом подам газ тая излиза.колкото повече газ дам толкова по рязко излиза. тия дни не е ставало,вчера стана един път,днес - три пъти.иначе си влиза супер добре,като чисто нова кола...
Re: e34
e34.toni написа:... веднага щом подам газ тая излиза.колкото повече газ дам толкова по рязко излиза ...
A замислял ли си се за фиксатор

- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
e34.toni написа:влиза супер лесно и веднага щом подам газ тая излиза.колкото повече газ дам толкова по рязко излиза. тия дни не е ставало,вчера стана един път,днес - три пъти.иначе си влиза супер добре,като чисто нова кола...
смени маслото незабавно,ако вече не е късно,утре ще излиза 10 пъти а вдруги ден няма да влиза изобщо,след смяната ли се получи?и какво беше вътре маслото?
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
tsb_bg написа:A замислял ли си се за фиксатор
Точно! Механизма против самоизключване. Не е ти проблема в маслото, въпреки, че аз също знам че трябва да е червено ATF... и аз с такова карам. Сменяй го твоето за да нямаш още проблеми!
- Azereus
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd e46
- Мечтае да кара: 645i cabrio
моята го прави същото само, че загряла от време на време и се чудя дали някой вторичен вал не е износен, щото при рената е от това?! . един въпрос - тия скорости със жила ли са ?
В ръка чаша държеше, чашата пълна и равна с люта бяла ракия и още върла магия! 

И при мен има подобен проблем като е студена втора влиза много трудно, в началото даже си мислих,че влиза но реално е на свободна... Може и при теб така да се получава като,че лоста е в положение на втора но реално не е зацепила. Като загрее е екстра... И аз се съмнявам,че е износен синхронизатор и когато маслото е студено е по-тегаво,като сменя маслото ще кажа със сигурност дали има подобрение.
kirililiev написа:смени маслото незабавно,ако вече не е късно,утре ще излиза 10 пъти а вдруги ден няма да влиза изобщо,след смяната ли се получи?и какво беше вътре маслото?
според мен маслото не е толкава фатално. ако "влизаха" трудно на студено по може да има ефект от минаване към АТФ.
по - добре да провери тампоните на мотора, кутия и т.н. и ако не....вече отиваме към кутия.
- e34.toni
- кандидат ентусиаст
-
много си прав,аз я вкарвам на втора както винаги и си мисля че сам на втора,а всъщмост съм на свободна.ще проверя всичко което ме посъветвахте и ще видя,ако някой има още идеи,нека казва ...
благодаря на всички 

33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3